Η συνταγή της παραδοσιακής πλατζέντας ή πλατζέτας
Υλικά:
- 4 κούπες νερό
- ½ κούπας λάδι
- 3 αβγά
- ½ κούπα ούζο
- αλεύρι
- 1 ½ κιλό λάδι
- καρύδια
- κανέλα
- 2 ½ κιλά ζάχαρη
- 1 ½ κιλό νερό
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά.
- Φτιάχνουμε ζύμη με τα 5 πρώτα υλικά και ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν και τα στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με πτυχές.
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Το ρίχνουμε καυτό πάνω στο φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίζουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιρόπι και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.
- kalloni.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου