Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αυτές οι 7 τροφές μας ''ανοίγουν'' την όρεξη

Αυτές οι 7 τροφές μας ''ανοίγουν'' την όρεξη

Δείτε επτά τροφές που μπορεί να επισπεύσουν το αίσθημα της πείνας.
Σύμφωνα με το onmed οι παρακάτω τροφές μας κάνουν να θέλουμε να φάμε:
Πολύσπορο ψωμί
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πιο επεξεργασμένο σε σχέση με άλλα ψωμιά ολικής άλεσης που φτιάχνονται από ένα είδος δημητριακών (βρώμη, κινόα κλπ.). Είναι επίσης φτωχό σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Συνδυάστε το με υγιεινά λιπαρά, όπως το φυστικοβούτυρο, τα αυγά ή το αβοκάντο για να μείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
Χυμοί φρούτων
Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά. Παρότι κάποιοι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί ισχυρίζονται ότι περιέχουν 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά, όταν τους καταναλώσει κάποιος διαπιστώνει ότι δεν χορταίνει, όπως εάν τα κατανάλωνε στην αρχική τους μορφή.
Πράσινα smoothies
Ανάλογη περίπτωση είναι τα smoothies, που μπορεί να είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε σάκχαρα φρούτων, αλλά δεν περιέχουν καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά, με αποτέλεσμα να πεινάτε πολύ γρήγορα. Για να παρατείνετε το αίσθημα πληρότητας, αντικαταστήστε κάποια συστατικά με φρούτα που περιέχουν καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο ή η καρύδα. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε σκόνη πρωτεΐνης.
Ασπράδια αυγού
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Προτιμήστε τα ολόκληρα αυγά, καθώς ο κρόκος τους περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως η λουτεΐνη και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του άσπρου μέρους του αυγού αποτελούν πλήρη τροφή.
Γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά
Μπορεί το γάλα και το γιαούρτι χωρίς λιπαρά να έχουν λιγότερες θερμίδες, είναι όμως και λιγότερο χορταστικά. Επειδή δεν έχουν λιπαρά, τα οποία επιβραδύνουν τη διάσπαση του σακχάρου (λακτόζη) που υπάρχει φυσικά στο γάλα, ο οργανισμός τα «καίει» πιο γρήγορα. Εάν δεν θέλετε να φάτε πλήρη γαλακτοκομικά επιλέξτε όσα έχουν 2% λιπαρά.
Τουρσί
Τα τουρσιά είναι ωφέλιμα για τη λειτουργία του εντέρου λόγω των καλών βακτηρίων που περιέχουν. Ταυτόχρονα όμως είναι πολύ αλμυρά για να συντηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα. Το αλάτι προκαλεί δίψα και πείνα. Προσπαθήστε να τα καταναλώνετε με μέτρο και να πίνετε άφθονο νερό ώστε να καταπολεμήσετε τη δίψα που μπορεί να την μπερδεύετε με πείνα.
Κράκερ ολικής αλέσεως
Όπως συμβαίνει με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα κράκερ ολικής αλέσεως προσφέρουν φυτικές ίνες, αλλά παίρνετε κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη ή λιπαρά. Έτσι δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι. Συνδυάστε τα με κάτι λιπαρό όπως το φιστικοβούτυρο, ο καπνιστός σολομός ή λίγο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες