Μπές και ΕΣΥ στην ομάδα του διασκεδάΖΩ

Μπές και ΕΣΥ στην ομάδα του διασκεδάΖΩ
Διασκέδαση και ταξίδια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ

ΚΑΝΕ ΤΟ FACEBOOK KAI TO INSTAGRAM ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΚΑΝΕ ΤΟ FACEBOOK KAI TO INSTAGRAM ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Κάτι ανάλογο δεν έχεις ξαναδεί...

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστημονική εξήγηση μας κάνει να χαμογελάμε: Να γιατί κρατάμε τα μωρά μας με το αριστερό και όχι με το δεξί μας χέρι


Αν έχεις γίνει μητέρα σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως το αριστερό σου χέρι ταλαιπωρήθηκε –ή εξακολουθεί να ταλαιπωρείται- περισσότερο από το δεξί κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών ζωής τους μωρού σου. Σύμφωνα με μελέτες χρόνων, μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες κρατά το μωρό της στην δεξιά πλευρά του κορμιού της, με τις υπόλοιπες τρεις να γέρνουν όλο το βάρος στα αριστερά. 
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; 
Έρευνα του St. Petersburg State University της Ρωσίας, αποδίδει τη συγκεκριμένη τάση στο έντονο μητρικό ένστικτο που μας οδηγεί να αναπτύξουμε ουσιαστικότερη επικοινωνία με το παιδί μας, κάτι  το οποίο συναντάται και σε άλλα θηλαστικά ζώα.
Όπως εξηγεί ο  Dr. Andrey Giljov, αυτού του είδους η ασυναίσθητη προτίμηση στην αριστερή πλευρά, οφείλεται στο ότι «η συγκεκριμένη μεριά του ανθρώπινου σώματος επεξεργάζεται από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο πολλών κατηγοριών κοινωνικής συμπεριφοράς, όπως η αναγνώριση προσώπων και η επεξεργασία συναισθημάτων. Πρόκειται για μία προτίμηση λικνίσματος που πηγάζει από την αρχαιότητα».
Τελικά για ποιο λόγο μαμά και παιδί επικοινωνούν καλύτερα μέσω της αγκαλιάς στην αριστερή πλευρά της γυναίκας; Οι ερευνητές μας δίνουν να καταλάβουμε ακριβώς το τι συμβαίνει. 
«Η μητέρα και το βρέφος, χρησιμοποιώντας το αριστερό πεδίο, μπορούν να έχουν καλύτερη αντίληψη ο ένας του άλλου, η οποία παρέχεται από την ροή πληροφοριών μεταξύ των δεξιών ημισφαιρίων. Γι’ αυτό και όταν η μητέρα και το παιδί αντικρίζουν ο ένας τον άλλο, έχουν και οι δύο μια κοινά εποικοδομητική στάση, που ωφελεί περισσότερη την λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου».
Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα είναι το γεγονός πως και οι άνδρες προτιμούν την αριστερή τους πλευρά για να αγκαλιάσουν ή να κοιμίσουν το παιδί τους. Μόνο το δικό τους παιδί. Κι αυτό διότι η αριστερή πλευρά ξεκινά να προτιμάται μόνο εφόσον γίνουν γονείς. Από την άλλη, το χαρακτηριστικό αυτό για τα θηλυκά είναι έμφυτο. 
Όσο για τις ελάχιστες γυναίκες που προτιμούν τη δεξιά πλευρά; Έρευνα που μετρά 23 χρόνια παρουσίας στον επιστημονικό χώρο, έχει υποστηρίξει πως συνηθίζουν να είναι περισσότερο αγχωμένες τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους όσο και κατά τη διάρκεια του τοκετού. 
Να που όλα έχουν την εξήγησή τους τελικά…

Πηγή limeandlife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες