Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Νεαροί Βρετανοί θα μολυνθούν οικειοθελώς με κορονοϊό!

 

Πρόγραμμα σκόπιμης προσβολής ανθρώπων από την Covid-19 έχει δρομολογηθεί στο Λονδίνο. Οι εμπνευστές του ισχυρίζονται ότι έτσι θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Οι εθελοντές θα αμειφθούν με το ποσόν των 4.500 λιρών 


Στη Βρετανία «τρέχει» ένα πρόγραμμα με 90 εθελοντές οι οποίοι, για να βάλουν στην τσέπη τους 4.500 λίρες, δέχθηκαν να γίνουν πειραματόζωα και να μολυνθούν οικειοθελώς με τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Είναι, φυσικά, νέοι. Ολοι τους μεταξύ 18 και 30 ετών. Και οι επιστήμονες που προΐστανται του προγράμματος είναι, εξυπακούεται, οι κορυφές της βρετανικής ιατρικής, όπως ο ασιατικής καταγωγής Κρις Τσιού, του Imperial College. Οι πειραματιζόμενοι ιατροί υποστηρίζονται οικονομικώς από τη βρετανική κυβέρνηση με επένδυση 34 εκατ. λιρών.


Την έρευνά τους τη θεωρούν μελέτη «πρόκλησης» (όχι με την κοινωνική σημασία της λέξης) και έχουν λάβει ήδη το οκέι από ηθικής πλευράς. Tο θέμα ανέδειξαν και οι λονδρέζικοι Times. Οι εθελοντές, απομονωμένοι στο ερευνητικό κέντρο, θα εκτεθούν στον κορονοϊό που προκαλεί την Covid-19 και οι ερευνητές θα μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα των νέων ανταποκρίνεται στη μόλυνση. Το όλο πείραμα, λέει ο δρ Τσιού, θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Η βασική προϋπόθεση συμμετοχής των νέων στο πείραμα είναι η απόλυτη υγεία τους, να μην πάσχουν από διαβήτη, από υψηλή αρτηριακή πίεση, από πνευμονολογικά ή καρδιολογικά νοσήματα  και να μην έχουν προσβληθεί ήδη από τον κορονοϊό.


Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες