Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Όσοι έχουν αδελφή γίνονται πιο ευτυχισμένοι και κοινωνικοί, σύμφωνα με έρευνες!

Είστε γυναίκα και έχετε αδέρφια; Μήπως έχετε μικρότερη ή μεγαλύτερη αδερφή ή, μήπως, ένα από τα παιδάκια που φέρατε στον κόσμο είναι κορίτσι; Τότε, το παρακάτω σας αφορά! Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι άνδρες έχουν αδελφές είναι πιο ισορροπημένοι συναισθηματικά, ενώ και οι γυναίκες με αδελφές γίνονται πολύ πιο κοινωνικές.
ξέρατε ότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά, και για τα δύο φύλα, ότι το να έχουν αδελφή, βοηθά στην πνευματική υγεία και τη συναισθηματική ισορροπία, ενώ αναπτύσσουν περισσότερο τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Συγκεκριμένα, ψυχολόγοι σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο ερεύνησαν την συναισθηματική υγεία 571 ατόμων, ηλικίας 17 έως 25. Βρήκαν ότι όσοι εξ' αυτών είχαν μεγαλώσει με την αδελφή τους ήταν πιο χαρούμενοι, είχαν λιγότερο άγχος και αντιμετώπιζαν καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής.
Ίσως οφείλεται στο ότι οι αδελφές επιδιώκουν την επικοινωνία με τα μικρότερα αδέλφια τους, με αποτέλεσμα να εκφράζουν πιο ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Για το λόγο αυτό, όσοι έχουν αδελφές αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, γίνονται πιο ανεξάρτητοι και θέτουν πιο ξεκάθαρους στόχους αργότερα στη ζωή τους.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όσοι άντρες έχουν αδελφές, μπορούν να προσεγγίσουν μία γυναίκα πολύ πιο εύκολα, ενώ παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων.
Αντίστοιχα, βρετανική έρευνα έδειξε ότι οι αδελφές βοηθούν τα αδέλφια τους να καταπολεμήσουν πολλά αρνητικά συναισθήματα, όπως το άγχος, τη μοναξιά και το φόβο. Ακόμα, αποδείχθηκε ότι όσοι έχουν αδελφές, γίνονται πιο γενναιόδωροι και δοτικοί όταν μεγαλώσουν, λόγω της αγάπης και της τρυφερότητας που έχουν εισπράξει.
Το γεγονός αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι έχουν το ρόλο του «ψυχολόγου» και τα αδέλφια τους, τούς εμπιστεύονται τόσο στην εφηβεία, όσο και αφού ενηλικιωθούν.
Με λίγα λόγια, οι αδελφές είναι οι κολλητές μας για μια ζωή! Όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν εξαφανιστεί, εκείνη θα παραμείνει δίπλα μας.
Επομένως, αν έχετε αδελφή, αγκαλιάστε την, πείτε της πόσο την αγαπάτε και σκεφτείτε πόσο σας βοήθησε να γίνετε καλύτερος άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες