Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πόσο χρόνο από την ζωή μας αφιερώνουμε στα smartphones;

Μελέτες αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο παγκοσμίως ο άνθρωπος αφιερώνει περίπου 90 λεπτά την ημέρα στο κινητό του. Αν και τα 90 λεπτά μπορεί να μην ακούγονται πολλά η παραπάνω χρήση ανέρχεται σε 23 μέρες τον χρόνο και αν το επεκτείνουμε περισσότερο μπορούμε να συμπεράνουμε προσεγγιστικά ότι καταναλώνουμε περίπου 4 ολόκληρα χρόνια από την ζωή μας μπροστά στην οθόνη του smartphone!

Να σημειώσουμε ότι από τον συνολικό χρόνο χρήσης του κινητού τηλεφώνου, ο χρόνος που αφιερώνουμε στα τηλεφωνήματα βρίσκεται στην έκτη θέση. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η πλοήγηση στο διαδίκτυο, ακολουθεί η χρήση εφαρμογών, ο έλεγχος στα social media, το gaming και έπειτα έρχεται ο αρχικός λόγος δημιουργίας του, οι τηλεφωνικές κλήσεις.


Ξέρατε επίσης ότι οι πωλήσεις κινητών συσκευών την ημέρα ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια παγκοσμίως και ότι 2 στους 3 στην Ελλάδα έχουν smartphone;

Διαπιστώνεται ότι τα smartphones έχουν γίνει απαραίτητα στην καθημερινότητα μας και έχουν αντικαταστήσει πολλές παραδοσιακές μας συσκευές και συνήθειες. Τα χρησιμοποιούμε παντού -είτε ως φακό, είτε για να βρούμε μια συνταγή, είτε ως ξυπνητήρι, είτε για να δούμε απλά την ώρα!


Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές που αναπαραγάγουν ήχους που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου ή διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή. Επομένως, η χρήση και η εξάρτηση από το κινητό μας σταδιακά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες