Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ σου..





Ήξερες ότι είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ σου; Ε λοιπόν, αν δεν το ήξερες, ήρθε η ώρα να το μάθεις.

Ο μη συχνός καθαρισμός των πινέλων σου μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου με σπυράκια ενώ τα βακτήρια που θα αρχίσουν να εμφανίζονται πάνω τους θα καταστρέψουν σιγά σιγά τα πινέλα σου. Για να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να τα διατηρείς καθαρά, διάβασε παρακάτω.

Πέρα από το ότι χρειάζεται να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό στα πινέλα μία φορά το μήνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς για να μην απαιτείται να κάνεις πολύ δουλειά όταν τα καθαρίζεις σε βάθος.



Καθημερινή φορντίδα..


Σκούπισε τα πινέλα σου μετά από κάθε χρήση με ένα αντιβακτηριακό υγρό μαντηλάκι (όπως είναι αυτά που χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις τα χέρια σου).  Με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να αφαιρείς κάθε πιθανό βακτήριο πριν αυτό εγκατασταθεί για τα καλά στο πινέλο σου.



Τι χρειάζεσαι για βαθύ καθαρισμό..



Για να καθαρίσεις βαθιά τα πινέλα σου χρειάζονται δύο συστατικά: αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι πιάτων και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Το υγρό πιάτων θα απολυμάνει τα πινέλα σου ενώ το ελαιόλαδο θα τα κάνει απαλά.



Τι πρέπει να κάνεις..



1. Ανάμειξε δύο μέρη αντιβακτηριακού σαπουνιού και ένα μέρος ελαιόλαδου σε ένα καθαρό πιάτο.



2. Πάρε το πρώτο πινέλο και βρέξτο με χλιαρό νερό. Βεβαιώσου ότι οι τρίχες του πινέλου σου μένουν όλες μαζί σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν τυχόν, μπει νερό στη βάση του τότε αυτή μπορεί να ξεκολλήσει από τις τρίχες.



3. Στη συνέχεια βούτηξε το πινέλο στο υγρό σαπουνιού και ελαιόλαδου. Τρίψτο λιγάκι με τα χέρια σου και τα δάχτυλά σου. Συνέχισε μέχρι να έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ από αυτό.



4. Βάλε το πινέλο κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό μέχρι να μην υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού πάνω του.



5. Βάλε το πινέλο σε μία πετσέτα την οποία έχεις κάνει ρολό ενώ το ένα μέρος της βρίσκεται σε ευθεία. Τοποθέτησε το πινέλο με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρίχες του να βρίσκονται στο πάνω μέρος της πετσέτας ενώ το υπόλοιπο κάτω. Έτσι το πινέλο θα στεγνώσει έχοντας μία κλίση.



6. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με όλα τα πινέλα σου. Μερικά μπορεί να χρειαστούν δύο πλυσίματα για να καθαρίσουν τελείως. Άστα να στεγνώσουν μία ολόκληρη νύχτα και μετά μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις σαν να είναι καινούργια.



Extra tip: Αν δε θέλεις να κάνεις όλη την παραπάνω διαδικασία, αγόρασε ένα προϊόν - καθαριστικό γι’αυτό το σκοπό. Υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που είναι φτιαγμένα για τον καθαρισμό των πινέλων.
www.faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες