Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πώς να μεγεθύνετε το μικροσκοπικό δωμάτιό σας


Πώς να μεγεθύνετε το μικροσκοπικό δωμάτιό σας













Ένας μικρός χώρος δεν είναι απαραίτητο να προκαλεί ασφυξία με το μέγεθός του και τα αντικείμενα με τα οποία γεμίζει στους κατοίκους του. Με μερικά μικρά κόλπα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση. 
- Τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους δημιουργούν την (ψευδ)αίσθηση πως ο χώρος είναι πιο ευρύχωρος και όχι τόσο πηγμένος όσο πραγματικά είναι.

- Μια πιο σκουρόχρωμη απόχρωση στην είσοδο -ή στον τοίχο της εισόδου- κάνει αντίθεση με τους ανοιχτόχρωμους τοίχους του δωματίου και τονίζει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας.

- Οι ανοιχτές κουρτίνες αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να εισχωρούν ανενόχλητες στο χώρο και το άπλετο φως λειαίνει τις αιχμές. Επίσης τα ανοιχτά παράθυρα αφήνουν το βλέμμα να ταξιδέψει μεγεθύνοντας τον μικρό ορίζοντα που οριοθετούν οι τοίχοι του δωματίου.

Απελευθερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο πάτωμα και αξιοποιώντας τους τοίχους για να αποθηκεύσετε cd ή βιβλία, για παράδειγμα, που βρίσκονται κατάχαμα σε στοίβες δημιουργείται μια αίσθηση απλωσιάς.

- Ένας μεγάλος καθρέφτης που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του τοίχου μεγεθύνει στο διπλάσιο το χώρο δημιουργώντας ένα πολύ χρήσιμο οπτικό τρικ με τον αντικατοπτρισμό του.

- Επιλέξτε έπιπλα με «κρυφούς» αποθηκευτικούς χώρους όπως, π.χ. μπαούλο κάτω από τον καναπέ


Πηγή:.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες