Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η πλάτη της κουζίνας!


Ο αγαπημένος χώρος των γυναικών αλλά και των αντρών, που εμπνέονται καθημερινά από την τέχνη της μαγειρικής, δεν είναι άλλος από την κουζίνα.Τουλάχιστον για την ελληνική οικογένεια, αποτελεί τον πλέον πολυσύχναστο χώρο του σπιτιού. Σκέψη και έρευνα αγοράς για συσκευές, ντουλάπια, νεροχύτη και το πιο πολυσυζητήμενο στατιστικά- την πλάτη της κουζίνας! Όχι της ηλεκτρικής συσκευής … Λέγοντας πλάτη κουζίνας, αναφέρομαστε σε εκείνα τα 55-60 εκατοστά ανάμεσα στον πάγκο και τα πάνω ντουλάπια που συνήθως προσδιορίζουν και το στυλ της.

Καλό είναι η επιλογή ντουλαπιών, πάγκου και πλάτης να γίνονται παράλληλα. Η σύγκριση των υλικών μεταξύ τους, αμέσως αμέσως θα αδειάσουν το τοπίο από τα εντελώς αταίριαστα και θα αφήσουν στο προσκήνιο τις επικρατέστερες επιλογές.

Διαβάστε πέντε προτάσεις για την πλάτη της κουζίνας, που έχουν φορεθεί χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία!

1. Η τέλεια αντιστοιχία!

Σε απαλλάσσει από το άγχος του να συνδυάσεις πολλά, ανόμοια υλικά και δίνει στην κουζίνα σου, ένα κλασικό και chic αποτέλεσμα. Πολύ απλά ο ίδιος ο πάγκος τελειώνοντας, γυρίζει και γίνεται και πλάτη της κουζίνας. Στην ιδέα αυτή, τα επικρατέστερα υλικά, είναι τα φυσικά ορυκτά όπως μάρμαρο και γρανίτης, αλλά και τα επεξεργασμένα μεν εξαιρετικά δε, corian και τεχνογρανίτης. Στα δεύτερα, το πολύ σημαντικό προτέρημα είναι το άψογο φινίρισμα που μπορούν να καταφέρουν, από την απουσία των ενοχλητικών “ραφών” στις συναρμογές του πάγκου, με συσκευές, νεροχύτη κλπ.

2. Βιομηχανικό στυλ!

Ψυχρή στην αφή, αλλά και εντελώς αντιμικροβιακή για τους φανατικούς του Dettol, η inox επιφάνεια στην πλάτη της κουζίνας εντυπωσιάζει. Εικόνα επαγγελματικού χώρου μαγειρικής, ταιριάζει τέλεια σε κουζίνες που θέλουν να επενδύσουν σε ένα πολύ μοντέρνο στυλ. 

3. Σφραγίδα χρώματος!

Η ομορφιά του γυαλιού έρχεται και στην κουζίνα. Ανάμεσα στην παλέτα των RAL χρωμάτων, βρες και επέλεξε εκείνο που θα ταιριάξει όσο κανένα άλλο στην κουζίνα σου. Πρόκειται για πολύ καλά ψημένο, δηλαδή άθραυστο γυαλί, το οποίο καθαρίζεται πανεύκολα. Η τοποθέτηση του περιλαμβάνει κοψίματα για πρίζες κτλ και η εφαρμογή του αλλάζει εντελώς και προς το καλύτερο φυσικά την εικόνα της κουζίνας.

4. Κλασική γοητεία!

Πλακίδια μωσαϊκού, με διάφορα patterns, πλακίδια απομίμησης κάποιου υλικού ή άλλα απλούστερα, είναι μία κλασική επιτυχημένη συνταγή για την πλάτη της κουζίνας. Ιδιαίτερα ανθεκτικά και πλούσια διακοσμητικά, αν αυτή η ιδέα υστερεί σε κάτι, είναι στο ότι αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου, η αναζήτηση “πλακάκι”, δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ. 

5. Η ταπετσαρία!

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε βρίσκει σύμμαχο, τότε μία ταπετσαρία βινυλίου(η οποία πλένεται) ή ακόμη καλύτερα μία εντυπωσιακή φωτοταπετσαρία θα σε κερδίσει. Συνδύασε τη με ένα ανάλογο χρώμα τοίχου αν θέλεις να ντύσεις μόνο συγκεκριμένο μέρος του χώρου, όπως ακριβώς θα έπραττες και με τα υπόλοιπα δωμάτια. Φρόντισε η επιφάνεια που θα τοποθετηθεί να είναι απολύτως λεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες