Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εφυγε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας



Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936
, ο Χρήστος Πάρλας σπούδασε στην Αθήνα στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη και άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως επαγγελματίας το 1957. Είχε δασκάλους του μεταξύ άλλων τους Βόκοβιτς, Φιλιππίδη, Ροντήρη, Μινωτή, Σολωμό.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν.....



 το 1958 στο έργο του Ζιροντού "Τεσσά", που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, ενώ στον κινηματογράφο το 1962 με τις ταινίες "Δέκα Μέρες στο Παρίσι" και "Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος".



Υπήρξε συνθιασάρχης την περίοδο '65-'66 με τους Φιλιππίδη, Σκιαδά, Παπαγιάννη, στο Θέατρο Θυμέλη, στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τη δεκαετία του '70. Συγκρότησε και δικούς του θιάσους και ανέβασε έργα σε δικές του σκηνοθεσίες. Μετέφρασε, επίσης, θεατρικά έργα και ασχολήθηκε και με τα εικαστικά.



Συμμετείχε σε αρκετές ελληνικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές όπως "Η κραυγή των λύκων" και "Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη", "Τα Παιδιά της Νιόβης" κ.ά. Απέσπασε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Παναμά το 1968 για την ταινία "11.43, Αντίο".



Θείος του υπήρξε ο τενόρος και παλιός ηθοποιός της οπερέτας Τάσος Πάρλας. Είχε παντρευτεί δύο φορές με τις ηθοποιούς Νανά Σκιαδά και Λία Μανουσακη.



Η νεκρώσιμος ακολουθία του εκλιπόντος θα ψαλλεί την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Πετρούπολη.



Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες