Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Όσα δε γνωρίζετε για τα προφυλακτικά



Ορισμένα άτομα παραπονιούνται ότι το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση. Ωστόσο οι συνέπειες μια
ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος σίγουρα είναι πιο σοβαρές και μακροπρόθεσμες. Σωστό ή λάθος?

• Τα προφυλακτικά συνίστανται για την πρόληψη της....




ακούσιας εγκυμοσύνης και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Σωστό. Τα προφυλακτικά, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και παράλληλα μας προστατεύουν από τυχόν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

• Τα λιπαντικά, όπως το baby oil και η βαζελίνη , είναι ασφαλή για χρήση με προφυλακτικά τύπου λατέξ.
Λάθος. Τα παραπάνω λιπαντικά μπορεί να αποδυναμώσουν το προφυλακτικό και να σπάσει. Χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικά που έχουν βάση το νερό.

• Το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει αν δεν πιεστεί ο αέρας που έχει συσσωρευτεί στην άκρη του .
Σωστό. Πιέζετε πάντα την άκρη του προφυλακτικού κατά την τοποθέτηση.

• Αφού γίνει η εκσπερμάτιση ο άντρας πρέπει να τραβηχτεί αμέσως κρατώντας το προφυλακτικό στη βάση του πέους.
Σωστό. Αυτό θα αποτρέψει το προφυλακτικό να ολισθήσει στον κόλπο της γυναίκας με κίνδυνο ενδεχομένης διαρροής σπέρματος. Στη συνέχεια το προφυλακτικό πρέπει να δεθεί κόμπος και να πεταχτεί στα σκουπίδια.

• Τα προφυλακτικά αν πλυθούν προσεκτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ξανά και ξανά και ξανά…
Λάθος. Το προφυλακτικό είναι μίας χρήσης και για κάθε σεξουαλική επαφή πρέπει να χρησιμοποιείται καινούριο. Η αποτελεσματικότητα του προφυλακτικού κυμαίνεται από 88-95%. (Αρτεμάκης Σ., 2006) . Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα καινούργιο σε περιπτώσεις που το πάθος σας χτυπήσει 2 και 3 και 4 φορές….

• To να είναι είσαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, προϋποθέτει να έχετε πάντα ένα προφυλακτικό στο πορτοφόλι σας.
Λάθος. Ενώ πρέπει να είσαστε πάντα προετοιμασμένοι, τα προφυλακτικά που παραμένουν σε ζεστά μέρη, όπως ένα πορτοφόλι μπορεί να εξασθενήσουν από τη θερμότητα. Το προφυλακτικό αφού αγοραστεί θα πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό και κάπου όπου δεν θα υπόκειται σε τριβή.

• Τα προφυλακτικά που διατίθενται στην αγορά, έχουν ημερομηνία λήξης.
Σωστό. Τα περισσότερα προφυλακτικά έχουν διάρκεια ζωής από τρία έως πέντε έτη. Ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας .

• Τα προφυλακτικά είναι one –size….
Λάθος. Τα προφυλακτικά ποικίλουν σε μέγεθος. Το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμπειρία του σεξ για το ζευγάρι. Ένα πολύ στενό προφυλακτικό, δεν είναι άνετο, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τοποθετηθεί σωστά και αυτή η αναμονή και η δυσκολία στην τοποθέτηση μπορεί να επηρεάσει και την στύση πτωτικά. Αν το προφυλακτικό δεν φτάνει μέχρι τη βάση του πέους αφότου ξεδιπλωθεί, είναι πολύ μικρό. Επίσης, αν το προφυλακτικό είναι αρκετά μεγάλο, είναι εύκολο να γλιστρήσει και να φέρει τον άνδρα σε μειονεκτική θέση . Ένα τυπικό προφυλακτικό φτάνει τα 17,5 εκατοστά περίπου, ενώ ορισμένες μάρκες προσφέρουν ποικιλία μεγεθών.
World Health Organization

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες