Κυριακή 19 Μαΐου 2013

σκυλος κ ζεστη

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ! Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία πρέπει να εξασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας δεν υποφέρει και δεν κινδυνεύει! Διαβάστε 4 απλά βήματα.

1) ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Ακόμα και τα ''λίγο ανοιχτά'' παράθυρα δεν αρκούν. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 100 βαθμούς μέσα σε λίγα λεπτά και το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει από θερμοπληξία. Μην αφήνετε το ζώο στο αυτοκίνητο, ούτε για λίγο, ούτε κάτω από σκιά. Ούτε το νερό είναι αρκετό, αφού κι αυτό ζεσταίνεται. Μία καθυστέρηση στο ταμείο...μπορεί να κοστίσει τη ζωή του ζώου σας. Αξίζει;

Διαβάστε περισσότερα για τη θερμοπληξία ΕΔΩ.

2) ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ ΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΕΠΑΡΚΗ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΕΡΟ.
Ένα δεμένο σκυλί, με μοναδική προστασία..ένα σπιτάκι και ένα μπωλ με νερό που βράζει κάτω απ τον ήλιο δεν είναι η εικόνα ενός αγαπημένου τετράποδου που ανήκει σε φιλόζωο.
Τα σκυλιά σπάνια χρησιμοποιούν τα σπιτάκια τους το καλοκαίρι λόγω της ζέστης. Προτιμούν να ξαπλώνουν στη σκιά, σε πλάκες ή στο χώμα. Αφήστε το σκύλο να βρει το σημείο που προτιμά ή αν του έχετε κάποιο περιφραγμένο χώρο βεβαιωθείτε ότι έχει πλήρη κάλυψη από τον ήλιο, ότι αερίζεται επαρκώς και ότι το νερό του είναι πάντα καθαρό και όχι στον ήλιο. Το καλύτερο πάντως είναι να βάλετε το σκύλο μέσα στο σπίτι στη δροσιά ή σε κάποιο δροσερό δωμάτιο, πχ γκαράζ.

Διαβάστε περισσότερα για την κατάλληλη θέση του ''σπιτόσκυλου'' ΕΔΩ.

3) ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΨΥΛΛΟΥΣ,ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΝΙΠΕΣ
Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια δεν προκαλούν μόνο φαγούρα. Οι πρώτοι προκαλούν σοβαρέςδερματίτιδες και τα δεύτερα σοβαρές ως θανατηφόρες ασθένειες στο αίμα. Η καλύτερη αντιμετώπιηση είναι πάντα η πρόληψη. Θυμηθείτε να ξεκάζετε το σκύλο σας με τα κατάλληλα αντιπαρασιτικά spray κάθε μήνα ή να του φοράτε αντιπαρασιτικό κολλάρο ή αμπούλα. Ακόμα όμως κι αυτά μπορεί να μην είναι επαρκή αν ζείτε στην εξοχή όπου υπάρχουν ψηλά χόρτα. Ψηλαφίστε το σκύλο σας, ψάξτε μέσα στο τρίχωμα του.
Αν έχει οποιοδήποτε παράσιτο, αφαιρέστε το και ψεκάστε εκ νέου το ζώο με αντιπαρασιτικό. Βοηθά και η απολύμανση του σπιτιού και του κήπου από ειδικά συνεργεία, με φάρμακα φιλικά για τα κατοικίδια.
1 φορά το χρόνο ή κάθε 6 μήνες μία εξέταση αίματος μπορεί να είναι σωτήρια, αφού θα δείξει τυχόν μόλυνση στο αίμα, είτε από τσιμπούρια είτε από τη σκνίπα που μεταδίδει το καλαζάρ. Θυμηθείτε να ψεκάζετε το σκύλο σας κάθε βράδυ, μετά τη Δύση του ηλίου, με το φάρμακο κατά της σκνίπας, από Μάιο ως Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια ΕΔΩ.

4) ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΒΟΛΤΕΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
Το καλοκαίρι οι βόλτες και η άσκηση του σκύλου δεν θα πρέπει να είναι έντονα, ειδικά να ο σκύλος είναι άνω των 7 ετών. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και αν τον δείτε να βαριανασαίνει σταματήστε το περπάτημα και καθήστε κάτω μαζί του μέχρι να ηρεμήσει.
Οι πατούσες του σκύλου καίγονται στην καυτή άσφαλτο, κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μην βγαίνετε βόλτες το μεσημέρι παρά μόνο απόγευμα ή πολύ πρωϊ.


www.adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες