Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Γευστική πρόταση Τα δικά μου μυστικά........

Αυγά ορτυκιού
Μια νόστιμη πρόταση





Τα αυγά ορτυκιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογη τροφή. Τα βραστά αυγά των ορτυκιών ήταν κλασικό φαγητό στα συμπόσια των αρχαίων προγόνων μας και τρώγονταν κυρίως σαν επιδόρπιο μαζί με καρύδια και αμύγδαλα. 












Ως προς το μέγεθος 4 αυγά ορτυκιού αντιστοιχούν με 1 αυγό κότας, ενώ ως προς τη γεύση θυμίζουν το φρέσκο αυγό κότας ελευθέρας βοσκής.
Τα αυγά ορτυκιού είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμινών Α, Β1, Β2, Β6, Β12 και της βιταμίνης D, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, φώσφορο και άλλα βασικά θρεπτικά ιχνοστοιχεία, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία είναι ο λόγος που συνιστώνται για τακτική κατανάλωση.






Τα αβγά ορτυκιού έχουν χοληστερίνη ;
 Διαβαστε περισσότερα  ΕΔΩ 

Καλή όρεξη
Της Λένας Χωραϊτου

Σπιτικός Γύρος διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες