Τι να ρίξεις μέσα στο φλιτζάνι για να γίνεις περδίκι.
Πέρα από τα πολύ γνωστά, δηλαδή άφθονη βιταμίνη C (πορτοκάλια εδώ), προληπτικά ή αφού εντοπίσεις τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος, επενδύεις διατροφικά στα παρακάτω:
> Τζίντζερ: Η πιπερόριζα είναι από τα πιο "τούρμπο" ενισχυτικά για τον οργανισμό μας. Ρίχνει τον πυρετό και τονώνει το ανοσοποιητικό. Επίσης δίνει ενέργεια.
> Σκόρδο: Περιέχει αντισηπτικές ιδιότητες, ανοίγει τα ιγμόρεια.
Για τα μέγιστα αποτελέσματα, συνδυάζεις τζίντζερ, σκόρδο και λεμόνι μαζί με ζεστό νερό. Πρόκειται για μία ένωση που καταπραΰνει τα συμπτώματα και ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό. Αν δεν θες να γιατρευτείς χάρη σ' ένα σκόρδο ή η γεύση του τζίντζερ δεν σου είναι ευχάριστη, μπορείς να ρίξεις στην κούπα λεμόνι, μέντα και κανέλα.
Πηγή ladylike.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου