Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κλεφτικο σε κανατακι



  (Μεζες για κρασι)

  Υλικα

  Κρεας: Χοιρινο 1/2 κιλο, όχι πολύ παχυ. Μοσχαρι 1/2 κιλο.
Τραγι 1/2 κιλο. Συκωτι μοσχαρισιο 1/4.

  Ντοματες 3-4, ξεφλουδισμενες και τριμμενες ή δυο κουταλιες
μπελτε τοματα διυλυμενη σε πολύ λιγο νερο. Λιγη καυτερη
πιπερια κατά προτιμηση. Αλατι και πιπερι.

  Ένα κανατι πηλινο με φαρδυ στομιο ή ένα ειδικο πηλινο
σκευος με σκεπασμα για τον φουρνο.

  Εκτελεση

  Ψιλοκοβουμε το κρεας και το συκωτι και τα ριχνουμε στο
κανατι ή στο πηλινο σκευος λιγα-λιγα με το αλατι, το πιπερι, την
τοματα και την καυτερη πιπερια. Χωρις νερο. Το κλεινουμε καλα
από πανω και το βαζουμε σε χαμηλο φουρνο μεχρι 100
βαθμους, 3 εως 4 ωρες.

  Μάνθος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες