Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες: μια κίνηση που σέβεται το περιβάλλον

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/b84e431c397f5267fe3f0346f01042bd_M.jpgΜε μια απλή κίνηση και ελάχιστο κόστος βοηθάτε στην προστασία 
του πλανήτη μας...


Στην προστασία του περιβάλλοντος κάθε κίνηση, όσο μικρή και να είναι έχει σημασία. Αλλάξτε, λοιπόν, και εσείς σήμερα τις σακούλες που χρησιμοποιείτε στα ψώνια σας και βοηθήστε στη σωτηρία του πλανήτη.






Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τόσο πλαστικές όσο και χάρτινες σακούλες στις αγορές σας στο μανάβη ή στο supermarket και προμηθευτείτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι, νάιλον ή ανθεκτικό πλέγμα που μοιάζει με πλαστικό. Αφήστε τες στο αυτοκίνητο και κάθε φορά που ψωνίζετε χρησιμοποιήστε τες. Σκεφτείτε απλά πως μόνο στην Αμερική καταναλώθηκαν 12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για να παραχθούν τα 88,5 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο, ενώ για την παρασκευή χάρτινων σακουλών απαιτείται τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια.




Αν τώρα ξεχάσετε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σας και πάτε για ψώνια, τότε προτιμήστε για να μεταφέρετε τις αγορές σας χάρτινες σακούλες αν πρόκειται να τις ανακυκλώσετε ή πλαστικές αν σκοπεύετε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε ή να τις ανακυκλώσετε.
queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες