Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

DIY: ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ


Ξέρεις να βάφεις, ξέρεις ναράβεις, ξέρεις να ...χτίζεις" ισχυρίζεται ένα Αμερικάνικο ρητό και είναι αλήθεια ότι αλλάζονταςτο χρώμα τοίχων, επίπλων ή μικρότερων  αντικειμένων άλλα και τα υφάσματα σε έναν οποιοδήποτε χώρο, η αλλαγή πραγματικά μετατρέπεται σε ριζικήανακαίνιση.
Καλύμματα, κουρτίνες, διακοσμητικά μαξιλάρια κλπ. είναι από τα στοιχεία που ανάλογα με τα σχέδια - αποχρώσεις τους "χαρακτηρίζουν" ένα δωμάτιο και οι αλλαγές τους μπορούν να του αλλάξουν εντελώς όψη αλλά και διακοσμητικό στυλ.  


Το ράψιμο καλυμμάτων δεν είναι βεβαίως μια διαδικασία τόσο απλή όσο π.χ το να φτιάξετε μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια ή να γαζώσετε περιμετρικά ένα κομμάτι ύφασμα για να το μετατρέψετε σε μια απλή κουρτίνα.
Όμως επειδή, όπως και σε κάθε είδους χειροτεχνία-κατασκευή η βασική τεχνική είναι ίδια καιεπαναλαμβανόμενη είτε αποπειραθείτε να κατασκευάσετε  π.χ ένα ψηφιδωτό σχέδιο πάνω σε έναμικρό γλαστράκι ή πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια, και το ράψιμο καλυμμάτων δεν είναι δουλειά ούτε για ...αστροφυσικούς ούτε και αποκλειστικά για επαγγελματίες του είδους, υπάρχουν πολλοί 
έστω και ελαφρά "ερασιτεχνικοί" τρόποι για να φτιάξετε μόνοι σας  καλύμματα επίπλων,  που θα σας εξυπηρετήσουν και θα αλλάξουν ριζικά την όψη των χώρων σας με μικρό κόστος. 
Δες περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες