Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στα 17 κέρδισε 1 εκ., στα 21 τους κάνει μήνυση γιατί καταστράφηκε η ζωή της

Στα 17 κέρδισε 1 εκ., στα 21 τους κάνει μήνυση γιατί καταστράφηκε η ζωή της

Μακάρι να κέρδιζα το τζάκποτ. Μακάρι να κέρδιζα το λαχείο. Σκέψεις που όλοι έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε.
Ενώ, όμως, οι περισσότεροι φαντασιωνόμαστε τη στιγμή της νίκης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη. Υπάρχουν ιστορίες νικητών που πάλεψαν σκληρά για να συνηθίσουν τον ξαφνικό πλούτο τους και τη νέα ζωή τους χωρίς δουλειά. Και πολλοί από αυτούς κατέληξαν να εύχονται να μην είχαν αγοράσει ποτέ αυτό το λαχείο.
Η Τζέιν Παρκ, η οποία στα 17 της συμμετείχε στη λοταρία Euromillions, στην Αγγλία, σκεφτόταν όπως όλοι μας. Μέχρι τότε, ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα με τη μητέρα της στο Εδιμβούργο και δούλευε για 8 λίρες την ώρα.
Ξαφνικά, η ζωή της άλλαξε και είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, αφού το 2013 κέρδισε 1 εκατομμύριο λίρες και έγινε η νεότερη εκατομμυριούχος του συγκεκριμένου παιχνιδιού. 
Στα 21 της πιστεύει ότι η ζωή της καταστράφηκε
Σήμερα η υπερτυχερή αυτή κοπέλα κατηγορεί τους υπεύθυνους της εταιρείας που διοργανώνει τις λαχειοφόρες αγορές, επειδή η ζωή της καταστράφηκε μετά τη νίκη της.
«Σκέφτηκα ότι η ζωή μου θα γινόταν 10 φορές καλύτερη, αλλά έγινε 10 φορές χειρότερη. Τις περισσότερες ημέρες παρακαλώ να μην είχα καθόλου χρήματα», είπε η ίδια μιλώντας στην «The Sunday People».
«Οι άνθρωποι με κοιτούν και σκέφτονται: Μακάρι να είχα τον τρόπο ζωής της, Μακάρι να είχα τα λεφτά της. Αλλά δεν αντιλαμβάνονται την έκταση του άγχους μου. Έχω υλικά αγαθά, αλλά η ζωή μου είναι άδεια. Ποιος είναι ο σκοπός μου στη ζωή;» πρόσθεσε.
Τρία χρόνια μετά τη νίκη της, η νεαρή είναι έτοιμη να κάνει μήνυση στην εταιρεία Camelot η οποία τρέχει το EuroMillions στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το επιχείρημα ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε άτομα της ηλικίας της να κερδίζουν ένα τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι τα 18 θα έπρεπε να είναι η ελάχιστη ηλικία για να κερδίσει κανείς το λαχείο, τονίζοντας ότι το σημερινό όριο των 16 ετών είναι πολύ μικρό.
Στη συνέντευξή της η 21χρονη, δήλωσε ακόμα ότι βαρέθηκε την αμείλικτη και άσκοπη κατανάλωση και αισθάνθηκε ότι απέτυχε να βρει την αληθινή ευτυχία.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η ζωή της άλλαξε δραματικά και σε σχέση με τους φίλους της, τονίζοντας ότι ένιωσε πολύ απομονωμένη. «Είναι τρομακτικό το πόσο διαφορετική είναι η ζωή μου σε σχέση με τους φίλους μου. Ολοι παραπονούνται για τους μισθούς τους, και εγώ είμαι σε εντελώς διαφορετική φάση. Νιώθω σαν 40χρονη» τόνισε.
Η απάντηση της εταιρείας
Εκπρόσωπος της εταιρείας Camelot σχολίασε στον Independent:
«Η Camelot παίρνει στα σοβαρά τη φροντίδα των νικητών της και προσφέρει σε όλους τους μεγάλους νικητές υποστήριξη και συμβουλές για όσο διάστημα επιθυμούν.
Μετά τη νίκη της, η Τζέιν έλαβε εκτεταμένη υποστήριξη από την Camelot. Ενας σύμβουλος την επισκέφθηκε στο σπίτι για να της δώσει το βραβείο της, και για να οργανώσει την ιδιωτική τραπεζική υποστήριξή της και τη διαχείριση της δημοσιότητας, επειδή η ίδια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός. Μια ανεξάρτητη οικονομική και νομική επιτροπή συστάθηκε αμέσως μετά τη νίκη της και έφερε τη Τζέιν σε επαφή με μια άλλη νικήτρια που είχε κερδίσει στην ίδια ηλικία, για να μοιραστεί την εμπειρία της και να την βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νίκη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Αναφορικά με το θέμα της ηλικίας των συμμετεχόντων στη λοταρία είπε ότι «οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να παίξει στη λαχειοφόρο αγορά, και ως εκ τούτου να κερδίσει το έπαθλο. Το όριο ηλικίας καθορίζεται από το κοινοβούλιο και όχι από εμάς».
Η νικήτρια που τα έχασε όλα και είναι ευτυχισμένη
Η Τζέιν Παρκ δεν είναι η μόνη που θεωρεί ότι η ζωή της καταστράφηκε όταν κέρδισε το τζάκποτ.
Υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις όπως αυτή της Κάλι Ρότζερς, η οποία ήταν 16 ετών και δούλευε για 3,60 λίρες την ώρα, όταν κέρδισε 1.875.000 εκατομμύρια το 2003, και αγωνίστηκε για να προσαρμοστεί στον πρωτόγνωρο πλούτο της. Κατέφυγε σε ένα ξεφάντωμα δαπανών και έφτασε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ρότζερς δήλωσε ότι είναι πολύ πιο ευτυχισμένη σήμερα που έχει χάσει την περιουσία της. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου νικήτρια του τζάκποτ. Προσπαθώ να ξεχάσω τα σκαμπανεβάσματα που έχω περάσει και αισθάνομαι ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι» εξήγησε.
«Ήταν πάρα πολλά χρήματα για κάποια τόσο νέα όσο εγώ. Ακόμα κι αν λένε ότι τα χρήματα δεν θα αλλάξουν τη ζωή σας, το κάνουν. Και συχνά όχι προς το καλύτερο».
Πηγή pamepreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες