Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

mini-news,

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.
Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους αποφάσεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Δίκη για τη δολοφονία της Άννυ: «Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες;»

Δίκη για τη δολοφονία της Άννυ: «Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες;»

Για τις 23 Οκτωβρίου διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε το Πανελλήνιο λόγω και της αγριότητας των στοιχείων σχετικά με τη δολοφονία και εξαφάνιση του πτώματος της 4χρονης Άννυ, τον Απρίλιο του 2015.
Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει σήμερα (26/09), αλλά διεκόπη λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του πατέρα της άτυχης Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο οποίος παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.
anny2
anny2
Νωρίτερα, μία εκ των παρευρισκομένων στο ακροατήριο είπε στη μητέρα του Σάββα:«Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να έχουμε ησυχάσει».

Θεσσαλονίκη: Ώρες αγωνίας για το 2,5 ετών αγοράκι - Κορδόνι από κουρτίνα μπλέχτηκε στο λαιμό του

Διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγοράκι που, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε αναίσθητο στο διαμέρισμα όπου ζει, στην περιοχή Ντεπώ Θεσσαλονίκης.
Μία εκδοχή που εξετάζεται είναι να έχασε τις αισθήσεις του επειδή μπλέχτηκε στο λαιμό του κορδόνι από κουρτίνα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, η οποία ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του ανηλίκου. Υπό αυτές τις συνθήκες κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησαν.
Με βάση την ενημέρωση που έλαβε, η εισαγγελέας φέρεται να χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα. Η προανάκριση της Αστυνομίας συνεχίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του αγοριού θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (16/9) όταν η Αμεση Δράση ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ ότι αγοράκι 2,5 ετών έχασε τις αισθήσεις του σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ντεπό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γιαγιά του παιδιού κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο και το πλήρωμα προέβη σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για την ανάταξη του αγοριού.
Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε αξονική τομογραφία και αφότου διαπιστώθηκε ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Παίδων του «Ιπποκρατείου», τη μοναδική στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.
Πηγές enikos.gr  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες