Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μπανάνα τηγανητή 香蕉炸


Image and video hosting by TinyPic

Μια συνταγή από την Κίνα!


Μαγείρεψε : Μπάμπης Γιάκης

Προετοιμασία : 0-15 λεπτά

Μαγείρεμα : 0-15 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:




  • 3 μπανάνες
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ ποτήρι μπύρα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ηλιέλαιο
  • λίγα καρύδια



Διαδικασία:

Πρώτα απ όλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.

Έπειτα σε ένα μπολ φτιάχνουμε κουρκούτι.

Ανακατεύουμε την μπύρα και το αλεύρι και αν θέλουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.

Βουτάμε την κάθε μπανάνα στο κουρκούτι για ένα μπανάκι.

Στη συνέχεια την τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές σε λίγο ηλιέλαιο.

Στραγγίζουμε το πολύ λάδι και σερβίρουμε φτιάχνοντας ένα πύργο από μπανάνες.

Τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με καρύδια.

www.toarkoudi.gr




Β΄συνταγή

Τι χρειαζόμαστε:

50γρ ριζαλευρο

λιγο νερο

1 κουταλια της σουπας ζαχαρη

1 πρεζα αλατι

30γρ ινδοκαρυδο

4 μπανανες

μελι για το σερβιρισμα

Πως το κάνουμε:

Ανακατευουμε το ριζαλευρο με το νερο να γινει αυτο που λεμε κουρκουτι και ριχνουμε τη ζαχαρη,το αλατι και το ινδοκαρυδο να ανμειχθουν καλα.

Καθαριζουμε τις μπανανες και κοβουμε σε τεσσερα ισα μερη. Ζεσταινουμε την φριτεζα και αφου βουτήξουμε τις μπανανες στο μειγμα με ενα πιρουνι, τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν.

Οσο ειναι ζεστες ριχνουμε το μελι.

www.sintagespareas.gr
WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες