Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Γιατί δεν κρατάει το μανικιούρ στα νύχια σας;

Γιατί δεν κρατάει το μανικιούρ στα νύχια σας;

Δυσκολεύεστε να κρατήσετε το φρεσκοβαμμένο σας μανικιούρ άθικτο; 

Το μανό, η διατροφή σας ή η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας μπορεί να αποτελούν κάποιους από τους παράγοντες που ευθύνονται γι' αυτό.

Τα χέρια αλλά και τα νύχια μας αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία μας. Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα νύχια μας μπορούν να αρχίσουν να αφυδατώνονται και να γίνουν εύθραυστά, με αποτέλεσμα να φαίνονται αδύναμα και ταλαιπωρημένα.

Ό,τι βλέπετε στην επιφάνεια του νυχιού προκύπτει από τη ρίζα του μέσα στα δάχτυλά σας που το θρέφει.

Έτσι, σε περίπτωση που απογοητεύεστε με τα εύθραυστά νύχια σας που σπάνε συνεχώς και είναι σημαδεμένα, σκεφτείτε μήπως αγνοείτε γενικότερα σε κάποιο βαθμό την υγεία σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για τα ταλαιπωρημένα νύχια.


Δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου και η αναιμία μπορούν να προκαλέσουν φθορές στα νύχια. Ο σίδηρος βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει τα ερυθρά αιμοσφαίρια που φορτίζονται με φρέσκο οξυγόνο στη μήτρα του νυχιού, εξηγεί η Ella Toombs, πιστοποιημένη δερματολόγος στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Χωρίς αυτή την ουσία τα νύχια θα είναι ακανόνιστα. Θα βοηθήσει τη σωστή ανάπτυξη και το σχήμα των νυχιών σας η κατανάλωση τροφών όπως τα φασόλια, το σπανάκι, τα στρείδια και η μαύρη σοκολάτα.

Η πολύωρη δαχτυλογράφηση
Η πολύ συχνή επαφή των νυχιών σας με το πληκτρολόγιο ή τις οθόνες αφής, όσο ανώδυνη κι αν νομίζετε ότι είναι, φθείρει τα νύχια σας, διευκολύνοντας το σπάσιμο και την ακανόνιστη ανάπτυξή τους. 


Εφαρμόζετε λοσιόν χεριών μόνο το πρωί

Δεν έχει νόημα να εφαρμόζετε ενυδατική στα χέρια σας μόνο το πρωί. Καλό είναι να έχετε μία πάντοτε μαζί σας, καθώς κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι, το δέρμα σας αφυδατώνεται, το ίδιο και η ρίζα του νυχιού που ετοιμάζεται να βγει. Αποτέλεσμα; Το νέο νύχι θα είναι αφυδατωμένο, λεπτό και θα σπάει εύκολα.

Αφήνετε το μανό για πολλές ημέρες στα νύχια σας

Όλα τα μανό περιέχουν ξηραντικά συστατικά που αφαιρούν την υγρασία από την πλάκα των νυχιών και όταν τα αφήνουμε για πολλές ημέρες το αποτέλεσμα είναι να τα νύχια μας να αποδυναμώνονται.

Η DrToombs ιδανικά συνιστά να αφαιρούμε το μανό μετά από πέντε ημέρες εφαρμογής και να αφήνουμε τα νύχια μας να ξεκουράζονται δύο ημέρες προτού βάλουμε το επόμενο μανό.

Εφαρμόζετε βάση πριν το χρωματιστό μανό

Μέχρι τώρα είχατε την εντύπωση ότι το πιο σωστό είναι να εφαρμόζετε πάντα βάση πριν βάλετε μανό στα νύχια σας. Η αλήθεια είναι όμως πως ακόμα και η βάση περιέχει πολλά χημικά που αδυνατίζουν το γυμνό νύχι όπως οι διαλύτες, το οξικό αιθύλιο ή ο οξικός βουτυλεστέρας. Σιγουρευτείτε ότι βάζετε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής λοσιόν πριν αρχίσετε να περνάτε τη βάση σας. 

Πειράζετε τα πετσάκια σας

Τα πετσάκια γύρω από τη βάση του νυχιού σας έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του, καθώς το προστατεύουν από τα βακτήρια. Το να τα αφαιρείτε είναι σαν να αφαιρέιτε το φυσικό προστατευτικό των νυχιών σας ενάντια στις λοιμώξεις.

Αν σας ενοχλούν, αντί να τα κόβετε, ενυδατώστε τα εφαρμόζοντας λίγο λαδάκι ή ενυδατική λοσιόν.

Έχετε έλλειψη βιταμινών Β 

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι οι πιο σημαντικές για την υγεία των νυχιών αλλά και των μαλλιών σας. Σύμφωνα με μια μελέτη, 2,5 mg βιταμινών Β την ημέρα για διάστημα μερικών μηνών βελτιώνει την υγεία των νυχιών και τη δομή τους.

Πηγή govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες