Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα το 1966 πεθαίνει ο Φραντζέσκο Λεντίνι, ο άνδρας με τα 3 πόδια και τα 2 γεννητικά όργανα



Ο Φραντσέσκο «Φρανκ» Α. Λεντίνι (1881 - 22 Σεπτεμβρίου 1966) ήταν ένας Ιταλό-Αμερικανός άνθρωπος του θεάματος.
Γεννήθηκε στο Ροσολίνι της Σικελίας, από μια οικογένεια με δώδεκα παιδιά (επτά αδελφές και πέντε αδερφούς), έγινε γνωστός για το γεγονός ότι είχε τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και τα δύο πλήρη λειτουργικά αρσενικά γεννητικά όργανα.
Ο Λεντίνι γεννήθηκε με ένα παρασιτικό δίδυμο. Το δίδυμο συνδέθηκε με το σώμα του Λεντίνι, στη βάση της σπονδυλικής του στήλης και αποτελούνταν από ένα οστό της λεκάνης, ένα υποτυπώδες σύνολο των αρσενικών γεννητικών οργάνων και ένα σκέλος πλήρους μεγέθους που εκτείνεται από τη δεξιά πλευρά του ισχίου του Λεντίνι, με ένα μικρό πόδι που προεξέχει από το γόνατο του.
2

Στην ηλικία των οκτώ, η οικογένεια του Λεντίνι μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λεντίνι άρχισε τη δραστηριότητες σε τσίρκο με το παρατσούκλι Ο Μεγάλος Λεντίνι, στο τσίρκο Ringling Brothers Circus. Απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα στην ηλικία των 30 ετών. Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια και εργάστηκε με κάθε μεγάλο τσίρκο και το τσίρκο του Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus. Ο Λεντίνι ήταν τόσο σεβαστός μεταξύ των συμμαθητών του που τον αποκαλούσαν «The King».
1
Στα νεανικά του χρόνια, ο Λεντίνι χρησιμοποιούσε εξαιρετικά το τρίτο πόδι του για να κλωτσά μια μπάλα ποδοσφαίρου πέρα από το στάδιο, ως εκ τούτου, το παρατσούκλι ήταν Τρίποδος Παίκτη Ποδοσφαίρου. Μέχρι τη στιγμή που ήταν έξι ετών, τα φυσιολογικό πόδια του Λεντίνι ήταν ελαφρώς διαφορετικά σε μήκος, το ένα ήταν 39 ίντσες, το άλλο 38 ίντσες, αλλά το τρίτο πόδι ήταν μόνο 36 ίντσες. Ακόμη περισσότερο ως ενήλικας, ενώ το επιπλέον πόδι του ήταν αρκετές ίντσες μικρότερο από τα άλλα, τα πρωταρχικά πόδια του είχαν επίσης δύο διαφορετικά μήκη. Είχε ακούσει να παραπονιέται ότι ακόμη και με τρία πόδια, ο ίδιος δεν είχε ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια. Παντρεύτηκε την Τερέζα Μάρεϊ, που ήταν τρία χρόνια νεότερη από αυτόν, και είχε τέσσερα παιδιά την Ιωσηφίνα, την Ναταλί, τον Φρανκ και τον Τζέιμς.
Ο Φραντσέσκο Λεντίνι πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 22 Σεπτεμβρίου 1966 στην ηλικία των 82.
Πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες