Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ποια είναι η πραγματική ηλικία του σκύλου σας?

Υπάρχει μια δημοφιλής παρανόηση όσο αναφορά την ηλικία ενός σκύλου σε σύγκριση με την ανθρώπινη. 






Γενικά, πολύ πιστεύουν ότι 7 ανθρώπινα χρόνια, αντιστοιχούν σε ένα χρόνο για τον σκύλο.

Στην πραγματικότητα… η διαδικασία γήρανσης είναι πολύ ταχύτερη κατά τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής ενός σκυλιού. Μετά από τα πρώτα 2 χρόνια, η αναλογία είναι μικρότερη του 5 προς 1 για τις μικρές και μεσαίες ράτσες. Για τις ράτσες των μεγαλόσωμων σκύλων η αναλογία είναι 6 προς 1, ενώ το 7 προς 1, ισχύει μόνο για τις ράτσες των γιγαντόσωμων σκύλων. Έτσι ενώ ένας 10χρονος μεγαλόσωμος σκύλος είναι σε ανθρώπινα χρόνια 80, ένας μικρόσωμος είναι μόλις 64.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να βρείτε την ηλικία του σκύλου σας, ανάλογα το μέγεθος του.





























Τα 5 πιο ανατριχιαστικά μυστήρια που ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί


Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν...

είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.





Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.
 







Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα
 



Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».
 



Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.
 



Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής
 




Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.



Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι’ αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».
 



Τα ίχνη του διαβόλου
 




Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.



Η εξαφάνιση του δρομέα
 



O James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.
 



Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.
 



Το φάντασμα της φωτογραφίας
 




Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.

24ωρο

11 λόγοι που μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο

http://www.healthfillip.com/wp-content/uploads/2011/07/causes-of-headache-2.jpgΉξερες ότι ένα σάντουιτς με ζαμπόν μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο...

Διάβασε έντεκα παράξενες αιτίες για τις οποίες μπορεί να πονάει το κεφάλι σου!



1. Το κινητό σου






Ακόμα κι αν δεν κάνεις κλήσεις με μεγάλη διάρκεια, το κινητό μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που ταλαιπωρεί το κεφάλι και τα μάτια σου, ιδίως αν το χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο ίντερνετ. Όπως εξηγεί ο δρ Μαρκ Ρόζενφελντ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, "τα γραφικά του κινητού και οι μικρές γραμματοσειρές κουράζουν περισσότερο τα μάτια, γιατί πρέπει να εστιάζουν πολύ έντονα".




2. Ο υπολογιστής σου




Αν περνάς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, μην αναρωτιέσαι μετά γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος! Η οθόνη κουράζει τα μάτια και προκαλεί κεφαλαλγία.




3. Η έλλειψη ύπνου




Είναι σημαντικό να κοιμάσαι πολλές ώρες. Το ξέρεις. "Η έλλειψη ύπνου μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου, και αυτή η μείωση προκαλεί πονοκέφαλο", τονίζει ο Τζάιλσ Έρλινγκτον, νευρολόγος στο Barts and the London NHS Trust.




4. Το σεξ




Είναι γνωστός ως "πονοκέφαλος της συνουσίας": ένας οξύς πόνος στο κεφάλι που προκαλείται σχεδόν ταυτόχρονα με τη στιγμή του οργασμού, λόγω της αύξησης της πίεσης στον εγκέφαλο. Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές στην Κλινική Νευρολογίας στο Riiskov της Δανίας, οι πονοκέφαλοι αυτού του είδους αφορούν περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες.




5. Το φαγητό που μόλις έφαγες!




Ορισμένες τροφές περιέχουν τυραμίνη, μια ένωση που διαστέλλει τα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο. Τροφές πλούσιες σε τυραμίνη είναι όσες έχουν υποστεί ζύμωση και όσες είναι καπνιστές ή παστές.




7. Το λούσιμο στο κομμωτήριο




Η θέση που παίρνει ο αυχένας σου στο λουτήρα του κομμωτηρίου ενεργοποιεί και πιέζει συγκεκριμένα νεύρα, και αυτό μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο που θα σε ταλαιπωρεί ακόμα και μια -δυο μέρες μετά.




6. Το τζόγκινγκ




Λέγεται και "πονοκέφαλος της άσκησης" και εμφανίζεται μόλις λίγα λεπτά αφότου έχεις αρχίσει να τρέχεις. Όπως επισημαίνει ο Μάικλ Γκρος, νευρολόγος και διευθυντής κλινικής στο νοσοκομείο Clementine Churchill στο Middlesex, "κάθε τύπος σωματικής άσκησης κάνει τα αγγεία του αίματος στο κεφάλι, το λαιμό και το κρανίο να διαστέλλονταιι και αυτό προκαλεί σταδιακή αύξηση της πίεσης και κεφαλαλγία".




8. Το άρωμά σου




Οι δυνατές οσμές, ακόμα κι όταν είναι ευχάριστες, όπως αυτές των αρωμάτων, δραστηριοποιούν έντονα το νευρικό σύστημα. Το αποτέλεσμα το ξέρεις.




9. Ο βήχας!




Η συσσώρευση πίεσης στον εγκέφαλο που προκαλεί ο βήχας, όπως και το φύσημα της μύτης ή το φτέρνισμα, μπορεί να πυροδοτήσουν έναν πονοκέφαλο.







For girls only!




10. Τα ψηλά τακούνια




Η δρ Τζέιν Άντερσεν, μέλος του Αμερικανικού Ποδιατρικού Ιατρικού Συλλόγου, εξηγεί:"Η μυική πίεση που προκαλούν τα τακούνια στην πλάτη σου μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες".




11. Η κοτσίδα σου!




Αν πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου, πιέζεται ο συνδετικός ιστός στο κρανίο και αυτό σου προκαλεί πονοκέφαλο.




Πριν κάνεις μόνος σου διάγνωση πάντως, αν ο πονοκέφαλός σου είναι έντονος και συχνός, καλό είναι να επισκεφθείς το γιατρό σου. 



crazygreekblogger.blogspot.com

Ζακλίν Τρέιντ: Πειραματόζωο καλλυντικών για 10 ώρες





Για τις ανάγκες της καμπάνιας κατά των πειραμάτων σε ζώα από εταιρείες καλλυντικών
, η 24χρονη Ζακλίν υπεβλήθη σε μια ανατριχιαστική δοκιμασία.

Έγινε η ίδια το πειραματόζωο για 10 ώρες προκειμένου να δείξει ζωντανά στους διερχόμενους περαστικούς σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου ποιες δοκιμασίες υφίστανται τα ζώα που δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Ο Όλιβερ Κρονκ, καλλιτέχνης που ανέλαβε το ρόλο του γιατρού την έσυρε περνώντας της ένα λουρί από το λαιμό στον πάγκο του πειράματος.
Της άνοιξε το στόμα με δύο μεταλλικούς γάντζους όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Της τραβούσε τα μαλλιά μέχρι να γείρει πίσω, την τάισε με το ζόρι σε σημείο πνιγμού. της έριξε στα μάτια ερεθιστικά έλαια, ξύρισε το κεφάλι της, της έκανε ενέσεις και την άλειψε με διάφορα καλλυντικά.
Η ακτιβίστρια προσφέρθηκε να μπει σε αυτή τη δοκιμασία για λογαριασμό της εταιρείας Lush που προωθεί την καμπάνια κατά του βασανισμού των ζώων.










tuned.gr

Μπάνιο καθαρό σε πέντε λεπτά

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/c7b847654327dd1651ed67ad26b8f212_M.jpgΈχετε μόλις πέντε λεπτά για να καθαρίσετε το μπάνιο σας...


Χρησιμοποιήστε τα σωστά και κάντε το να λάμπει.Υγρά μαντηλάκια μίας χρήσεως, αναβράζουσες ασπιρίνες, υγρό για τα τζάμια και πέντε λεπτά είναι τα μόνο πράγματα που χρειάζεστε για να κάνετε το μπάνιο σας να λάμπει. Ακολουθήστε τα πέντε απλά βήματα, του ενός λεπτού το καθένα και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!






Βήμα 1ο: Ρίξτε στην λεκάνη δύο αναβράζουσες ασπιρίνες και αφήστε τις φυσαλίδες να κάνουν το θαύμα τους. Αφήστε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες έξα από την πόρτα. Βάλτε τα μπουκάλια ή τα βάζα και τα σύνεργά σας (βούρτσες, τσιμπιδάκια κλπ.) στο ντουλάπι ή σε ένα όμορφο καλάθι.




Βήμα 2ο: Με ένα νωπό πανί από μικροΐνες, ξεσκονίστε το ραφάκι κάτω από τον καθρέφτη, τα πόμολα, τα πλακάκια, τα εξωτερικά των ντουλαπιών κλπ. Καθαρίστε την σαπουνοθήκη και τον διακόπτη του φωτός με μαντηλάκια καθαρισμού μίας χρήσεως.




Βήμα 3ο: Ψεκάστε τους καθρέφτες με υγρό για τα τζάμια και σκουπίστε με το πανί από μικροΐνες, με κυκλικές κινήσεις. Περάστε το νιπτήρα και τον πάγκο με ένα πανάκι μίας χρήσεως. Με το ίδιο πανάκι περάστε το φωτιστικό.




Βήμα 4ο: Με ένα αχρησιμοποίητο υγρό πανάκι, καθαρίστε το πάνω μέρος του καθίσματος της λεκάνης, και το χερούλι από το καζανάκι. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο πανάκι για το κάτω μέρος του καθίσματος, και το χείλος της λεκάνης- με αυτή την σειρά, Πάρτε ένα τρίτο πανάκι και καθαρίστε την βάση της λεκάνης και το πάτωμα γύρω από αυτήν.




Βήμα 5ο: Μεταφέρτε το καλαθάκι ακριβώς έξω από την πόρτα. Βάλτε στις θέσεις τους καθαρές πετσέτες και ένα ρολό χαρτί υγείας. Με δύο από τα πανάκια, περάστε το πάτωμα. Μαζέψτε με αυτά οποιαδήποτε υπολείματα σκόνης ή τριχών από τις γωνίες, ξεκινώντας από αυτήν που βρίσκεται πιο μακριά από την πόρτα. Αδειάστε το καλαθάκι και τελειώσατε.



queen.gr

Δείτε πως θα νιώσετε μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σας…!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0ut20b_gboawtK0s6VZ99twwMNBILFhyphenhyphenvhu4TA9vYOyujxhff7PXOUjIp1IMPjNyGUPzKKhgILXDgRig1M7Lh6an_r8i81j6Am7uGJQCALWWVxzYgH-mPrcmBDazA2xxBOys8-Vyuayvj/s400/1.jpgΤο να είστε ευτυχισμένοι δεν πρέπει να είναι ένας 
μακροπρόθεσμος στόχος...

Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα.

Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά!



1. Αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο (εφόσον έχετε ασύρματο) σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ. Βάλτε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας. Περπατήστε 10 λεπτά με τα πόδια. Ακόμα καλύτερα…

2. Κάντε μια βόλτα έξω. Η έρευνα δείχνει ότι το φως διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση. Η καλύτερη πρόταση είναι μια βόλτα στον ήλιο πρωί πρωί!

3. Να είστε έξω καρδιά. Στείλτε ένα e-mail σε ένα φίλο που δεν έχετε δει για καιρό ή βρείτε κάποιο νέο φίλο. Το να έχετε στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Όταν ενεργείτε με φιλικό τρόπο, όχι μόνο θα κάνετε τους άλλους να νιώθουν πιο φιλικά προς το μέρος σας, αλλά θα κάνει κι εσάς να νιώσετε φιλικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους.

4. Απελευθερωθείτε από ένα πρόβλημα . Εξετάστε εκείνο το ασφαλιστικό σας πρόβλημα, αγοράστε κάτι που χρειάζεστε, ή κάντε εκείνη την συνάντηση με τον οδοντίατρο που συνέχεια αναβάλλετε. Τελειώνοντας μια ενοχλητική μικροδουλειά θα απελευθερωθείτε από το άγχος σας.

5. Δημιουργήστε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Δώστε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσετε εσωτερικά σας ζητήματα, να δείτε τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσετε. Αν προσπαθήσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα σας ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανθείτε ότι καταρρέετε. 10 λεπτά την ημέρα αρκούν ώστε να τακτοποιήσετε τα προβλήματά σας, δοκιμάστε το.

6. Κάντε μια καλή πράξη. Συμφιλιώστε δύο άτομα, επαινέστε κάποιον άλλον. Περάστε έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να…

7. Σώστε τη ζωή ενός ανθρώπου. Γίνετε δωρητής οργάνων και θυμηθείτε να ενημερώσετε την οικογένειά σας γι’ αυτή σας την απόφασή. «Do good, feel good» – λειτουργεί πραγματικά!

8. Παριστάνετε τους ευτυχισμένους. Έρευνα δείχνει ότι ακόμη και ένα τεχνητό χαμόγελο ενισχύει τη διάθεσή σας. Και αν είστε χαμογελαστοί, οι άλλοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι είστε πιο φιλικοί και πιο προσιτοί.

9. Μάθετε κάτι καινούργιο. Σκεφτείτε κάτι για το οποίο θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα και ψάξτε στο διαδίκτυο ή πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Αλλά να είστε ειλικρινείς, διαλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά!

frappedoupoli

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Από πού έρχεται ... ο λόξυγγας;



  •   Αν νομίζετε ότι κάθε φορά που έχετε λόξυγγα μεγαλώνει το ... αντεράκι σας και αναρωτιέστε πού θα φτάσει το μέγεθός του, τότε έφτασε η ώρα να ηρεμήσετε!!
Η ιατρική εξήγηση του λόξυγγα.
  Δύο σημεία του σώματος μας ευθύνονται για τον λόξυγγα:

α) το διάφραγμα, δηλαδή ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα.

β)το φρενικό νεύρο, δηλαδή ένα νεύρο που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτιάχνει στο διάφραγμα.
 Ένας ερεθισμός του διαφράγματος ή του φρενικού νεύρου σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω και προκαλεί τον γνωστό ενοχλητικό λόξυγγα.

Ποιες είναι οι αιτίες του τον λόξυγγα? 

  Με σειρά προτεραιότητας, ο λόξυγγας μας πιάνει εξ αιτίας α)του βιαστικού φαγητοού, β) του αλκοόλ, γ) του έντονου γέλιου, δ) του υπερβολικού καπνίσματος, ε) του στρες, στ) μιας ξαφνικής αναστάτωσης  και από μια σειρά ακόμη καταστάσεων.
  Οι περισσότεροι λόξυγγες κρατούν μόλις λίγα λεπτά της ώρας, αλλά υπάρχουν ιατρικές καταγραφές με μεγαλύτερη διάρκεια. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια λόξυγγας που έχει ποτέ καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά ήταν 6 ολόκληρα χρόνια!!!

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να σταματήσετε τον λόξυγγα

-Πιείτε απότομα 7 γουλιές νερό.

-Κρατήστε την αναπνοή σας.

-Βουλώστε τα αυτιά σας με τα χέρια και πιείτε νερό με το καλαμάκι.

-Τραβήξτε τις άκρες των μαλλιών σας για 1 λεπτό!!

-Τραβήξτε δυνατά την γλώσσα σας.

-Πείτε σε κάποιον να σας τρομάξει.

 Μην τα κάνετε όλα μαζί! Ένα από αυτά υποτίθεται πως αρκεί. Να τονίσουμε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως σταματάει τον λόξυγγα!! Γι αυτό εμείς θα σας προτείναμε την επόμενη φορά που το ενοχλητικό "χικ, χικ" θα κάνει την εμφάνισή του, απλώς να χαλαρώσετε. Λόξυγγας είναι, θα περάσει!
Δείτε το βίντεο!
  Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τι κάνει ένα μωρό, όταν το δίδυμο αδελφάκι του έχει λόξυγγα:

pyles.tv

Γιατί θεωρείται τυχερό το τετράφυλλο τριφύλλι;


  Η τύχη που ακολουθεί όποιον ανακαλύπτει ένα τετράφυλλο τριφύλλι, αποτελεί παράδοση- πρόληψη που συναντάται σε πολλούς λαούς.
  Πρώτοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν τα τετράφυλλα τριφύλια οι Κέλτες, οι οποίοι έφτιαχναν με αυτά φυλαχτά και τους απέδιδαν την "δύναμη" να κρατούν τα κακά πνεύματα μακριά από όποιον τα φορούσε.
  Για τους Κέλτες, όλα τα είδη των τριφυλλιών είχαν μαγικές ιδιότητες που τους βοηθούσαν να ελκύουν νεράϊδεςκαι ξωτικά. Το τετράφυλλο τριφύλλι είχε την πιο ισχυρή δύναμη, αφού κατά την παράδοση μπορούσε να "τραβήξει" μόνο τις καλές νεράιδες και να εξαναγκάσει κάθε κακόβουλο ξωτικό σε φυγή.
 Στην χρήση των τετράφυλλων τριφυλλιών ως φυλαχτών, κατέφευγαν οι Δρυίδες, οι οποίοι αποτελούσαν την ανώτερη πνευματική τάξη των Κελτών. Από αυτούς πήρε το όνομά της και η θρησκεία των Κελτών γνωστή ως Δρυιδισμός. Ο βασικός τους ρόλος ήταν εκείνος του ιερέα, αφού οι Κέλτες θεωρούσαν πως ο κάθε Δρυίδης της φυλής μπορούσε να επικοινωνεί με τους Θεούς. Με γνώσεις φιλοσοφίας, μαθηματικών, αστρονομίας αλλά και ιατρικής, οι Δρυίδες κατείχαν επίσης τη θέση του "θεραπευτή". 
  Οι τελετές του γίνονταν πάντα κοντά στη φύση με την χρησιμοποίηση φυτών και βοτάνων ως συμβόλων. Στα πλαίσια αυτά το τετράφυλλο τριφύλλι, ήταν σύμβολο μεγάλης τύχης, ενώ παράλληλα το το πράσινο χρώμα του ήταν συνδιασμένο με την ελπίδα.
  Στην πορεία των χρόνων, το σχήμα του "τυχερού" τριφυλλιού συνδέθηκε από πολλούς λαούς με εκείνο του σταυρού και σε συνδιασμό με το γεγονός ότι τα τετράφυλλα είναι σπανιότερα από τα τρίφυλλα, εξασφάλισαν στο μικρό φυτό την διαχρονική "μυστηριώδη" δύναμή του που χαρίζει από γούρι μέχρι προστασία από το μάτιασμα!

pyles.tv

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι μύγες…


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXUItUHMvwV6YmrvjxKNVSuYLPBMxJE2nmoZUh5alz1lzZj0GVC_Iv_0YYeaRwLjTscdCN3Hsf9azLiQZfEq0SQZ9LTQLfdNpbqXdg_lsRngtP7t4Z-kZVMNQAeoXw_fWs1mZtl9YgyMw/s320/a.jpgΗ σύζυγος μπαίνει στην κουζίνα και βρίσκει τον άνδρα της να κυνηγάει μύγες...



«Τι κάνεις εκεί;» ρωτάει αυτή...

«Κυνηγάω μύγες» απαντάει αυτός.

«Σκότωσες καμία;» ρωτάει αυτή.

«Αμέ, 3 αρσενικές και 2 θηλυκές» απαντάει αυτός.

Έκπληκτη αυτή ρωτάει. «Πως ξεχωρίζεις τις αρσενικές από τις θηλυκές;!»

Και αυτός απαντάει, «Οι 3 ήταν στη μπύρα και οι 2 ήταν στο τηλέφωνο…»




24ωρο

Ανέκδοτο


http://pinnokio.gr/Uploads/Articles/ANEKDOTO-PRWTH-MERA-STO-SXOLEIO/ArticleImage_16010-jpg.xpng?p=16010&w=330Δασκάλα πενηντάχρονη,γεροντοκόρη, θεούσα, συντηρητική, που κυρίως απεχθάνεται τα υποκοριστικά στα βαφτιστικά ονόματα μπαίνει πρώτη ημέρα στην τάξη...

Κάποια στιγμή ρωτά τα ονόματα των παιδιών. 



- «Πώς σε λένε αγοράκι;» ρωτά έναν μαθητή.
 



- «Μάικλ κυρία» απαντά ο μικρός. Η δασκάλα δίνει ένα χαστούκι στο παιδί και φωνάζει...
 



- «Μάικλ; Ο παπάς σε βάφτισε Μιχαήλ, τ΄ακούς;» του λέει ταραγμένη. 
surprise



- «Εσύ πώς λέγεσαι;» ρωτάει ένα άλλο αγόρι η δασκάλα.
 



- «Γαβρίλος κυρία» απαντά διστακτικά το παιδί.
 



Η δασκάλα δίνει και σε αυτόν ένα χαστούκι ουρλιάζοντας: «Τι θα πει Γαβρίλος αντίχριστε; Ο παπάς σε βάφτισε Γαβριήλ! Σα δεν ντρέπεσαι!» 
angry



Πάει λοιπόν και στο τρίτο αγόρι.
 



- «Εσένα πώς σε λένε;» τον ρωτάει νευριασμένη.
 



Το παιδί φοβισμένο απαντά: «Εμένα κυρία με λένε Πετρουήλ!!!»  
cheeky




24ωρο

Πως βρίσκουν τον δρόμο τους τα περιστέρια


http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=562981&w=400&h=300&q=80Τα περιστέρια ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια ενός είδους εσωτερικού συστήματος GPS στον εγκέφαλό τους...

το οποίο τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται τα γήινα μαγνητικά πεδία και να προσανατολίζονται ανάλογα. Αυτό πιθανότατα εξηγεί γιατί τα έχουν καταφέρει τόσο καλά ως…ταχυδρόμοι.






Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα αμερικανική έρευνα, η οποία εντόπισε τα σχετικά εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες), που μεταφέρουν συνεχώς στον εγκέφαλο του πουλιού ζωτικές πληροφορίες για το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας.




Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι είναι τα μάτια και το ράμφος αυτά που λειτουργούν κυρίως ως μαγνητικοί αισθητήρες, αλλά η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτή σχετίζεται περισσότερο με τα αυτιά και τα πουλιά μάλλον «ακούνε» τα μαγνητικά πεδία του πλανήτη μας.




Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Ντέιβιντ Ντίκμαν του Τμήματος Νευροεπιστήμης του Ιατρικού Κολλεγίου Μπεϊλορ του Τέξας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», έκαναν τα σχετικά πειράματα με τη δημιουργία μεταβαλλόμενων τεχνητών μαγνητικών πεδίων γύρω από επτά περιστέρια.




Έτσι, εντόπισαν 53 κύτταρα του εγκεφάλου των περιστεριών που συνεχώς αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό, αντιδρώντας στις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου που υπάρχει στο περιβάλλον.




Οι ίδιοι ερευνητές, εδώ και χρόνια, μελετούν τη μαγνητική αντίληψη των περιστεριών και είχαν ήδη εντοπίσει μαγνητίτη (μορφή μαγνητικού σιδήρου) στο έσω ους των πουλιών, καθώς και τέσσερις περιοχές του εγκεφάλου τους, που συνδέονται με τις ακουστικές λειτουργίες του έσω ωτός και οι οποίες εμφανίζουν αλλαγές, όταν το περιστέρι εκτίθεται σε μαγνητικά πεδία.




Η νέα μελέτη έκανε ένα βήμα παραπέρα και εντόπισε πλέον τους συγκεκριμένους νευρώνες, που λειτουργούν σαν μαγνητικό GPS.




Αυτά τα κύτταρα στον εγκέφαλο, που συνδέονται με το αυτί, από κοινού καταγράφουν τις μεταβολές στην ένταση, την κατεύθυνση και την πολικότητα του γεωμαγνητικού πεδίου.




Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάθε σημείο της Γης αφήνει το δικό του ξεχωριστό μαγνητικό «αποτύπωμα» στα συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα, με αποτέλεσμα τα περιστέρια να έχουν στον εγκέφαλό τους ένα νευρωνικό-μαγνητικό «χάρτη» με τα διαφορετικά σημεία γεωγραφικού πλάτους και μήκους του πλανήτη μας.




Έτσι, τα πουλιά ξεχωρίζουν το βόρειο από το νότιο ημισφαίριο και γνωρίζουν ποιά κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν.




Κάπως έτσι, οι άνθρωποι θαυμάζουν τα περιστέρια, όταν τα αφήνουν ελεύθερα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και αυτά μυστηριωδώς επιστρέφουν εκεί που πρέπει, διασχίζοντας βουνά, πεδιάδες και θάλασσες.







Το μυστικό δεν έχει να κάνει ούτε με την όραση, ούτε με την οσμή, αλλά με την αντίληψη του γεωμαγνητικού πεδίου που διαφέρει από σημείο σε σημείο πάνω στη Γη.




Ουσιαστικά, τα περιστέρια διαθέτουν μία έκτη αίσθηση, για την οποία οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον.




Και άλλα ζώα, όπως θαλάσσιες χελώνες, ψάρια, ποντίκια, ελάφια κ.α., έχουν βρεθεί ότι είναι ευαίσθητα σε γεωμαγνητικά πεδία, ενώ είναι άγνωστο αν ο άνθρωπος έχει και αυτός κάποια υποσυνείδητη μαγνητική ικανότητα προσανατολισμού.

24ωρο

Εντοπίστηκαν τα γονίδια της γήρανσης


Τέσσερα γονίδια που μετρούν τον χρόνο του οργανισμού
και τα οποία προσδιορίζουν τους ρυθμούς της γήρανσης, «ήλθαν στο φως» από... επιστήμονες στη Βρετανία.

«Κούρδισμα» των γονιδίων από μικρή ηλικία

Τα γονίδια της γήρανσης τίθενται σε λειτουργία ή αντιθέτως εκτός λειτουργίας μέσω της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων και παραγόντων του τρόπου ζωής όπως η διατροφή και μπορούν να προγραμματιστούν από μικρή ηλικία.

Οι ερευνητές από το Κing’s College του Λονδίνου και από το Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger που βρίσκονται πίσω από τα νέα ευρήματα εκτιμούν ότι αυτά μπορούν να οδηγήσουν κάποια ημέρα σε αντιγηραντικές θεραπείες νέας γενιάς. Σημειώνεται ότι εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης ήταν και ο έλληνας δρ Πάνος Δελούκας, επικεφαλής της Ομάδας Γενετικής των Πολύπλοκων Κληρονομικών Χαρακτηριστικών στο Ινστιτούτο Sanger.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι οι επιγενετικές αλλαγές – οι χημικές μεταβολές δηλαδή που υφίσταται το γενετικό υλικό μας εξαιτίας εξωγενών περιβαλλοντικών παραγόντων – παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση. Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στη δικτυακή επιθεώρηση «PLoS Genetics» βάζει τώρα ένα λιθαράκι στη λύση του γρίφου σχετικά με το πώς και πότε λαμβάνουν χώρα αυτές οι αλλαγές.

Επιγενετικές αλλαγές της γήρανσης

Όπως εξήγησε η δρ Τζορντάνα Μπελ από το King’s College του Λονδίνου που ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης, η ομάδα ανακάλυψε πολλές επιγενετικές αλλαγές οι οποίες συνδέονται με τη γήρανση. «Ωστόσο αλλαγές σε τέσσερα γονίδια φάνηκε να επιδρούν σε μεγάλο βαθμό στον ρυθμό της γήρανσης και πιθανώς και της μακροζωίας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ευρήματα ως πιθανούς βιοδείκτες της γήρανσης». Σύμφωνα με την ερευνήτρια τα καινούργια αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών που κρύβονται πίσω από τη γήρανση αλλά και τις νόσους που συνδέονται με την ηλικία.«Μελλοντικές έρευνες πρέπει να εξερευνήσουν πώς ακριβώς οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιδρούν σε αυτές τις επιγενετικές αλλαγές».

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες αναζήτησαν επιγενετικές αλλαγές στο DNA 172 διδύμων ηλικίας 32 ως 80 ετών. Σε τέτοιου είδους μελέτες χρησιμοποιούνται συχνά ζεύγη διδύμων και αυτό διότι τα ταυτόσημα δίδυμα μοιράζονται ακριβώς τα ίδια γονίδια με αποτέλεσμα να μπορούν να προσδιοριστούν οι επιδράσεις που έχει δεχθεί το γενετικό υλικό τους από το περιβάλλον.

Τέσσερα γονίδια

Αναλύοντας τις επιγενετικές αλλαγές στον οργανισμό των διδύμων σε σχέση με τη χρονολογική ηλικία τους, οι επιστήμονες εντόπισαν 490 τέτοιες αλλαγές που συνδέονταν με την ηλικία. Περαιτέρω ανάλυση «φώτισε» τελικώς επιγενετικές αλλαγές σε τέσσερα γονίδια τα οποία συνδέονται με τα επίπεδα χοληστερόλης, τη λειτουργία των πνευμόνων και το μητρικό προσδόκιμο ζωής.

Μάλιστα, επιπλέον μελέτη έδειξε ότι πολλές από τις επιγενετικές αλλαγές που είχαν εντοπιστεί στην πρώτη ομάδα διδύμων ήταν παρούσες και σε μια δεύτερη ομάδα νεότερων διδύμων ηλικίας 22 ως 61 ετών. «Το γεγονός αυτό μαρτυρεί πως παρότι πολλές γενετικές αλλαγές που συνδέονται με την ηλικία και οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου, κάποιες από αυτές «πυροδοτούνται» από μικρή ηλικία» σημείωσε στο Βήμα ο κ. Δελούκας. Προσέθεσε ότι «όταν κατανοήσουμε πλήρως τη λειτουργία των γονιδίων που εμπλέκονται στη γήρανση, ίσως καταφέρουμε να βάλουμε ‘φρένο’ στη διαδικασία».

Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας ερευνητής τόνισε ότι η μελέτη αυτή βρίσκεται ακόμη στα «σπάργανα». «Η μελέτη μας εξέτασε μόνο ένα μικρό τμήμα του γενετικού κώδικα που φέρει τέτοιου είδους επιγενετικές αλλαγές. Τα πρώιμα αυτά ευρήματα δείχνουν την ανάγκη μιας ενδελεχέστερης ‘σάρωσης’ των επιγενετικών αλλαγών που συνδέονται με τη γήρανση».
planitikos.gr

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Μετανάστες από τη Μεσόγειο οι πρώτοι βορειοευρωπαίοι γεωργοί


Πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, το ευρωπαϊκό lifestyle υπέστη μια δραματική αλλαγή
: οι κοινωνίες τροφοσυλλεκτών αντικαταστάθηκαν σταδιακά από τις πρώτες... αγροτικές κοινότητες. Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science» διαπιστώνει τώρα ότι οι πρώτοι γεωργοί της Βόρειας Ευρώπης ήταν πιθανώς μετανάστες από τη Μεσόγειο, καθώς παρουσίαζαν γενετικές ομοιότητες με τους σημερινούς πληθυσμούς της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου.

Από προηγούμενες αρχαιολογικές μελέτες είναι πλέον γνωστό ότι η γεωργία εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Πριν από 6.000 χρόνια, είχε πλέον εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Οι ανθρωπολόγοι όμως συνεχίζουν να διαφωνούν για το πώς μπορεί να συνέβη αυτό. Ήταν άραγε οι ίδιοι οι γεωργοί που μετανάστευαν προς το βορρά, ή μήπως η ιδέα της γεωργία διαδόθηκε από πολιτισμό σε πολιτισμό;

Ενίσχυση της υπόθεσης της μετανάστευσης

Η τελευταία μελέτη, που δείχνει να ενισχύει την υπόθεση της μετανάστευσης, βρίσκεται σε συμφωνία με προηγούμενες γενετικές έρευνες οι οποίες όμως εξέταζαν ένα πολύ μικρό κομμάτι του γονιδιώματος, και συγκεκριμένα το χρωμόσωμα Υ ή το λεγόμενο μιτοχονδριακό DNA.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ανέλυσαν ένα μεγαλύτερο τμήμα του γονιδιώματος, με συνολικό μήκος περίπου 250.000 ζευγών βάσεων, από τα τρία δισ. ζεύγη βάσεων στο σύνολο του ανθρώπινου DNA.

Η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία συνέκρινε τρεις σκελετούς που χρονολογούνται στα 5.000 χρόνια: τρεις τροφοσυλλέκτες που είχαν ταφεί στο νησί Γκότλαντ νότια της Στοκχόλμης και μια γυναίκα γεωργό που ζούσε την ίδια εποχή στην ηπειρωτική Σουηδία, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων. Οι διατροφικές συνήθειες των νεολιθικών αυτών ανθρώπων ήταν γνωστές από τα ευρήματα στους τάφους τους.

Σουηδή προϊστορική αγρότισσα με... μεσογειακό DNA

Η ανάλυση έδειξε ότι η προϊστορική αγρότισσα παρουσίαζε εκτεταμένες γενετικές διαφορές από τους τροφοσυλλέκτες της εποχής της, αλλά εμφάνιζε αξιοσημείωτες ομοιότητες με τους σημερινούς κατοίκους της νότιας Μεσογείου, και συγκεκριμένα τους κατοίκους της Ελλάδας, της Κύπρου και της Σαρδηνίας.

Αντίθετα, οι τρεις τροφοσυλλέκτες της μελέτης έμοιαζαν γενετικά με τους σημερινούς κατοίκους της Σκανδιναβίας.

Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο Science, οι διαφορές που εντοπίστηκαν αποτελούν ένδειξη ότι η αγρότισσα του Γκότλαντ ήταν απόγονος μεταναστών από τη Μεσόγειο. «Αν η γεωργία είχε εξαπλωθεί αποκλειστικά ως πολιτισμική διαδικασία, δεν θα περιμέναμε να βρούμε έναν αγρότη του βορρά με τόσο μεγάλη γενετική συγγένεια με τους νότιους πληθυσμούς» σχολιάζει ο εξελικτικός βιολόγος Πόντους Σκόκγκλουντ, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς του είναι σαφή, δεν μπορούν όμως να θεωρηθούν απολύτως βέβαια χωρίς την εξέταση περισσότερων νεολιθικών τροφοσυλλεκτών και γεωργών.

Ανάλογες γενετικές μελέτες στο μέλλον θα μπορούσαν να δείξουν όχι μόνο ποια ήταν η προέλευση της γεωργίας στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και να αποκαλύψουν τις γενετικές διαφορές ανάμεσα στους τροφοσυλλέκτες και τους αγρότες.
erroso.blogspot.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εξελίσσουν αυτοκίνητο για άτομα άνω των 65 ετών

Επιστήμονες από την Μεγάλη Βρετανία εργάζονται πυρετωδώς και ετοιμάζουν τη δική τους πρόταση...


στα «έξυπνα» αυτοκίνητα τα οποία απευθύνονται σε άτομα άνω των 65 ετών. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα βοηθά το συγκεκριμένο κοινό να κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους αλλά και θα τους δίνει την αίσθηση της σιγουριάς όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.



Το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίζονται είναι το ηλεκτρικό Peugeot iOn. Το πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με πολλές συσκευές που παρακολουθούν τα βιομετρικά δεδομένα του οδηγού και ιδιαίτερα του παλμούς, της αρτηριακή πίεση και την καρδιαγγειακή δραστηριότητα.



Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, οδηγοί αυτής της ηλικίας προκαλούν τα περισσότερα από τα ατυχήματα στο δρόμο. Η εξέλιξη του αυτοκίνητου θα κρατήσει τουλάχιστον 1,5 χρόνο ακόμη και θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2014



tsekouratoi
Μια όμορφη και γλυκιά καλημέρα !

«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!


«Είναι πραγματικά απίστευτο πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν οκτώ ολόκληρους μήνες, το ένα κολλημένο στην κοιλιά του άλλου...
και μάλιστα δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει ο υπεύθυνος του ενυδρείου στην Μπανγκόκ. Τα ψαράκια ανήκουν στο είδος Nile Tilapia, που ζουν στα τροπικά ποτάμια και στις λίμνες της Ταϊλάνδης, και φαίνεται να έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους… ανάποδα, καθώς το ένα είναι κολλημένο στο άλλο! «Το μεγαλύτερο ψάρι προστατεύει το μικρότερο που βρίσκεται από κάτω του, ενώ αυτό με τη σειρά του ψάχνει για τροφή. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ψάρια αυτά είναι πραγματικά… σιαμαία», συμπληρώνει ο υπεύθυνος. Η γενετική αυτή ιδιομορφία μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο, ενώ τα ψάρια δύσκολα επιβιώνουν σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα, μάλιστα, πεθαίνουν πριν καν ανακαλυφθούν! Παρόλα αυτά τα «δίδυμα» χαίρουν άκρας υγείας εδώ και οκτώ μήνες αφότου γεννήθηκαν, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στη δεξαμενή του ενυδρείου και αδιαφορώντας εντελώς για τα… αδιάκριτα βλέμματα. Άλλωστε το μήνυμα που περνάνε σε όλους είναι η «ισχύς εν τη ενώσει»!



perierga.gr

Η σημασία των ονείρων


Όλοι βλέπουμε όνειρα και μάλιστα κάθε βράδυ. Τα όνειρα αποτελούν μια διαδικασία «εκτόνωσης» των πιέσεων και των καταστάσεων που βιώνει καθημερινά ο άνθρωπος. Χιλιάδες ερεθίσματα... (οπτικά, ακουστικά κ.λπ.), καταχωρημένα έντονα συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες βρίσκουν τρόπο να συμβολιστούν και να δώσουν το “παρών” μέσω του φαινομένου των ονείρων.

Σχετικές πληροφορίες δίνει ο Δημήτρης Μπούκουρας Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής.

Tο όνειρο που βλέπει ένας υπάλληλος ότι το αφεντικό πέθανε και ο ίδιος κλαίει πάνω στο λείψανο, μπορεί να μην υπονοεί κάτι κακό για την υγεία του «πεθαμένου», αλλά να αντικατοπτρίζει την κακή σχέση που επικρατεί μεταξύ τους και την εμμονή σκέψη να εκδικηθεί γι’ αυτό.

Η διάρκεια που έχουν τα όνειρα,όπως προκύπτει από μελέτες, είναι από 1 δευτερόλεπτα μέχρι 3-4 λεπτά. Το άτομο που ονειρεύεται μπορεί να αισθάνεται ότι η ιστορία που βιώνει στο μυαλό του διαρκεί πολύ περισσότερο, ενώ ανάλογα με την ένταση των καταστάσεων (αν είναι συναισθηματικά έντονες, αν το φορτίζουν αρνητικά κ,λπ), το όνειρο ενδέχεται να είναι έγχρωμο ή ασπρόμαυρο (βεβαίως τα χρώματα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία).

Ο κίνδυνος των ονείρων

Aποτελούν μια αναπόφευκτη διαδικασία, κατά την οποία, ενώ ενστικτώδεις τάσεις, ορμές και παρορμήσεις προσπαθούν να βρουν μια δίοδο έκφρασης, ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού αντιστέκεται προκειμένου να μη αρθούν τα διαχωριστικά όρια μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου.

Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν οδυνηρή για το άτομο εφ’ όσον η σύγχυση του συνειδητού με το ασυνείδητο θα οδηγούσε στην τρέλα.

Τεχνικές της συνείδησης

Οι τεχνικές που ακολουθεί η συνείδηση προκειμένου να μας προστατεύσει από την κυριαρχία του ασυνείδητου είναι:

-Η λήθη (το άτομο δεν μπορεί να θυμηθεί το περιεχόμενο του ονείρου).
-Το ξαφνικό ξύπνημα (το άτομο δυσανασχετεί μ’ αυτό που βλέπει και το διακόπτει αμέσως).
-Ο συμβολισμός (παρελθοντικές καταστάσεις που έχει βιώσει το άτομο συμβολίζονται με αντικείμενα ή με ιστορίες χωρίς συνοχή, ώστε να αποτραπεί το άτομο από το να ξαναθυμηθεί).
-Η ξαφνική εξαφάνιση τμημάτων μιας ιστορίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή και να μην μπορεί να βγει συμπέρασμα.

Μια καθημερινή διαδικασία, που προέρχεται από το χώρο του ασυνειδήτου, τι σχέση μπορεί να έχει με τη ζωή μας και κυρίως με το μέλλον μας;

Η επιστήμη της ψυχολογίας, αν και παραδέχεται ότι ένα όνειρο μπορεί να ερμηνευτεί και να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για ένα άτομο, δεν παραδέχεται την ύπαρξη προφητικών ονείρων. Όσο, δηλαδή, πιο καλά γνωρίζουμε το παρελθόν, τις εμπειρίες, τόσο πιο ακριβής μπορεί να είναι η ερμηνεία των συμβόλων και γενικά του ονείρου που έχουμε δει.

Τα σύμβολα, πορεί να έχουν διαφορετική σημασία για διαφορετικά άτομα, ανάλογα με το χώρο που τους περιβάλλει και τις συνθήκες ζωής τους. Ίσως τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας αποτελούν σημαντικές συνειδητές ή ασυνείδητες εικόνες που επηρεάζουν τελικά τη ζωή μας. Πόσες φορές, αλήθεια δεν αναρωτηθήκατε έντρομοι «τι σημαίνει άραγε το όνειρο που είδα;» Εκτός, όμως από τα όνειρα που κάνουμε….ασυνείδητα, υπάρχουν και εκείνα που κάνουμε ξύπνιοι τα οποία πλαισιώνουν μια ολόκληρη ζωή αποτελούν τους ανεκπλήρωτους πόθους και τους μεγάλους στόχους.

Μικρά ή μεγάλα, έγχρωμα ή ασπρόμαυρα, σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία. Δίνουν απλώς νόημα στην ύπαρξη μας και μας θυμίζουν διακριτικά ότι αξίζει να προσπαθούμε, επειδή… όλη μας η ζωή είναι ένα ατελείωτο και γλυκό όνειρο!

Αλήθεια … πιστεύετε στα όνειρα;
life2day.gr

Αναγνώστες