Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνταγή από τη Λέσβο


Η συνταγή της παραδοσιακής πλατζέντας ή πλατζέτας 
Υλικά:
  • 4 κούπες νερό
  • ½ κούπας λάδι
  • 3 αβγά
  • ½ κούπα ούζο
  • αλεύρι
  • 1 ½ κιλό λάδι
  • καρύδια
  • κανέλα
Για το σιρόπι:
  • 2 ½ κιλά ζάχαρη
  • 1 ½ κιλό νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά.
  • Φτιάχνουμε ζύμη με τα 5 πρώτα υλικά και ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν και τα στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με πτυχές.
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Το ρίχνουμε καυτό πάνω στο φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Στραγγίζουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιρόπι και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.
  • kalloni.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες