Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Σαν σήμερα φευγει απο την ζωή ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος

Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ηθοποιός

Ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος (Αθήνα 1925 – 28 Μαρτίου 2007) ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος σπούδασε στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τους θιάσους των Δ. Χορν, Σπ. Ευαγγελάτου, Ν. Κούρκουλου, Τζ. Καρέζη κ.ά. Ο πρώτος του ρόλος ήταν ο Οδυσσέας, στο σοφόκλειο «Αίαντα» (θίασος Β. Μεταξά – Ιορ. Μαρίνου). Στα 1955-1956 εμφανίζεται στο Θέατρο Τέχνης («Δωδέκατη νύχτα», «Αυγουστιάτικο φεγγάρι», κ.ά.). Τη δεκαετία του ’70 συνεργάζεται με τους θιάσους Ν. Κούρκουλου («Τάνγκο» κ.ά.), Τζ. Καρέζη – Κ. Καζάκου (λ.χ. «Το μεγάλο τσίρκο») και Μ. Μερκούρη («Οπερα της πεντάρας», σε σκηνοθεσία Ζ. Ντασέν). Συνεργάστηκε με αρκετούς θιάσους και στις δύο επόμενες δεκαετίες.
Επαιξε σε αρκετές ταινίες («Πυρετός της ασφάλτου», «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων», «Η λεωφόρος του μίσους», «Το κανόνι και τ’ αηδόνι», κ.ά.). Επαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με τελευταία, την «Παππούδες εν δράση». 
timesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες