Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ


600γρ.πουρέ φράουλας

300γρ.ζάχαρη

360γρ.νερό

120γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

χυμός 1 λεμονιού



ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ



125γρ.αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη

100γρ.ζάχαρη άχνη

60γρ.ασπράδια αυγού

50γρ.κρέμα γάλακτος 35%

10γρ.κορν φλάουρ

50γρ.σοκολάτα κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κ το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ φράουλας.Ανακατεύουμε κ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσει κ ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής.



ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50-55βαθ.ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαί κ προσθέτουμε την κουβερτούρα.Τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα κ απλώνουμε το μείγμα σε πάχος 1εκ.και ψήνουμε στους 180βαθ.για περίπου 15λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει κ με ένα κουπ πατ διαμέτρου 9-10εκ.κόβουμε κύκλους και γεμίζουμε με το παγωτό φράουλα.

Παρλιαρος      tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες