Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Το Πεντάστερο Grand Hotel Palace σε νέα εποχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανακαίνισης του βραβευμένου ξενοδοχείου 5* Grand Hotel Palace μέλος του ομίλου των The Luxury Hotels.



Στο Grand Hotel Palace τα ανακαινισμένα δωμάτια επανασχεδιάστηκαν με στόχο την απόλυτη άνεση και τη λιτή κομψότητα.

Η αναβάθμιση των υποδομών πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου NIMAND της κ. Νίκης Μάνου - Ανδρεάδη που ανέλαβε το σχεδιασμό και τον μηχανικό κ. Σπύρο Διάφα που είχε την επίβλεψη του έργου. 

Βασικός στόχος υπήρξε ο ανασχεδιασμός με νέο, σύγχρονο ύφος και γνώμονα τις ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας σύμφωνα με τις νέες τάσεις που καταγράφονται στην ταξιδιωτική συμπεριφορά. Πυλώνες του έργου, όπως τονίστηκε, αποτέλεσαν  η οικολογική συνείδηση, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η επένδυση σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από Ελληνικές επιχειρήσεις και η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο με δωρεές του εξοπλισμού σε κοινωφελή ιδρύματα.

Τo "Grand Hotel Palace" είναι βραβευμένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο eco-label Green Key και τα δομικά   υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πιστοποιημένα οικολογικά και οι προμηθεύτριες εταιρείες διαθέτουν πολιτική αειφορίας και σχέδιο διάθεσης - διαχείρισης αποβλήτων. Μεταξύ άλλων, ενδεικτικά σημειώνεται ότι μέσα σε όλα τα αναβαθμισμένα δωμάτια τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης, λαμπτήρες led μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας, ψηφιακοί θερμοστάτες με κατάλληλες ρυθμίσεις θερμοκρασίας, φίλτρα ενεργού άνθρακα, καζανάκια διπλής ροής, μίκτες νιπτήρα, ντουζιέρας και μπανιέρας με εξοικονομητές νερού που αναμιγνύουν το νερό με αέρα.


Με την εφαρμογή Mobile access δίνεται η δυνατότητα εισόδου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με το «έξυπνο» κινητό χωρίς τη χρήση της κάρτας κλειδιού, ενώ τα ανακαινισμένα δωμάτια διαθέτουν Smart Android TV,  με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης του κινητού και προβολή του επιθυμητού περιεχομένου στην τηλεόραση ως μόνιτορ, με 35 τηλεοπτικά και 140 διαδικτυακά κανάλια κ.α. Επίσης, το "Grand Hotel Palace" εισήγαγε πρώτο στη Θεσσαλονίκη μέγιστη ταχύτητα προσπέλασης δεδομένων 1 Gbps, ενώ πρωτοπορία επίσης αποτελεί η εφαρμογή Advanced two-way communication που επιτρέπει στον επισκέπτη μέσω του κινητού του τηλεφώνου, να στέλνει αιτήματα στα διάφορα τμήματα του ξενοδοχείου, να πραγματοποιεί κρατήσεις και να ενημερώνεται για τον προορισμό σε πραγματικό χρόνο.

To ξενοδοχείο προσφέρει πιστοποιημένο πλούσιο «Ελληνικό Πρωϊνό»,O Executive Chef Βασίλης Τσόντζος δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα και προωθούν τα τοπικά προϊόντα, ενώ ο καταξιωμένος Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος επιμελείται του menu ζαχαροπλαστικής.
Eνώ στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκε μια  βιβλιοθήκη με 224 τίτλους βιβλίων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα 100 καλύτερα βιβλία της Ελληνικής Λογοτεχνίας όπως έχουν ψηφιστεί από τους αναγνώστες και ξεχωριστό τμήμα παιδικών βιβλίων και ξενόγλωσσης λογοτεχνίας.
Επιπλέον o όμιλος των "The Luxury Hotels" είναι χορηγός φιλοξενίας και υποστηρίζει φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος και το Ολυμπιακό Μουσείο που προάγουν τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Τα The Luxury Hotels αξιοποιούν τα θεμέλια μιας μακράς επιτυχημένης διαδρομής και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ακολουθούν με συνέπεια το επενδυτικό τους πλάνο, ενισχύουν και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, κάνουν κάθε μέρα πράξη το όραμά τους για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.
Λένα Χωραϊτου
lenahoraitou@gmail.com

 Το Ότι Αγαπώ στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες