Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σπιτική Πέστο..... Ταδικά μου μυστικά......

1\2 φλ. του τσαγιού  Βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο 
1\2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή γραφιέρα ή πικορίνο ή οτι αλλο σας αρέσει
1\4 φλ του τσαγιού καρύδια ή κουκουνάρια
λίγο αλάτι
Μπαλσάμικο ξύδι και  κόκκινη πιπεριά  αν θέλετε 
Αυτη είναι η βασική συνταγή 
Εγώ δεν βάζω κουκουνάρι και καρύδι αλλα βάζω πάντα μπαλσάμικο ξύδι
είναι πάντα θέμα γούστου
Αποθήκευση 
Σε βαζάκι αποστειρωμένο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 3 με 4 μήνες.
Εγώ έχω στον καταψύκτη μου πάντα βασιλικό που τον μαζεύω ολο το καλοκαίρι απο τις γλάστρες μου και έτσι δεν χρειάζομαι να αποθηκεύω σε βαζάκια. 
Της Χωραϊτου Λένας

Δείτε ακόμα 

Πως αποξηραίνουμε Βότανα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες