Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ένα παραμύθι για να ξυπνήσουμε

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μεγάλο κοπάδι από πρόβατα για να μπορέσουν να τα τιθασεύσουν οι κτηνοτρόφοι και να μην φοβούνται την σφαγή τα έβαλαν σε ένα μεγάλο κτήμα με όμορφα δέντρα και πανέμορφο πράσινο χορτάρι. Τα χρήματα δεν τους έφταναν για το φαγητό και έτσι τους έδιναν σκουπίδια. Είδαν πως τα πρόβατα δίσταζαν να δοκιμάσουν αυτό το νέο φαγητό οπότε έβαλαν στα πρόβατα τους όχι και τόσο έξυπνους υποτακτικούς τους ντυμένους πρόβατα και τους είπαν να πάνε να φάνε τα σκουπίδια. Τα καημένα τα προβατάκια βλέποντας πως κάποιοι από την παρέα τόλμησαν έφαγαν και ευχαριστήθηκαν αυτή τη νέα τροφή, δειλά δειλά ένα ένα έκανε το ίδιο.
Με τον καιρό συνήθισαν στα σκουπίδια και αν παρ ελπίδα έλεγε πως δεν είναι καλή αυτή η ζωή το άφηναν στο περιθώριο και το κορόιδευαν. Πέρασε ο καιρός και από την καλοπέραση και τα σκουπίδια τα προβατάκια έγιναν οκνηρά, παχουλά, και χαρούμενα για την όμορφη ζωή τους. Σαν πέρασε ο καιρός και έπρεπε να σφάξουν οι κτηνοτρόφοι πήραν πρώτα πρώτα πολλά απο αυτα τα προβατάκια.
Όσα απέμειναν λουφάζαν σε μια γωνιά, δεν έτρεχαν πια δεν έπαιζαν σαν παλιά.Έτρωγαν και λίγο χορταράκι τα σκουπίδια που τους πετούσαν τώρα οι κτηνοτρόφοι δεν τα έτρωγαν και τόσο, κατάλαβαν πως αυτα τους πάχυναν και τους έφερναν πιο γρήγορα στο σφαγείο.
Οι υποτακτικοί θορυβήθηκαν.....Τι θα κάνουμε τώρα;;; Αν γίνουμε μη απαραίτητοι στα αφεντικά θα μας απολύσουν.
Έκαναν λοιπόν σύσκεψη κτηνοτρόφοι και υποτακτικοί και αποφάσισαν αφού αφήσουν ένα διάστημα να ξεχαστεί το θέμα, θα έδιναν νέα σκουπίδια αλλα οοοχι σαν τα πρώτα.... με νέο άρωμα και θα βάλουν μέσα στο κοπάδι και νέους υποτακτικούς. Έτσι λοιπόν και έγινε κάναν τις μαγειρικές τους πρόσθεσαν νεα υλικά και αρώματα τα ανακάτεψαν με τα παλιά και βγήκε νέο άρωμα , νέα γεύση.
Τα καημένα τα προβατάκια και πάλι έπεσαν στην παγίδα. Κάποια πιο πονηρά δεν ξέχασαν τι είχε γίνει στο παρελθόν και φώναζαν δυνατά στους φίλους τους την αλήθεια, αλλά οι υποτακτικοί έκανα θόρυβο μεγάλο με τα πόδια τους και οι φωνές δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αυτιά των καημένων συντρόφων τους, που για άλλη μια φορά έπεφταν θύμα της συνωμοσίας

ΥΓ. Η ιστορία αυτη δεν έχει να κάνει με κτηνοτρόφους και οπότε μην μου κακιώσετε είναι φανταστική και διαβάστε την ως φανταστική. Οι κτηνοτρόφοι μας δεν θα έκαναν ποτε κατι τόσο κακό
.
Χωραϊτου Λένα
αν κοινοποιηθεί παρακαλώ να κοινοποιηθεί αυτούσιο και με το ονομά μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες