Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μπ0ρ31τε να δ1αβασ3τε αυ7ο; Δείτε γιατί!



Ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!
Ίσως σας φαίνεται απίστευτο, ωστόσο σίγουρα θα καταφέρατε να διαβάσετε τη φράση χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και αυτό γιατί ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν πολύ προηγμένο αποκωδικοποιητή.
Πώς, όμως, λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και καταφέρνει να «αποκρυπτογραφήσει» τα κρυμμένα μηνύματα;
Προσπαθώντας να δώσουν εξήγηση στο φαινόμενο, οι επιστήμονες σχολιάζουν ότι, όταν ακούμε έναν ήχο, ο οποίος μας προδιαθέτει πως θα ακολουθήσει ένας άλλος, η εγκεφαλική λειτουργία, όπως απεικονίζεται σε μαγνητικές τομογραφίες, επηρεάζεται σαν να τον ακούμε ήδη.
Κατ' αντίστοιχο τρόπο, όταν βλέπουμε μια συλλογή γραμμάτων, ο εγκέφαλος εξάγει συμπεράσματα για το τι θα διαβάσει στη συνέχεια.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος δεν διαβάζει τα γράμματα ένα-ένα, αλλά όλα μαζί.
Αυτό σημαίνει ότι, όταν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα είναι σωστά σε μία λέξη, τότε διαβάζει σωστά και τα ενδιάμεσα.

Φυσικά κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά τα γράμματα ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στον εγκέφαλό μας, συγκριτικά με τους αριθμούς, καθώς κάποιος μυστηριώδης μηχανισμός ομαλοποιεί ό,τι βλέπουν τα μάτια μας, αποκρυπτογραφώντας το μπερδεμένο κείμενο.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 30-9-14




30-9-14

Μια μεγάλη κόντρα ξεκινάει...διευθυντικό στέλεχος της ενημέρωσης Μεγάλου καναλιού περιέγραψε... γραπτώς ως ηλικιωμένη την Έλλη Στάη φυσικά και υπήρξε απάντηση 

Το Πρωινό έδειξε ένα βίντεο, όπου η μητέρα της Σίσσυ Φειδά συμμετείχε σε ελληνική κινηματογραφική ταινία.
Φορούσε κορμάκι η Μαίρη Φειδά και τραγουδούσε και χόρευε! Η Μαίρη Φειδά έπαιξε στην ταινία «ο Χρυσός και ο τενεκές»

Η ανατροπή! Εκτός τηλεόρασης η Ζέτα Μακρυπούλια 


Θα φάμε κουφέτα?????ρωτήθηκε ο Σάκης Ρουβάς αν σκοπεύει να παντρευτεί με την Κάτια Ζυγούλη, απάντησε αινιγματικά και όλο χαμόγελο:

«Γιατί όχι; Θα δούμε!»,

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ 
ΛΕΝΑ Χ. 



Γιορτάζουν σήμερα 30-9

Τρίτη 30-9
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας, Άγιες Ριψιμιά, Γαϊάνη και Άλλες Τριακονταδύο Παρθενομάρτυρες

Γιορτάζουν σήμερα οι:
ΣτρατόνικοςΣτράτοςΣτρατήςΣτρατονίκηςΣτρατονίκιος

Άγιος Στρατόνικος
Άγιος Μαρδόνιος  
Άγιοι Χίλιοι Μάρτυρες 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας 
Άγιες Ριψιμιά, Γαϊάνη και Άλλες Τριακονταδύο Παρθενομάρτυρες


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ακουμπάτε καθημερινά και είναι οι χειρότερες εστίες μικροβίων

Τα ακουμπάτε καθημερινά και είναι οι χειρότερες εστίες μικροβίων
Κάθε μέρα τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με πολλά αντικείμενα που είναι γεμάτα μικρόβια, τόσο στο σπίτι σας όσο και έξω από αυτό.
Ενώ μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτά τα σημεία στο σπίτι σας καθαρίζονται τακτικά, δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.
Δείτε μερικά από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα που ακουμπάτε με τα χέρια σας καθημερινά και είναι γεμάτα βακτήρια, μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς:
Χρήματα
Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα αλλάζουν κάτοχο αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, συσσωρεύοντας τη βρωμιά και τα βακτήρια από τα χέρια πολλών ανθρώπων. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι σε ένα και μόνο χαρτονόμισμα υπήρχαν 135.000 βακτήρια! Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το χειρισμό χρημάτων, προσπαθήστε να τα κρατάτε για όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και να πλένετε τα χέρια σας όταν τελειώσετε. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με τα χαρτονομίσματα ή να τα βάζουν στο στόμα τους.
Τα κουμπιά της μηχανής καφέ ή των αυτόματων πωλητών
Πολλά γραφεία στις μέρες μας είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα για καφέ ή/και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Δεκάδες άνθρωποι αγγίζουν τα ίδια κουμπιά κάθε μέρα. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε ένα αντιβακτηριακό υγρό μαντηλάκι και σκουπίστε τα κουμπιά πριν να τα αγγίξετε με τα γυμνά σας χέρια, ή -αν αυτό σας φαίνεται λίγο παράξενο- φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση του μηχανήματος και ΠΡΙΝ καταναλώσετε τον καφέ φτιάξατε ή αυτό που αγοράσατε.
Κινητό τηλέφωνο
Το αγγίζετε αρκετές φορές την ημέρα, μεταφέροντας τα βακτήρια από τα χέρια σας στα πλήκτρα και την οθόνη. Όταν μιλάτε στο κινητό, εκατοντάδες μικρόβια από το στόμα σας μεταφέρονται στην επιφάνεια του τηλεφώνου και τις ρωγμές του. Επιπλέον, το κινητό σας είναι κατά κανόνα ένα ζεστό αντικείμενο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων.
Τα κουμπιά του ανελκυστήρα
Οι ασθένειες εξαπλώνονται σε κλειστούς χώρους, όπως το γραφείο, σαν φωτιά, καθώς ο αέρας δεν ανανεώνεται σωστά. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστός, αλλά εκείνο που λίγοι συνειδητοποιούν, είναι ο κίνδυνος από τα κουμπιά στον ανελκυστήρα. Είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζουν δεκάδες χέρια καθημερινά και είναι γεμάτο βακτήρια.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/319619-ta-akoumpate-kathimerina-kai-einai-oi-xeiroteres-esties-mikrovion#ixzz3EjEFlPHE

Σύνδρομο Couvade: Όταν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης παιδεύουν τους… άντρες!

Σύνδρομο Couvade: Όταν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης παιδεύουν τους… άντρες!


Το σύνδρομο Couvade, γνωστό και ως αρρενολοχεία, αφορά σε ένα εξαιρετικά παράδοξο φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε υγιείς άντρες που πρόκειται να γίνουν σύντομα μπαμπάδες.
Δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως διαταραχή ή ασθένεια, είναι όμως αρκετά σύνηθες ένας άντρας του οποίου η σύντροφος είναι έγκυος να εκδηλώνει και ο ίδιος συμπτώματα εγκυμοσύνης!
- Σωματικά συμπτώματα: ναυτία, καούρες, πόνος στην περιοχή της κοιλιάς, φούσκωμα, αλλαγές στην όρεξη, αναπνευστικά προβλήματα, πονόδοντος, κράμπες στα πόδια, πόνος στη μέση, ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων
- Ψυχολογικά συμπτώματα: αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου, άγχος, συμπτώματα κατάθλιψης, μειωμένη ερωτική διάθεση, νευρικότητα
Η ιδέα της πατρότητας είναι για άλλους συναρπαστική και για άλλους εξαιρετικά αγχωτική. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σωστή διαχείριση του στρες ώστε ο ερχομός του μωρού να φέρει στο ζευγάρι μόνο χαρά και όχι περιττές ανησυχίες.


http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/319652-syndromo-couvade-otan-ta-symptomata-egkymosynis-paideyoun-tous-antres#ixzz3EjBdYEls

Melanie Gaydos: Το μοντέλο που πάσχει από «βαμπιρισμό» και έχει κατακτήσει την μόδα

Melanie Gaydos: Το μοντέλο που πάσχει από «βαμπιρισμό» και έχει κατακτήσει την μόδα
Λένε πως η εξωτερική εμφάνιση και η ομορφιά δεν παίζουν κανένα ρόλο και πως την μεγαλύτερη σημασία έχει η ψυχή και η προσωπικότητα του καθενός. Όλα αυτά βέβαια, στην εποχή της εικόνας που ζούμε κατά κάποιο τρόπο ακυρώνονται, με αποτέλεσμα άνθρωποι αποκλειστικά και μόνο λόγω μιας εντυπωσιακής εμφάνισης, να απολαμβάνουν προνόμια που ουσιαστικά δεν αξίζουν.

Τι γίνεται όμως, όταν μία γυναίκα, η οποία έχει γεννηθεί με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία, με πιο κοινή και ίσως λανθασμένη ονομασία, «βαμπιρισμός», καταφέρνει να ξεπεράσει δυσκολίες και ταμπού, και να αναρριχηθεί στον κόσμο της Τέχνης και της μόδας;
Η Μelanie Gaydos, λοιπόν γεννήθηκε με υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία, κατάσταση που αυτομάτως της «εξασφάλισε» μία δύσκολη και επίπονη καθημερινότητα. Με απουσία μαλλιών και δοντιών, ακανόνιστη ανάπτυξη νυχιών, διογκωμένα ζυγωματικά, απουσία ιδρωτοποιών αδένων και χλωμή εύθραυστη επιδερμίδα η ίδια θυμάται μία ζωή μέσα στα νοσοκομεία με φάρμακα και επεμβάσεις.

Παρόλα αυτά, και λόγω της τεράστιας αγάπης της για την Τέχνη και την μόδα δεν το έβαλε κάτω και ασχολήθηκε εντατικά με τους κλάδους αυτούς, μέχρι που το 2011 η ζωή της άλλαξε ριζικά, όταν συνάντησε ένα φωτογράφο ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμφάνιση και τον τρόπο που διαχειριζόταν την εικόνα και τον εαυτό της.

Από τότε, η Melanie, έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο πολλών εκθέσεων και φωτογραφίσεων, ενώ δε διστάζει να δηλώσει ότι η νοοτροπία της Ευρώπης της ταιριάζει πολύ περισσότερο από εκείνη της Αμερικής, μιας και οι ιδέες που κυριαρχούν είναι πιο προοδευτικές.

Σήμερα η Melanie, ζει μια φυσιολογική ζωή, κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο στη ζωή της, και όπως δήλωσε και στη Lifo.gr,  «τη ζωή πρέπει να την ξοδεύουμε χωρίς περιορισμούς και επιφυλάξεις γιατί είναι σύντομη και γεμάτη ευκαιρίες».


Πηγή: http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-KOSMO/item/90332-melanie-gaydos-to-montelo-poy-pashei-apo-vampirismo-kai-ehei-kataktisei-tin-moda#ixzz3Ej8H0qNi

Εξορκιστής: Η πραγματική ιστορία και τα βασανιστήρια των ηθοποιών

Εξορκιστής: Η πραγματική ιστορία και τα βασανιστήρια των ηθοποιών

Ο «Εξορκιστής» είναι μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί και συντελεστές της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν ήταν αποφασισμένος να εκμαιεύσει από τους ηθοποιούς του την πιο ρεαλιστική ερμηνεία και δεν θα σταματούσε πουθενά. Τα γυρίσματα της ταινίας περιβάλλονται με το ίδιο μυστήριο και γόητρο όσο και η υπόθεση της ταινίας.

Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι, ο οποίος με τη σειρά του εμπνεύστηκε από μία πραγματική ιστορία που διάβασε στην εφημερίδα «Washington Post». Το άρθρο του Post είχε δημοσιευτεί το 1949 και περιέγραφε τον εξορκισμό ενός 14χρονου αγοριού. Ο νεαρός άρχισε να βγάζει άναρθρες κραυγές, μετά ακολούθησαν τα κινούμενα έπιπλα και οι γρατζουνιές στους τοίχους. Η οικογένειά του κάλεσε τον καθολικό ιερέα της ενορείας, ο οποίος έμεινε μαζί τους για δύο μήνες και τέλεσε περίπου 30 εξορκισμούς στο αγόρι. Η ιστορία του έχει αίσιο τέλος, καθώς το αγόρι φάνηκε να ξεπερνά την κρίση και να αναρρώνει κανονικά. Δεν υπήρξε πράσινος εμετός ούτε περιστρεφόμενο κεφάλι.

Ο δημοσιογράφος Όψασνικ ερεύνησε την υπόθεση και κατηγόρησε τον Μπλάτι ότι παραποίησε την πραγματική ιστορία. Ο Όψασνικ έμαθε ότι το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι του εξορκισμού δεν είχε αποκτήσει ποτέ παιδιά. Ούτε οι γείτονες θυμούνταν να ακούν περίεργους θορύβους από το σπίτι. Η μοναδική υπόθεση που παρουσίαζε κάποιες ομοιότητες με το βιβλίο του Μπλάτι ήταν ένας εξορκισμός στην πολιτεία Μέριλαντ, όπου βέβαια κανείς δεν γύρισε το κεφάλι του 360 μοίρες.

Λίντα Μπλερ

Χωρίς την κατάλληλη ηθοποιό δεν θα είχε γυριστεί ποτέ η ταινία. Την άποψη αυτή συμμεριζόταν και ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς, που δέχτηκε πρόταση να σκηνοθετήσει την ταινία. Αρνήθηκε επειδή δεν πίστευε ότι υπήρχε ένα 12χρονο κορίτσι που μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό τον άθλο. Το 1972, η Λίντα Μπλερ ήταν 13 ετών και ήθελε να γίνει κτηνίατρος.

Η μητέρα της έπεισε την κόρη της να συμμετάσχει στην ταινία, λέγοντάς της ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πληρώσει το πανεπιστήμιο. Η Μπλερ ξεχώρισε ανάμεσα σε 600 άλλα κορίτσια, χωρίς καν να ενδιαφέρεται για το αν θα καταφέρει να πάρει τον ρόλο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο διάσημη θα γινόταν μετά την ταινία.

Μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές της ταινίας είναι ο αυνανισμός του κοριτσιού με τον σταυρό. Η 13χρονη πρωταγωνίστρια ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν στα γυρίσματα, χωρίς να ξέρει ακριβώς τη σημασία των πράξεών της. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι έπρεπε να ακουμπήσει τον σταυρό στο σφουγγάρι που είχαν τοποθετήσει ανάμεσα στα πόδια της. Παρά τη νεαρή της ηλικία, η Μπλερ υπέμενε τις δυσκολίες των γυρισμάτων χωρίς παράπονα. Ο σκηνοθέτης χαμήλωσε τη θερμοκρασία του δωματίου της, έτσι ώστε να φαίνεται η ανάσα των ηθοποιών στην κάμερα και η Μπλερ δεν είπε τίποτα, αν και είχε αρχίσει να σχηματίζεται πάγος πάνω στο νυχτικό της. Δεν γκρίνιαξε ούτε καν όταν τραυμάτισε την πλάτη της, καθώς ανυψωνόταν απ’ το κρεβάτι δεμένη με σχοινιά. Η κινηματογραφική μητέρα της, Έλεν Μπέρστιν, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν γύριζαν τη σκηνή που πετάγεται στον αέρα και χτυπάει στον τοίχο.

Στην ταινία ακούγεται η πραγματική της κραυγή, όταν προσγειώθηκε με όλο της το βάρος στον κόκκυγα. Η Μπλερ ήταν εξαιρετική στο ρόλο και απόδειξη δεν ήταν μόνο η υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, αλλά οι έξι σωματοφύλακες που την περιέβαλαν 24 ώρες το 24ωρο. Η έφηβη κοπέλα δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, επειδή ο κόσμος πίστευε ότι είχε καταληφθεί από τον Διάβολο.

Η φωνή του δαίμονα

Η «δαιμονισμένη» φωνή του κοριτσιού στην ταινία δεν ανήκε στην Λίντα Μπλερ, αλλά στην ηθοποιό Μερσέντες Μακέμπριτζ. Για να βραχνιάσει τη φωνή της, κάπνιζε δεκάδες τσιγάρα καθημερινά και κατάπινε ωμά αυγά. Δέχθηκε να τη δέσουν σε μια καρέκλα με δεσμά γύρω από το λαιμό της για να ακούγονται πιο ρεαλιστικές οι κραυγές της ενώ πνιγόταν. Η Μακέμπριτζ είχε υπάρξει αλκοολική στο παρελθόν και ήξερε ότι το αλκοόλ προκαλούσε έντονη βραχνάδα στη φωνή της. Συμφώνησε να πιει ουίσκι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά μόνο αν βρισκόταν στο χώρο ο πνευματικός της για να της προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη.

Ο σκηνοθέτης απέκρυψε τη συμμετοχή της Μακέμπριτζ στην ταινία, γιατί δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή απ’ την νεαρή πρωταγωνίστρια, που όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζε Όσκαρ για την ερμηνεία της. Όμως, η Μακέμπριτζ ζήτησε δημόσια απ’ τον Φρίντκιν να αναγνωρίσει τη συμμετοχή και την εξαιρετική ερμηνεία της και η Ακαδημία θεώρησε ότι δεν μπορούσε να δώσει το Όσκαρ στην Μπλερ. Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν η Μακέμπριτζ ρωτήθηκε πώς κατάφερε να υποδυθεί τον Διάβολο τόσο πειστικά, απάντησε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σκοτεινή πλευρά. Γι’ αυτό ήταν τόσο εύκολο να παίξω των Διάβολο. Ήμουν αρκετά ειλικρινής ώστε να παραδεχτώ ότι υπάρχει ένας διάβολος μέσα μου, τόσο αηδιαστικός όσο και ο ίδιος ο Σατανάς». Στη συνέχεια έκανε μία σύντομη επίδειξη των ικανοτήτων της, που πάγωσε το αίμα του δημοσιογράφου.

Ο αδίστακτος σκηνοθέτης

Η σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν ήταν αποφασισμένος να δοκιμάσει τα πάντα για να έχει το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα και κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω του άτομα εξίσου αδίστακτα. Ένα από αυτά ήταν ο μουσικός παραγωγός, Τζακ Νίτζε. Η κραυγή του Πάτερ Κάρρας, όταν πέφτει πάνω του ο πράσινος εμετός της Ρέγκαν, ανήκε στην κοπέλα του Νίτζε. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, η κοπέλα κοιμόταν μπρούμυτα στον καναπέ και μπροστά στο στόμα της είχε τοποθετηθεί ένα μικρόφωνο. Ο Νίτζε πήρε φόρα απ’ την άλλη άκρη του δωματίου, πήδηξε και προσγειώθηκε πάνω της με τα γόνατα. Η φωνή του Κάρρας είναι στην πραγματικότητα η κραυγή πόνου και έκπληξης της κοπέλας. Στο τέλος της ταινίας, παίζει ένας πραγματικός ιερέας που δεν γνώριζε τίποτα από τεχνικές υποκριτικής. Ο ρόλος απαιτούσε να φανεί σοκαρισμένος με τα νέα που του εκμυστηρευόταν ο Πάτερ Κάρρας. Για να βγει πιο ρεαλιστική η ερμηνεία, ο Φρίντκιν τον χαστούκισε ξαφνικά λίγο πριν αρχίσουν να τραβάνε οι κάμερες.

Η «καταραμένη» ταινία Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουνίου του 1973. Οι κινηματογράφοι που έπαιζαν την ταινία ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές σακούλες «Εξορκιστή» για τους θεατές που το στομάχι τους δεν άντεχε τη θέα του δαιμονισμένου κοριτσιού. Σε μια από τις πρώτες προβολές της ταινίας, ένας θεατής λιποθύμησε και έσπασε το σαγόνι του χτυπώντας στο μπροστινό κάθισμα. Έξω από πολλές αίθουσες, περίμεναν νοσοκόμοι, έτοιμοι να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους θεατές. Ο μύθος της ταινίας εμπλουτίστηκε με τον μυστηριώδη θάνατο εννιά ατόμων που είτε συμμετείχαν στην παραγωγή είτε εμπλέκονταν εμμέσως με την ταινία. Μάλιστα, δύο άτομα ήταν πολύ στενά αναμειγμένοι με την ταινία,  οι ηθοποιοί Τζαν Μαγκόουραν, που υποδύθηκε τον Μπερκ Ντένινγκς και Βασιλική Μαλιαρός, που έπαιξε τη μητέρα του Πάτερ Κάρρας.

«Ιστορία μου, αμαρτία μου»

Η Βασιλική Μαλιαρός ήταν 89 ετών όταν έπαιξε στην ταινία και ο θάνατός της οφειλόταν σε φυσικά αίτια και όχι κάποια μυστήρια δύναμη. Υποδύθηκε τη μητέρα του ελληνικής καταγωγής Πάτερ Κάρρας, ο οποίος την επισκέπτεται στο σπίτι της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μίλησε ελληνικά στο γιο της, αν και με  αμυδρή προφορά και άκουγε έναν ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αμερικής. Κάποια στιγμή, ο σταθμός έπαιξε το τραγούδι «Ιστορία μου, αμαρτία μου» της Ρίτας Σακελλαρίου που κυκλοφόρησε την ίδια εποχή που γίνονταν τα γυρίσματα της ταινίας. Παρακολουθείστε την απρόσμενα «ελληνική» και στοργική σκηνή στο τρομακτικότερο θρίλερ όλων των εποχών.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 29-9-14












29-9-14


Πολλές οι πρεμιέρες για σήμερα
Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά έρχονται με «Το πρωινό» 
Η Ελένη Μενεγάκη δίνει το σταθερό της ραντεβού στις 13:00 στον Alpha. 
Μαρία Ηλιάκη και Μάκης Πουνέντης μας λένε «Αυτά είναι» μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ στις 15:00 ενώ και οΧρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στον Alpha με το «Άκου τι είπαν!» στις 18:00.
Στις 20:00 το «Κάτι ψήνεται» κάνει πρεμιέρα στον Alpha με νέα επεισόδια
και το «Μπρούσκο» μετά την τηλεταινία της Κυριακής, παίρνει την κανονική του θέση στις 19:00 πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.


Tην αγαπημένη του Τζίνα Μοσχολιού παντρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος το απόγευμα της Κυριακής . Το ζευγάριέχει ήδη κάνει πολιτικό γάμο μέσα στο καλοκαίρι και αποφάσισαν να ανέβουν και τα σκαλιά της εκκλησίας. 

Οι Κέιτ και Ουίλιαμ θα ονομάσουν το δεύτερό παιδί τους  Νταϊάνα


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ 
ΛΕΝΑ Χ. 

Σαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, Wilhelm von Kaulbach 




Η ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. (κατά άλλους έγινε στις 22 ή στις 28 του ίδιου μήνα), στα Στενά της Σαλαμίνας, στον Σαρωνικό Κόλπο, μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η νίκη των Ελλήνων στη Σαλαμίνα υπήρξε αποφασιστική για την έκβαση του αμυντικού πολέμου εναντίον των Περσών.   Μετά τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία του Αρτεμισίου, οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη και Θεμιστοκλής μεταφέρθηκαν στη Σαλαμίνα, μετά την προτροπή του Θεμιστοκλή, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί την εκδοχή της εγκατάλειψης του αγώνα. Στην πρώτη συνάντηση των Ελλήνων αρχηγών ατο συμβούλιο της Κορίνθου, ο Θεμιστοκλής πρότεινε να δράσουν και να διεξαχθεί μια ναυμαχία στα στενά της Σαλαμίνας. Οι υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις θεωρούσαν ότι ο κατάλληλος τόπος διεξαγωγής μιας ναυμαχίας ήταν ο Ισθμός της Κορίνθου. Έγινε και νέα συνεδρίαση και όταν ο Θεμιστοκλής μέσα στην ορμή του μίλησε πριν από τον αρχηγό των Σπαρτιατών Ευρυβιάδη, ο στρατηγός Αδείμαντος από την Κόρινθο τού είπε ότι αυτούς που στους αγώνες ξεκινούν πριν δοθεί το σύνθημα, τους ραπίζουν. Ο Θεμιστοκλής του είπε ότι και αυτοί που ξεκινούν πολύ μετά το σύνθημα δεν παίρνουν βραβείο. Τότε ο Ευρυβιάδης θύμωσε και σήκωσε το ραβδί του να τον χτυπήσει. Ο Θεμιστοκλής δεν εξοργίστηκε, μόνο είπε τη φράση: "Πάταξον μεν, άκουσον δε". Το επιχείρημά του αρχηγού, του αθηναϊκού στόλου, ήταν ότι ο ελληνικός στόλος, με λιγότερα και μικρότερα σε όγκο σκάφη από τον εχθρικό, θα μπορούσε στον περιορισμένο χώρο του στενού να ελιχθεί ανετότερα και δεν θα διέτρεχε τον κίνδυνο να βρεθεί περικυκλωμένος από τα περσικά πλοία. Ο Θεμιστοκλής μηχανεύτηκε και ένα σχέδιο. Έστειλε κρυφά στο εχθρικό στρατόπεδο τον Σίκινο, ν' αναγγείλει στους Πέρσες στρατηγούς ότι οι Έλληνες που ήταν στη Σαλαμίνα σκοπεύουν να φύγουν κρυφά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ο περσικός στόλος έπρεπε αμέσως να τους περικυκλώσει και να τους επιτεθεί για να τους καταστρέψει όλους μαζί. Οι Πέρσες πεπεισμένοι ότι ο Θεμιστοκλής υποστήριζε τα περσικά συμφέροντα, έπεσαν στην παγίδα και ξεκίνησαν για το στενό της Σαλαμίνας.


Οι Πέρσες συγκεντρώθηκαν στη Σαλαμίνα όπου βρισκόταν και ο ελληνικός στόλος, ο οποίος σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αποτελούνταν από 378 τριήρεις, στον κόλπο μεταξύ του ακρωτηρίου Κυνόσουρα και της αρχαίας πόλης Σαλαμίνα. Ο περσικός στόλος, που περιλάβαινε κατά τον Αισχύλο 1207 πλοία, ήταν αγκυροβολημένος στο Φάληρο.  Η ποικιλομορφία του στρατού, έκανε τον Ηρόδοτο να γράψει: «Τι γαρ ουκ ήγαγε εκ της Ασίης έθνος επί την Ελλάδα Ξέρξης;», ποιο έθνος της Ασίας έμεινε που ο Ξέρξης να μην το οδήγησε εναντίον της Ελλάδας; 


Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. σήμανε η σάλπιγγα του Ευρυβιάδη και ακούστηκε ο παιάνας των Ελλήνων: «Εμπρός, παιδιά των Ελλήνων, ελευθερώστε την πατρίδα, τα παιδιά σας και τις γυναίκες σας, των πατρικών θεών τα ιερά, τους τάφους των προγόνων σας, τώρα πολεμήστε για όλα». Η μάχη εξισώθηκε αφού ο στενός χώρος δεν επέτρεψε στους Πέρσες να χρησιμοποιήσουν στην πρώτη γραμμή, περισσότερα πλοία από ό,τι τα ελληνικά.


Στο αριστερό άκρο βρισκόταν ο Θεμιστοκλής, ο οποίος προσπαθούσε να διασπάσει την παράταξη των Φοινίκων, στο δεξιό άκρο, βρίσκονταν τα πλοία της Σπάρτης υπό τον Ευρυβιάδη έχοντας απέναντί τους τους Ιωνες που ήταν πολύ επιδέξιοι ναυτικοί. Τα περσικά πλοία, σαφώς μεγαλύτερα από τα ελληνικά, δεν μπορούσαν να κινηθούν εξαιτίας της στενότητας του χώρου. Σύμφωνα με τον Αισχύλο, μέσα στο στενό, μαζεύτηκαν πλήθος τα πλοία, και έτσι δεν μπορούσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια μεταξύ τους αλλά χτυπούσαν το ένα το άλλο, συντρίβοντας όλα τα κουπιά, ενώ τα ελληνικά πλοία, σχηματίζοντας επιδέξια κύκλο γύρω γύρω, χτυπούσαν και αυτά. Τα νερά και οι γύρω ακτές γέμισαν κουφάρια και ναυάγια. Η ναυμαχία διήρκησε ως το βράδυ και ο ηρωισμός των Ελλήνων και των συμμαχικών τους δυνάμεων έτρεψαν σε άτακτη φυγή όσους Πέρσες είχαν απομείνει στη θάλασσα. Ο Αριστείδης, μαζί με ένα σώμα οπλιτών, κατευθύνθηκε στην Ψυττάλεια, για να εξοντώσει όσους Πέρσες έφυγαν προς τα εκεί. 




Τη ναυμαχία παρακολούθησε ο Ξέρξης από μια πλαγιά του Αιγάλεω, πιθανώς το σημερινό Πέραμα. Η ναυμαχία τελείωσε με σοβαρότατες απώλειες για τους Πέρσες. Έχασαν 200 πλοία και μεγάλο μέρος των πληρωμάτων τους, ενώ οι Έλληνες μόνο 40 τριήρεις. 


http://www.lifo.gr/team/sansimera/51741


Γιορτάζουν σήμερα 29-9

Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού
Γιορτάζουν σήμερα οι:
Κυριάκος




Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
Σκίλλης ἀμύνῃ Κυριακὲ πικρίᾳ,
Γεῦσιν γλυκεῖαν, ᾗ θανεῖν κατεκρίθης.
Σκιλλοβόρος δ' ἐννάτῃ μύσεν εἰκάδι Κυριακός.
Βιογραφία
Ο Όσιος Κυριακός ήταν άνθρωπος που καλλιεργούσε «ὑπομονήν, πραότητα» (Α' προς Τιμόθεον, στ' 11). Γι' αυτό και πέτυχε στην ασκητική του ζωή. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 5ο αιώνα μ.Χ., από Ιερέα πατέρα, τον Ιωάννη. Τη μητέρα του την έλεγαν Ευδοξία και είχε αδελφό τον Αρχιεπίσκοπο Κορίνθου Πέτρο.

Από ιερατικό, λοιπόν, γένος ο Κυριάκος, σε νεαρή ηλικία πήγε στα Ιεροσόλυμα και από εκεί στη Λαύρα του Μεγάλου Ευθυμίου. Εκεί, ο Μέγας Ευθύμιος, τον έκανε μοναχό και τον έστειλε στον ασκητή Γεράσιμο. Όταν πέθανε ο Γεράσιμος, ο Κυριακός επέστρεψε στη Λαύρα του Ευθυμίου, όπου με ζήλο καλλιεργούσε τις αρετές του, ώσπου κάποια στάση που έγινε στη Λαύρα του Ευθυμίου τον ανάγκασε να πάει στη Λαύρα του Σουκά. Εκεί 40 χρονών χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ανέλαβε την επιστασία του Σκευοφυλακίου.

Εκείνο που τον διέκρινε απέναντι στους συμμοναστές του, ήταν ο γαλήνιος τρόπος με τον όποιο τους αντιμετώπιζε, γι' αυτό και ήταν παράδειγμα προς μίμηση από όλους. Εβδομήντα χρονών ο Κυριακός, έφυγε κι από εκεί και με υπομονή γύρισε πολλά μοναστήρια και σκήτες, όπου έζησε με αυστηρότατη άσκηση. Τελικά, πέθανε 107 χρονών, και σε όλους έμεινε η ενθύμηση του ασκητή, που έδειχνε «πραότητα πρὸς πάντας ἀνθρώπους» (Προς Τίτον, γ' 2). Πραότητα, δηλαδή, σ' όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους.
http://www.saint.gr/2398/saint.aspx

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία

Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Εκατοντάδες μέλη των σωστικών συνεργείων στην κεντρική Ιαπωνία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αναζητώντας 6 ανθρώπους οι οποίοι φέρεται πως αγνοούνται μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Οι διασώστες ανακάλυψαν τουλάχιστον 10 τραυματίες οι οποίοι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της αστυνομίας.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Σύννεφα καπνού επεκτείνονταν 10 χιλιόμετρα πάνω από το όρος Οντάκε, ενώ το ηφαίστειο συνέχισε να εκρήγνυται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Η υπηρεσία είχε προβλέψει ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν περισσότερες εκρήξεις ενώ προειδοποίησε για μεγάλη συγκέντρωση τέφρας στις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Τουλάχιστον 250 ορειβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο όρος μετά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, παρόλα αυτά μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας οι περισσότεροι κατάφεραν να κατέβουν το βουνό, μετέδωσε το NHK. Ωστόσο, περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Το όρος Οντάκε αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ορειβάτες, ενώ η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1979, εκτοξεύοντας τουλάχιστον 200.000 τόνους τέφρας.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία
Περισσότεροι από 30 ορειβάτες εντοπίστηκαν σήμερα από τα σωστικά συνεργεία σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής» ανακοπής στο ηφαίστειο Οντάκε, στο κέντρο της Ιαπωνίας.
Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνο και Γκίφου.
Οι διασώστες κάνουν λόγο για «καρδιοαναπνευστική ανακοπή» όταν τα θύματα δεν παρουσιάζουν πλέον κανένα σημείο ζωής. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά από τις ιαπωνικές αρχές μέχρις ότου ο θάνατος των θυμάτων να επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει χθες Σάββατο πως το ηφαίστειο Οντάκε, που βρίσκεται 200 χλμ. δυτικά του Τόκιο, εξερράγη λίγο πριν από το μεσημέρι, με αποτέλεσμα η στάχτη να αρχίσει να κυλάει από τη νότια πλαγιά του βουνού σε έκταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων.
Περίπου 550 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης δεκάδων ορειβατών, μεταξύ αυτών και παιδιά, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου μετά την απροειδοποίητη έκρηξή του.
Σχεδόν 300 ορειβάτες πλησίαζαν στην κορυφή του Οντάκε χθες. Οι περισσότεροι από αυτούς κατάφεραν να φύγουν, όμως μερικές δεκάδες –45 με 49 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών– δεν είχαν καταφέρει να κατέβουν από το βουνό και πέρασαν τη νύχτα στα καταφύγια.
Πηγή: news247.gr

Το πτώμα του βάλτου. Το έγκλημα – μυστήριο που παραμένει ανεξιχνίαστο εδώ και 2.300 χρόνια

Clonycavan-Man

Τον Μάρτιο του 2003 ανακαλύφθηκε το πτώμα ενός άντρα που έζησε την εποχή του σιδήρου. Πρόκειται για ένα καλοδιατηρημένο σώμα που βρέθηκε στο Clonycavan του Ballivor στην Ιρλανδία. Επειδή ήταν σε άριστη κατάσταση, οι επιστήμονες μπόρεσαν να συμπεράνουν ότι ο άντρας αυτός δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά ότι δολοφονήθηκε βάναυσα.

Γραφιστική απεικόνιση του άνδρα.

Γραφιστική απεικόνιση του άνδρα που ονομάστηκε «το πτώμα του βάλτου». Ενδεχομένως ήταν βασιλιάς, ευγενής ή πλούσιος που δολοφονήθηκε άγρια.







Μυστήριο όμως παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άντρας έχασε τη ζωή του. Ποια ήταν η ταυτότητά του; Γιατί δολοφονήθηκε; Πώς διατηρήθηκε τόσο καλά το σώμα του τόσα χρόνια; Και τι σημαίνει η περιποιημένη κόμη του; 


«Το πτώμα του βάλτου»

Η ανακάλυψη αρχαίων και καλοδιατηρημένων πτωμάτων σε βάλτους είναι συνήθης. Όταν ένα σώμα βρεθεί σε βάλτο όπου τα νερά είναι όξινα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και χαμηλή θερμοκρασία, τότε το σώμα παραμένει άθικτο για χιλιάδες χρόνια, ακόμα και το δέρμα, τα μαλλιά και τα εσωτερικά όργανα. Αυτή η τυχαία και αθέλητη μουμιοποίηση δίνει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες για τη ζωή και το θάνατο απλών ανθρώπων της αρχαιότητας που δεν είχαν την τύχη και την περιποίηση των βασιλιάδων, όπως για παράδειγμα οι Φαραώ της Αιγύπτου. Ο άντρας αυτός βρέθηκε στην Ιρλανδία, όταν το 2003 κάποιοι εργάτες με ένα μηχάνημα σαν τρακτέρ μάζευαν τύρφη και χρονολογείται γύρω στα 2.300 έτη! Για την ακρίβεια βρέθηκε ένα κεφάλι με τον κορμό ως την κοιλιά και τα χέρια. Είναι πολύ πιθανό το μηχάνημα να ευθύνεται για το γεγονός ότι λείπει το κάτω μέρος του σώματος. Η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 24 ως 40 ετών όταν πέθανε. Οι λεπτομέρειες του σώματος του διακρίνονται ακόμα και σήμερα με ευκρίνεια.


clonycavan_croghan2
Το ύψος του υπολογίζεται στο 1.58. Η μύτη του έχει συνθλιβεί και τα δόντια του είναι στραβά. Οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ορατοί και οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι η διατροφή του περιελάμβανε κυρίως φρούτα και λαχανικά.

nails-of-Old-Croghan-ManΣτη φωτογραφία βλέπουμε τα περιποιημένα και καλοδιατηρημένα νύχια

Clonycavan-Man-hairΈνα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Clonycavan ήταν τα μαλλιά του. Πιθανολολογείται πως είχε μικρό μούσι και μουστάκι. Το μπροστινό μέρος των μαλλιών του ήταν ξυρισμένο και γι ´αυτό το μέτωπό του φαίνεται μεγάλο. Τα μαλλιά του ήταν αρκετά μακριά και ήταν με τέχνη διπλωμένα μπροστά και μετά πίσω σαν ένας αρχαίος Μοϊκανός. Είναι πολύ πιθανό να επέλεξε εσκεμμένα αυτό το χτένισμα για να φαίνεται ψηλότερος.

Οι επιστήμονες μάλιστα ανακάλυψαν ένα είδος τζελ στα μαλλιά του από εκχύλισμα φυτών και ρετσίνι πεύκου. Η παρουσία τζελ στα μαλλιά σημαίνει ότι μάλλον ήταν ευκατάστατος, αφού τα υλικά του συγκεκριμένου τζελ βρίσκονταν στη Γαλλία και την Ισπανία. Μυστήριο όμως παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. Κάποιοι εικάζουν ότι ήταν βασιλιάς και θυσιάστηκε σε κάποια τελετή. Τα τραύματα στο σώμα του οδηγούν στο συμπέρασμα πως βασανίστηκε πριν πεθάνει. Υπάρχουν στοιχεία ότι δέχθηκε τρία δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι που του άνοιξαν το κρανίο. Είχε δεχθεί χτύπημα στη μύτη και στο στήθος και τον είχαν ξεκοιλιάσει. Είχαν επίσης κόψει τις θηλές του, ένδειξη ότι του αφαιρέθηκε το αξίωμα του βασιλιά. Στην αρχαία Ιρλανδία ο εικονικός  «θηλασμός» ήταν ένδειξη υποταγής προς τον βασιλιά.. Αφαιρώντας του τις θηλές τον καταστούσαν πλέον ανίκανο να διατηρεί το αξίωμα. Δυστυχώς ο βάλτος διατηρεί μεν καλά το σώμα, αλλά εξαφανίζει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο άντρας είχε βίαιο θάνατο, πιθανόν δολοφονήθηκε, δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποιος ήταν και γιατί πέθανε αφού η διατήρηση του σώματος ήταν τυχαία και αυτό δεν επαρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.


Πηγές: British Archaeology, Archaeology Magazine
 www.mixanitouxronou.gr/to-ptoma-tou-valtou-to-egklima-mistirio-pou-parameni-anexichniasto-edo-ke-2-300-chronia/

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 28-9-14

28-9-14

Οι NY Times για τη Ρένα Δούρου: Η «μικροκαμωμένη και ξανθιά» Η κ. Δούρου ακολούθησε «αμερικανικού τύπου» προεκλογική εκστρατεία


Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει την Ραχήλ Μακρή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ


Χώρισαν ξαφνικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με την Νάνσυ Λεονάρδου


Ο Χρήστος Μενιδιάτης και η σύζυγός του Νάνσυ Μπίσια σελίγους μήνες θα γίνουν γονείς 
Η μητέρα της Φειδά ξεσπά: «Η κόρη μου δεν με θέλει στο γάμο της»

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και στην ιαπωνική τηλεόραση σε ντοκιμαντέρ 




ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ 
ΛΕΝΑ Χ. 

Αναγνώστες