Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κοκόνι ράτσα προς εξαφάνιση









ΚΟΚΟΝΙ


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Έξυπνος, ζωηρός, χαρούμενος, πρόθυμος να μάθει, ισορροπημένος, προσεκτικός, με καλή μνήμη, άγρυπνος, δραστήριος, έχει μεγάλη αντοχή, πιστός, στοργικός, συνδέεται στενά με την οικογένεια, ειδοποιεί μόλις ακούσει άγνωστους θορύβους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Είναι εύκολη, γιατί μαθαίνει γρήγορα και με προθυμία δραστηριότητες επιδεξιότητας και ευκινησίας. Μπορεί να πηδήξει τρεις φορές το ύψος του. Είναι ιδανικός για παιχνίδια επαναφοράς μικρών αντικειμένων, τρέξιμο με μπαλάκια και ασκήσεις υπακοής.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Εφ’ όσον έχουν κοινωνικοποιηθεί καλά, δε δημιουργούν προβλήματα με τα άλλα σκυλιά ή με τα κατοικίδια ζώα. Είναι γενικά φιλικά με τα παιδιά, μπορεί να δείχνουν επιφυλακτικά με κάποιους ξένους, ενώ άλλους να τους υποδέχονται με διαχυτικότητα.

ΕΞΑΣΚΗΣΗ
Αγαπά το παιχνίδι, το τρέξιμο, το κυνήγι της μπάλας, του αρέσει να χοροπηδά και να στέκεται στα πίσω πόδια κινώντας ρυθμικά τα μπροστινά. Ως μικρόσωμος σκύλος είναι ικανοποιημένος με δύο-τρεις σύντομους περιπάτους την ημέρα.
Μπορεί να ζήσει άνετα και αρμονικά σε διαμέρισμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Απαιτείται λίγη περιποίηση για το τρίχωμα μόνο κατά τη διάρκεια της τριχόπτωσης, συνήθως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Τότε χρειάζεται καλό βούρτσισμα, για να απομακρύνονται οι τρίχες που πέφτουν. Το χειμώνα, αν και το τρίχωμα πυκνώνει, δε χρειάζεται καθόλου περιποίηση.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Είναι σκυλιά με καλή υγεία, ανθεκτικά και εξοικειωμένα με τις ελληνικές καιρικές συνθήκες λόγω της επιβίωσής τους για χιλιάδες χρόνια στον ελλαδικό χώρο.

http://www.rotise.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες