Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο -Στην Ιρλανδία δίνουν μπίρα και κιμαδόπιτα στον Αγιο Βασίλη [εικόνες]

Κάθε χώρα έχει τις δικές της παραδόσεις για τα Χριστούγεννα. Αν και πολλοί τις ξεχνούν ή τις θεωρούν ξεπερασμένες, κάποιοι άλλο τις αναβιώνουν κρατώντας ζωντανά τα έθιμα του τόπου τους.
Στην Ελλάδα έχουμε ένα σωρό παραδόσεις που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, με το Χριστόψωμο, το «τάισμα» της βρύσης και το πάντρεμα της φωτιάς να είναι μόνο μερικές από αυτές.
Κάθε χώρα έχει τα δικά της μοναδικά έθιμα, τα οποία καλωσορίζουν το νέο έτος και γεμίζουν με τη μαγεία των εορτών τις καρδιές των ανθρώπων.
Λίβανος
Αντί για χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι Λιβανέζοι επιλέγουν να φυτέψουν σπόρους από φασόλια, φακές, ρεβίθια και βρώμη σε βαμβάκι, δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Επειτα, στολίζουν τις φάτνες τους με την βλάστηση των σπόρων τους, για να αναπαραστήσουν τη γέννηση του Χριστού. Το πρωινό των Χριστουγέννων όλη η οικογένεια τρώει κοτόπουλο με ρύζι και το παραδοσιακό Kibbe.
Μεξικό
Las Posadas, είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στο Μεξικό, όπου πραγματοποιείται εννέα νύχτες πριν από την 25η Δεκεμβρίου, δηλώνοντας τους μήνες εγκυμοσύνης της Παναγίας. Για να γιορτάσουν, οι Μεξικανοί πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας τα κάλαντα.
Την ημέρα των Χριστουγέννων, πινιάτες κρέμονται γεμάτες ξηρούς καρπούς, γλυκά και μανταρίνια
Πηγή tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες