Όταν είχα κόψει για ένα διάστημα το αλεύρι ανακάλυψα νέες γεύσεις.
Κέικ με βρώμη
Υλικά
1 και 1\2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 χούφτα αμύγδαλα ψημένα
50gr κουβερτούρα
3 κ.σ. βούτυρο
2 ασπράδια
χυμό από ένα πορτοκάλι
1\2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπλέντερ (εγώ μούλτι είχα) την βρώμη και τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.
Μετα τα ρίχνουμε σε ένα δοχείο μαζί με βούτυρο και την ζάχαρη και μετα προσθέτουμε τα ασπράδια και τον χυμό πορτοκαλιού.
ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά ώστε να γίνει ένα μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Της Χωραϊτου Λένας
Κέικ με βρώμη
Υλικά
1 και 1\2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 χούφτα αμύγδαλα ψημένα
50gr κουβερτούρα
3 κ.σ. βούτυρο
2 ασπράδια
χυμό από ένα πορτοκάλι
1\2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπλέντερ (εγώ μούλτι είχα) την βρώμη και τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.
Μετα τα ρίχνουμε σε ένα δοχείο μαζί με βούτυρο και την ζάχαρη και μετα προσθέτουμε τα ασπράδια και τον χυμό πορτοκαλιού.
ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά ώστε να γίνει ένα μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Της Χωραϊτου Λένας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου