Πίτα ή τάρτα, όπως προτιμάτε, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή
είναι πολύ εύκολη
και χρειάζεται απλά υλικά που βρίσκονται σχεδόν...
σε
κάθε σπίτι, αποτελώντας έτσι ένα ιδανικό σνακ ή ακόμα και γεύμα μέσα
στην εβδομάδα.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
140γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα χοντροτριμμένα
1 στήθος κοτόπουλου ψητό ή βραστό
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. τυρί κρέμα
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, για 2 -3 λεπτά.
2.
Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 ακόμα
λεπτά. Ρίχνετε το καρότο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά,
ανακατεύοντας καλά. Τέλος προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.
3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύοντας καλά και αλατοπιπερώνοντας ανάλογα με τα γούστα σας.
5. Λαδώνετε καλά ένα ταψάκι, στρώνετε το φύλλο σφολιάτας και απλώνετε ομοιόμορφα την γέμιση.
6.
Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και περιχύνετε το μείγμα πάνω στην
γέμιση. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την
αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου