Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

mini-news,

Άργος: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία
Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του δολοφονικού αμόκ που κατέλαβε ένα νεαρό άνδρα το μεσημέρι της Κυριακής (30/09), στο Άργος.
Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες σε διαμέρισμα του Άργους. 
Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 2 και μισή το μεσημέρι, το 11χρονο κορίτσι άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στην οδό Ομήρου για να υποδεχθεί τον ετεροθαλή αδελφό της.
Ο 29χρονος Κωνσταντίνος, φοιτητής ιατρικής, σήκωσε την καραμπίνα που κρατούσε, σημάδεψε το κορίτσι και σχεδόν εξ επαφής, το πυροβόλησεστο κεφάλι.
Στη συνέχεια, αναφέρει η "Espresso", προσπέρασε το άψυχο κορμί της, μπήκε στο εσωτερικό του σπιτιού συνεχίζοντας να πυροβολεί. Ταυτόχρονα, η μητέρα του κοριτσιού πρόλαβε να κλειδωθεί στο μπάνιο, προκειμένου να γλιτώσει. Οι πυροβολισμοί και οι φωνές της γυναίκας που ούρλιαζε «δεν μου μένει πια ζωή», ξεσήκωσαν τους γείτονες, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Κατόπιν, ο νεαρός κατευθύνθηκε στο δώμα του σπιτιού, έβαλε φωτιά και αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο, περιόρισαν τη φωτιά και βρέθηκαν μπροστά σε μια τραγωδία, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αυτό που έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστό, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι ο 29χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του δράστη και του θύματος είναι γνωστός γιατρός - μικροβιολόγος στο Άργος, ενώ η δεύτερη σύζυγός του και μητέρα της άτυχης 11χρονης είναι αναισθησιολόγος.

Μπακογιάννης: Εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος - Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους άλλους δύο

Για τον εντοπισμό από άνδρες της πυροσβεστικής του ενός εκ των τριών αγνοουμένων στη Βόρεια Εύβοια μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
«Είναι σώος ο 27χρονος αγνοούμενος. Είναι όρθιος, δείχνει καλά αν και ταλαιπωρημένος», δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης, και πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγνοουμένων. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν παρέλειψε μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, να πει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πυροσβεστική».

Προφυλακιστέος ο αρχιτέκτονας που δολοφόνησε τον φαρμακοποιό στο Νέο Ψυχικό

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο καθ´ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τυπική απολογία, καθώς δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του και την οικογένεια του θύματος και υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς μετανιωμένος για την πράξη του, αποκαλύπτοντας ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν με το θύμα, με αποτέλεσμα να βγει το σπίτι του στον πλειστηριασμό. Κατά πληροφορίες, το θύμα είχε δανείσει στον δράστη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ο δράστης δεν επέστρεψε ποτέ. Οι δύο άνδρες πήγαν στα δικαστήρια, όπου ο κατηγορούμενος έχασε την υπόθεση, με αποτέλεσμα να βγει στο σφυρί το επίμαχο ακίνητο. Λειτουργώντας κάτω από μεγάλο θυμό, προμηθεύτηκε ένα όπλο και έστησε καρτέρι στον φαρμακοποιό. Οι αρχές έφτασαν στον αρχιτέκτονα, αφού απέκλεισαν οποιοδήποτε άλλο «σενάριο» ενώ μιλώντας με την οικογένεια του θύματος κατέληξαν ότι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές ήταν ο δράστης.

Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν από σήμερα με πρόστιμο έως 200 ευρώ

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Με πρόστιμα τουλάχιστον 150 ευρώ απειλούνται από σήμερα 1η Οκτωβρίου, όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων ή μηχανής δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα. από Δευτέρα, 1η Οκτωβρίουτίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/18, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι εφικτή, καθώς όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 
Από την στιγμή που εντοπισθεί κάτοχος οχήματος που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε θα βεβαιώνεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και θα εμφανίζεται στο TAXISnet. Να σημειωθεί, ότι από έλεγχο ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα στα τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια. Αν το όχημα καθυστερήσει να περάσει ΚΤΕΟ, τότε ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο το οποίο πληρώνει κατά τον επόμενο έλεγχο. Πλέον, πέραν από το πρόστιμο που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ιδιωτικά οχήματα, οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 150 ευρώ από την εφορία.
Πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες