Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σπιτικός γύρος.... Τα δικά μου μυστικά.....

Σπιτικός γύρος φούρνου 
Εύκολα γρήγορα και σαφώς πιο υγιεινά από τον έτοιμο   

Αρχικά τοποθετούμε τον γύρο που έχουμε αγοράσει από τον κρεοπώλη μας και βάζουμε τα μπαχαρικά μας. Προσοχή αν τον αγοράσουμε μαριναρισμένο μην το φορτώσουμε με παραπάνω μπαχαρικά και γίνει βαρύ.

Δεν βάζω νερό ούτε λάδι. Το κρέας έχει τα δικά του υγρά και λίπη. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω (ο δικός μου φούρνος πάει ως 220) σκεπασμένος πάντα.




40 λεπτά περίπου το ανοίγεται και θα είναι κάπως έτσι.



Δείτε τον λόγο που σας είπα να μην βάλετε νερό και λάδι. Φανταστείτε να βάλετε και επιπλέον. 
Το κόκκινο χρώμα που βλέπεται είναι από το  καπνιστό κόκκινο πιπέρι που είχα βάλει.

Κλείστε πάλι το καπάκι και αφήστε άλλα 10 με 15 λεπτά. 

Μετά τα 15 λεπτά σβήστε τον φούρνο και αφήστε να πάρει χρώμα αν θέλετε. 




Καλή σας επιτυχία 
                                                                                  Της Λένας Χωραϊτου
Αυγά Ορτυκιών δείτε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες