Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

αυγα ορτυκιου


Τα αυγά ορτυκιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογη τροφή. Τα βραστά αυγά των ορτυκιών ήταν κλασικό φαγητό στα συμπόσια των αρχαίων προγόνων μας και τρώγονταν κυρίως σαν επιδόρπιο μαζί με καρύδια και αμύγδαλα. Ως προς το μέγεθος 4 αυγά ορτυκιού αντιστοιχούν με 1 αυγό κότας, ενώ ως προς τη γεύση θυμίζουν το φρέσκο αυγό κότας ελευθέρας βοσκής.
Τα αυγά ορτυκιού είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμινών Α, Β1, Β2, Β6, Β12 και της βιταμίνης D, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, φώσφορο και άλλα βασικά θρεπτικά ιχνοστοιχεία, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία είναι ο λόγος που συνιστώνται για τακτική κατανάλωση.

Σε σύγκριση με τα αυγά κότας, 1 γραμμάριο αυγό ορτυκιού, περιέχει ιχνοστοιχεία και βιταμίνες:
σίδηρο - περισσότερο από 4 φορές,
βιταμίνη Α - πάνω από 2,5 φορές,

χαλκό - 2,2 φορές,

βιταμίνη Β1 - κατά 2,8 φορές,

κοβάλτιο - 2,2 φορές,

βιταμίνη Β2 - 2,2 φορές,

φώσφορο - 4,5 φορές,

κάλιο - 4,5 φορές.
Τα αυγά ορτυκιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογη τροφή.

Τα βραστά αυγά των ορτυκιών ήταν κλασικό φαγητό στα συμπόσια των αρχαίων προγόνων μας και τρώγονταν κυρίως σαν επιδόρπιο μαζί με καρύδια και αμύγδαλα. Σε πολλές χώρες του κόσμου (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Η.Π.Α.) τα θεωρούν ιδιαίτερα θεραπευτικά και δυναμωτικά, oι Κινέζοι ιατροί χρησιμοποιούν τα αυγά ορτυκιού ως θεραπεία για εκατοντάδες χρόνια με λαμπρά αποτελέσματα.

Τακτική κατανάλωση αυγών ορτυκιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Σε αντίθεση με τα αυγά κότας, δεν προκαλούν αλλεργίες και επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αλλεργικών συμπτωμάτων. 

Το αυγό ορτυκιού θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα φυσικής θεραπείας. Παρά τις δυσκολίες εύρεσης και διάθεσης του προϊόντος στην αγορά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για τη χρήση τους ως ένα ενεργό φυσικό φάρμακο αντί των χημικών προϊόντων με τόσες πολλές παρενέργειες.

    Ως μέρος μιας υγιεινής διατροφή, συνίσταται να τρώγονται ωμά για καλύτερα αποτελέσματα. Σε πολλούς από εμάς δεν τους αρέσει η ιδέα, αλλά για να κάνετε τη γεύση πιο ευχάριστη μπορείτε να τα αναμίξετε με χυμό πορτοκαλιού ή χυμό ντομάτας.

    Η υψηλή διατροφική τους αξία σε συνδυασμό με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες που προσφέρουν τα καθιστούν σήμερα ένα προϊόν με σταθερά αυξανόμενη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Σε σύγκριση με τα αυγά κότας τα αυγά ορτυκιού έχουν:Τα αβγά ορτυκιού έχουν χοληστερίνη ;
    Ναι! Το καλό είδος ! Τα αβγά ορτυκιού είναι πλούσια σε χοληστερόλη HDL. 
    HDL χοληστερόλη βοηθά στην εξισορρόπηση της κακής χοληστερόλης LDL στα επίπεδα στο αίμα. Έτσι, τα αβγά ορτυκιού έχουν το καλό είδος λιπαρής ουσίας που υπάρχει στο αίμα και η οποία απαιτείται για την οικοδόμηση υγιών κυττάρων και τη διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών.. 
    Προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσετε την ποιότητα του αίματος συνιστάται μια κατανάλωση 60 αυγών .
    Θα πρέπει να καταναλώνονται αρχικά 3 και στη συνέχεια 5 αυγά την ημέρα . Προφανώς κανείς δεν σας λέει ότι τα αυγά ορτυκιού είναι ένα φάρμακο που θα σας θεραπεύσει απο σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, αλλά η θετική τους επίδραση στο ανθρώπινο σώμα έχει αποδειχθεί.
    Οι ειδικοί σε φυσικές μεθόδους θεραπείας βεβαιώνουν ότι η κατανάλωση αυγών ορτυκιού έχει θετικές συνέπειες για τα άτομα με προβλήματα άγχους, η υπέρταση, διαταραχές του πεπτικού, έλκος στομάχου, προβλήματα στο συκώτι, την αρτηριακή πίεση και τον έλεγχο των λιπιδίων, ημικρανία, άσθμα, αναιμία, διάφορα είδη των αλλεργιών, έκζεμα, προβλήματα στην καρδιά , bronchitises ασθένειες, την κατάθλιψη, τον πανικό και τις ασθένειες του άγχους. Η κατανάλωση αυγών ορτυκιού είναι επίσης γνωστό ότι προτείνετε για την τόνωση της ανάπτυξης, αύξηση της σεξουαλικής όρεξης, διεγείρει τις λειτουργίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τον δείκτη νοημοσύνης.
     Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.
    Πηγή 

      Τα αυγά ορτυκιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογη τροφή. Τα βραστά αυγά των ορτυκιών ήταν κλασικό φαγητό στα συμπόσια των αρχαίων προγόνων μας και τρώγονταν κυρίως σαν επιδόρπιο μαζί με καρύδια και αμύγδαλα. Ως προς το μέγεθος 4 αυγά ορτυκιού αντιστοιχούν με 1 αυγό κότας, ενώ ως προς τη γεύση θυμίζουν το φρέσκο αυγό κότας ελευθέρας βοσκής.

      Η υψηλή διατροφική τους αξία σε συνδυασμό με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες που προσφέρουν τα καθιστούν σήμερα ένα προϊόν με σταθερά αυξανόμενη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Σε σύγκριση με τα αυγά κότας τα αυγά ορτυκιού έχουν:

      13% πρωτεϊνες (λίγο παραπάνω από 11% τα αυγά κότας)

      140 mg βιταμίνη Β1 (50 mg τα αυγά κότας)

      Βιταμίνη Α και Β2 διπλάσια από τα αυγά κότας

      Σίδηρο και κάλιο πενταπλάσια από τα αυγά κότας

      Φώσφορο και ασβέστιο περισσότερο
      13% πρωτεϊνες (λίγο παραπάνω από 11% τα αυγά κότας)

      140 mg βιταμίνη Β1 (50 mg τα αυγά κότας)

      Βιταμίνη Α και Β2 διπλάσια από τα αυγά κότας

      Σίδηρο και κάλιο πενταπλάσια από τα αυγά κότας

      Φώσφορο και ασβέστιο περισσότερο

      Σε πολλές χώρες του κόσμου (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Η.Π.Α.) τα θεωρούν ιδιαίτερα θεραπευτικά και δυναμωτικά : Σε αντίθεση με τα αυγά κότας, δεν προκαλούν αλλεργίες και επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αλλεργικών συμπτωμάτων.

      Τακτική κατανάλωση αυγών ορτυκιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Έχουν πολύ χαμηλά λιπαρά και χοληστερόλη, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ισχυροποιούν την άμυνα του οργανισμού.

      Πιστεύεται ότι 3-5 αυγά κάθε πρωί βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό και αποτελούν πηγή ενέργειας και δύναμης, ενώ μετά από 3-4 μήνες τακτικής κατανάλωσης αυγών ορτυκιού, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα συνολικά στην υγεία.

      Φώσφορο και ασβέστιο περισσότερο

      Σε πολλές χώρες του κόσμου (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Η.Π.Α.) τα θεωρούν ιδιαίτερα θεραπευτικά και δυναμωτικά : Σε αντίθεση με τα αυγά κότας, δεν προκαλούν αλλεργίες και επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αλλεργικών συμπτωμάτων.

      Τακτική κατανάλωση αυγών ορτυκιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Έχουν πολύ χαμηλά λιπαρά και χοληστερόλη, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ισχυροποιούν την άμυνα του οργανισμού.

      Πιστεύεται ότι 3-5 αυγά κάθε πρωί βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό και αποτελούν πηγή ενέργειας και δύναμης, ενώ μετά από 3-4 μήνες τακτικής κατανάλωσης αυγών ορτυκιού, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα συνολικά στην υγεία.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Αναγνώστες