Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ


            ΥΛΙΚΑ
            1 κιλό Βύσσινα.
            750 γραμ. Ζάχαρη.
            500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
            500 γραμ. Κονιάκ.
            2 μπαστουνάκια Κανέλα.
            2 καρφιά Γαρύφαλλο.


            ΕΚΤΕΛΕΣΗ
            Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο,
            σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
            Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
            Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα
            αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
            Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες