Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πατατοκεφτέδες









Υλικα:

5 πατατες μετριες

1/2 κιλο ψωμι (χθεσινο κατα προτιμηση)

2 αυγα

ριγανη

1 κρεμμυδι (αν σας αρεσει το κρεμμυδι βαζετε και

αλλο αν ειναι μικρο το ενα)

πιπερι

αλατι

αλευρι για ολες τις χρησεις (για το αλευρωμα των πατατοκεφτεδων)



εκτελεση:

Βραζουμε τις πατατες καλα .

Μολις βρασουν τις βγαζουμε και οταν κρυοσουνε τις λιωνουμε με ενα πηρουνι σε πιατο η στο μιξερ μια μια,μετα βαζουμε το ψωμι να μουλιασει σε μπολικο νερο σε ενα μεγαλο μπωλ, μολις μυλιασει τ ψωμι το σουρωνουμε καλα και κατα προτιμηση διαλεγουμε την ψυχα του ψωμιου (μπαινει και η κορα αν εχει λιωσει αρκετα..) και το πρσθετουμε στις πατατες τις λιωμενες, που εχουμε λιωσει (οπως εγραψα παραπανω),προσ8ετουμε τα 2 αυγα με τον κροκο,την ριγανη,το αλατι,το πιπερι και το κρεμμυδι αφου πρωτα το χουμε ψηλοκοψει στο μιξερ μας.

Υστερα ανακατευουμε ολα τα υλικα μας στο μπολ καλα,επειτα πλαθουμε την ζυμη μας που εχουμε φτιαξει σε στρογγυλο μεγεθος, (το μεγεθος καθορειστε το εσεις οπως σας αρεσει να ειναι).

Τα αλευρωνουμε και τα τηγανηζουμε σε λαδι ελαιολαδο η αραβοσιτελαιο (για πιο ελαφρους πατατοκεφτεδες).

katerinaki


tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες