Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ώρα της Γης 2013: Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή!


Θα χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι; Θα χρησιμοποιήσεις βιώσιμο τρόπο για τις μετακινήσεις σου στην πόλη; Θα πρασινίσεις το...
μπαλκόνι σου; Στην Ώρα της Γης 2013, δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή!

Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF επιστρέφει και μας καλεί να κάνουμε τη δική μας δέσμευση για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη.

Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια, ενώ ηθοποιοί όπως ο Νίκος Ορφανός, έχουν καταχωρίσει τη δική τους δέσμευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης. Εκεί, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Έτσι λοιπόν τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:

o «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
o «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
o «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»

Με αυτόν τον μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται ο καταλύτης για σημαντικότατες ή και μικρότερες αλλαγές προς όφελος του πλανήτη αλλά και της καθημερινότητάς τους. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε έναν πολυαναμενόμενο νόμο για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση του πετρελαίου, υπό την πίεση 120.000 υπογραφών Ρώσων πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της περσινής εκστρατείας της Ώρας της Γης.

«Ήδη από το 2012, η παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης ξεπερνάει, χωρίς να ακυρώνει, τον συμβολισμό της και αφήνει απτή κληρονομιά σε πλανήτη και κοινωνία. Στην Ελλάδα, εστιάζουμε τη δυναμική της εκστρατείας σε τρεις «θεματικές δράσεις», οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και βεβαίως την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος. Προκαλούμε λοιπόν τον κόσμο να δεσμευτεί για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη!», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς. - See more

tro-maktiko.blogspot.gr

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με μία κάλτσα..



Έχεις σκεφτεί τι μπορείς να κάνεις με μία κάλτσα που έχει ξεμείνει καθώς έχεις χάσει ή έχει καταστραφεί το άλλο της μισό; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με μία κάλτσα..

1. Φτιάξε ένα ποτ πουρί


Θέλεις τα εσώρουχά σου να μυρίζουν μήλο και κανέλα; Γέμισε μία παλιά κάλτσα με ποτ πουρί, δεστην καλά και βάλτη μέσα στο συρτάρι με τα εσώρουχά σου. Μπορείς να φτιάξεις και άλλα τέτοια ποτ πουρί και να τα βάλεις όπου εσύ θέλεις. Για παράδειγμα, μπορείς να τα βάζεις ακόμα και μέσα στα παπούτσια σου με το που τα βγάζεις.



2. Πλύνε το μωρό σου



Αν έχεις ξεμείνει από σφουγγαράκι και θέλεις να κάνεις μπάνιο το μωρό σου, πάρε μία κάλτσα, βάλτη σαν γάντι και καθάρισε το μωράκι σου με αυτή.



3. Ξεσκόνισε και γυάλισε τα έπιπλά σου



Ξέχνα τα ακριβά ξεσκονόπανα και χρησιμοποιήσε τις παλιές σου κάλτσες για να ξεσκονίσεις τα έπιπλά σου. Ρίξε λίγο καθαριστικό στην κάλτσα σου, βάλτη στο χέρι σου σαν γάντι και διώξε τη σκόνη εύκολα και απλά.



4. Δώσε ισορροπία στο τραπέζι σου



Έχεις ένα τραπέζι που δε στέκεται καλά και κουνιέται; Κόψε μικρά κομματάκια από μία παλιά σου κάλτσα και βάλτα κάτω από τα πόδια του τραπεζιού μέχρι αυτό να ισορροπήσει και να σταματήσει να κουνιέται.



5. Φύλαξε όλα τα μικροσκοπικά παιχνιδάκια σου



Είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι όταν πας να παίξεις ένα παιχνίδι ανακαλύπτεις ότι σου λείπουν κάποια μικρά κομματάκια του τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να παίξεις. Για να μην ξαναχάσεις, λοιπόν, τίποτα από τα παιχνίδια σου, βάλε όλα τα μικρά πραγματάκια μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, δε θα τα ξαναχάσεις ποτέ. Αυτή είναι μία πολύ καλή ιδέα ειδικά αν έχεις και παιδιά.



6. Για να απαλύνεις το ερεθισμένο δέρμα σου



Όταν το δέρμα σου έχει ερεθιστεί από κάτι ή όταν έχεις φαγούρα για κάποιο λόγο μπορείς να απαλύνεις το ερεθισμένο από το ξύσιμο δέρμα σου χρησιμοποιώντας μία κάλτσα και λίγη βρώμη. Βάλε τη βρώμη πάνω στην κάλτσα και κάνε μπάνιο τρίβοντας απαλά το σώμα σου με αυτή. Έπειτα, αφού βγεις από το μπάνιο, βάλε δύο στεγνές κάλτσες στα χέρια σου ώστε να μη χρειαστεί να ξυθείς ξανά και να δημιουργήσεις περισσότερο ερεθισμό στο δέρμα σου.



7. Βάλε παγάκια



Μην χρησιμοποιείς απευθείας παγάκια στην επιδερμίδα σου καθώς μπορεί να πάθεις κρυοπαγήματα. Αντί γι'αυτό, βάλε μερικά παγάκια σε μία πλαστική σακούλα και βάλε τη σακούλα μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, μπορείς να την κρατήσεις όση ώρα θέλεις πάνω στην επιδερμίδα σου.



8. Γυάλισε τα παπούτσια σου



Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε παλιό ύφασμα για να γυαλίσεις τα παπούτσια σου. Αν έχεις, όμως, μία περισσευόμενη κάλτσα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις γι'αυτό το σκοπό.



9. Προστάτεψε πράγματα σε μία μετακόμιση



Αν είσαι σε φάση μετακόμισης και έχεις κάποια μικρά πραγματάκια τα οποία δε θέλεις να τυλίξεις σε εφημερίδα καθώς είναι πολύτιμα και μπορεί να καταστραφούν ή να χαθούν, βάλτα μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι θα τα μεταφέρεις στο καινούργιο σου σπίτι σώα και αβλαβή.



10. Απέφυγε λεκέδες πάνω στα παπούτσια σου



Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι σου μόνη σου τότε πέρα από τα ρούχα θα πρέπει να προφυλάξεις και τα παπούτσια σου από τη μπογιά που σίγουρα θα πέσει πάνω τους. Φόρα από μία κάλτσα πάνω από το κάθε παπούτσι και θα είσαι ήσυχη ότι δε θα λερωθούν, ακόμα και αν είναι παλιά και δεν τα φοράς έξω.

http://www.faysbook.gr/site/spiti/pws-na/10-pragmata-pou-mporeis-na-kaneis-me-mia-kaltsa

Λύσεις για τα φθαρμένα ρούχα





Όλοι έχουμε στη ντουλάπα μας ρούχα που έχουν φθαρεί από τη χρήση ή το χρόνο και σίγουρα θα θέλαμε να βρούμε κάποιες λύσεις για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.


Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από αγορές καινούριων ρούχων και ταυτόχρονα μπορούμε να φορέσουμε ξανά τα αγαπημένα μας ρούχα. Παρακάτω, αναφέρονται κάποιες περιπτώσεις φθαρμένων ρούχων και συμβουλές για την ανανέωσή τους.



Σακάκια με φθαρμένους αγκώνες ή φθαρμένα τζιν



Στη περίπτωση που οι αγκώνες από κάποιο σακάκι ή ακόμα και από ένα πουκάμισο έχουν φθαρεί μπορούμε να το καλύψουμε με κάποιο μπάλωμα.



Βρίσκουμε ένα ύφασμα της αρεσκείας μας κατά προτίμηση από ένα άλλο παλιό ρούχο που δεν πρόκειται να φορέσουμε ξανά, ή μια παλιά τσάντα που έχει χαλάσει και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Το υφάσμα που μπορει να χρισιμοποιηθεί θα ήταν προτιμότερο να είναι από πιο σκληρό και ανθεκτικό υλικό και όσο για το χρώμα, ο μόνος περιορισμός είναι το προσωπικό μας γούστο.



Κόβουμε δύο κομμάτια από το ύφασμα αυτό σε σχήμα οβάλ και σε μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτεται ικανοποιητικά ο αγκώνας. Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε δώσει περιθώριο στο ύφασμα για να μπορεί ο αγκώνας να λυγίζει.



Γυρνάμε τις άκρες περιμετρικά προς τα μέσα από το κάθε κομμάτι και τα ράβουμε επάνω στα μανίκια στα σημεία των αγκώνων.



Τη ίδια διαδικασία ακολουθούμε στις περιπτώσεις των φθαρμένων τζιν παντελονιών με τη διαφορά ότι τα μπαλώματα τα ράβουμε από τη μέσα πλευρά. Το ύφασμα που θα διαλέξετε θα ήταν προτιμότερο να είναι κάποιο άλλο τζιν με διαφορετικό χρώμα για να δίνει την αίσθηση ότι είναι σχέδιο του παντελονιού.



Σκισμένα τζιν



Μια λύση για ένα σκισμένο τζιν που θα το κάνει να φαίνεται και πιο μοντέρνο είναι να συνεχίσετε το ίδιο σκίσιμο ή να δημιουργήσετε και άλλα με κατάλληλο τρόπο ώστε να φαίνεται και αυτό σχέδιο του παντελονιού. Αυτό γίνεται ως εξής:



Ανασηκώνουμε το ύφασμα στο σημείο που θέλουμε να γίνει το σκίσιμο με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή πιέτα προς τα έξω και κάθετη προς τη φορά που θα έχει το σκίσιμο.



Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε το σκίσιμο όσο μεγάλο επιθυμούμε.



Με μια σκληρή βούρτσα τρίβουμε αρκετά το σημείο που έγινε το σκίσιμο με σκοπό να ξεφτίσουν ελαφρώς οι κλωστές και να ολοκληρωθεί το σχέδιο



Ξεθωριασμένα ή ξεβαμμένα ρούχα



Αν ο σκοπός είναι να ανανεωθεί το χρώμα από ξεθωριασμένα σκούρα ρούχα τότε μια λύση είναι να χρησιμοποιηθεί μια κατάλληλη βαφή. Τη βαφή αυτή μπορείτε να την προμηθευτείτε από μαγαζιά με καλλυντικά ή κάποια supermarket. Οι τιμές κυμαίνονται από 4-6 ευρώ. Η διαδικασία είναι πολλή εύκολη και αναγράφονται οδηγίες χρήσης πάνω στη συσκευασία. Με τον τρόπο αυτό ανανεώνεται το χρώμα των αγαπημένων σας ρούχων με οικονομικό τρόπο.



Σε περίπτωση όμως, που χρειάζεται βαφή ένα ρούχο, επειδή ξέβαψε από χλωρίνη και έχουν δημιουργηθεί κηλίδες διαφορετικού χρώματος, η διαδικασία διαφοροποιείται ελαφρώς. Πριν βαφτεί το ρούχο, καλό θα ήταν να μπει ολόκληρο για 1-2 λεπτά στη χλωρίνη, να εξισορροπηθεί το χρώμα και στη συνέχεια η βαφή να γίνει με πολύ σκούρο χρώμα. Το μαύρο θα ήταν ιδανικό για την περίπτωση αυτή.



Με τους τρόπους αυτούς, λοιπόν, θα είναι εφικτό να έχετε ρούχα που δείχνουν εντελώς καινούρια. Καλή επιτυχία.








flowmagazine.gr


Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ σου..





Ήξερες ότι είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ σου; Ε λοιπόν, αν δεν το ήξερες, ήρθε η ώρα να το μάθεις.

Ο μη συχνός καθαρισμός των πινέλων σου μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου με σπυράκια ενώ τα βακτήρια που θα αρχίσουν να εμφανίζονται πάνω τους θα καταστρέψουν σιγά σιγά τα πινέλα σου. Για να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να τα διατηρείς καθαρά, διάβασε παρακάτω.

Πέρα από το ότι χρειάζεται να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό στα πινέλα μία φορά το μήνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς για να μην απαιτείται να κάνεις πολύ δουλειά όταν τα καθαρίζεις σε βάθος.



Καθημερινή φορντίδα..


Σκούπισε τα πινέλα σου μετά από κάθε χρήση με ένα αντιβακτηριακό υγρό μαντηλάκι (όπως είναι αυτά που χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις τα χέρια σου).  Με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να αφαιρείς κάθε πιθανό βακτήριο πριν αυτό εγκατασταθεί για τα καλά στο πινέλο σου.



Τι χρειάζεσαι για βαθύ καθαρισμό..



Για να καθαρίσεις βαθιά τα πινέλα σου χρειάζονται δύο συστατικά: αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι πιάτων και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Το υγρό πιάτων θα απολυμάνει τα πινέλα σου ενώ το ελαιόλαδο θα τα κάνει απαλά.



Τι πρέπει να κάνεις..



1. Ανάμειξε δύο μέρη αντιβακτηριακού σαπουνιού και ένα μέρος ελαιόλαδου σε ένα καθαρό πιάτο.



2. Πάρε το πρώτο πινέλο και βρέξτο με χλιαρό νερό. Βεβαιώσου ότι οι τρίχες του πινέλου σου μένουν όλες μαζί σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν τυχόν, μπει νερό στη βάση του τότε αυτή μπορεί να ξεκολλήσει από τις τρίχες.



3. Στη συνέχεια βούτηξε το πινέλο στο υγρό σαπουνιού και ελαιόλαδου. Τρίψτο λιγάκι με τα χέρια σου και τα δάχτυλά σου. Συνέχισε μέχρι να έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ από αυτό.



4. Βάλε το πινέλο κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό μέχρι να μην υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού πάνω του.



5. Βάλε το πινέλο σε μία πετσέτα την οποία έχεις κάνει ρολό ενώ το ένα μέρος της βρίσκεται σε ευθεία. Τοποθέτησε το πινέλο με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρίχες του να βρίσκονται στο πάνω μέρος της πετσέτας ενώ το υπόλοιπο κάτω. Έτσι το πινέλο θα στεγνώσει έχοντας μία κλίση.



6. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με όλα τα πινέλα σου. Μερικά μπορεί να χρειαστούν δύο πλυσίματα για να καθαρίσουν τελείως. Άστα να στεγνώσουν μία ολόκληρη νύχτα και μετά μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις σαν να είναι καινούργια.



Extra tip: Αν δε θέλεις να κάνεις όλη την παραπάνω διαδικασία, αγόρασε ένα προϊόν - καθαριστικό γι’αυτό το σκοπό. Υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που είναι φτιαγμένα για τον καθαρισμό των πινέλων.
www.faysbook.gr

ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ    
                                 ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
   Το ιγκουάνα είναι ζώο κυρίως φυτοφάγο. Το ιγκουάνα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κατοικίδιο και νέο είδος πελάτη κτηνιατρείου. Με τη σωστή φροντίδα και κατάλληλη αντιμετώπιση το ιγκουάνα, μπορεί να έχει 20 χρόνια ζωής και παραπάνω. Είστε προετοιμασμένοι και συνηδειτοποιημένοι τόσο, ώστε να αναλάβετε την ευθύνη ενός τέτοιου κατοικίδιου για τόσα χρόνια; Έχετε μεγάλη ευθύνη στο να το συντηρείτε, να ασχολείστε μαζί του και να του παρέχετε όλες αυτές τις περίεργες συνθήκες που αφορούν την επιβίωση, αλλά και την προσεγμένη διατροφή που απαιτεί; Τα ιγκουάνα έχουν συναισθήματα όπως και τα περισσότερα ζώα, αλλά ίσως δεν τα εκφράζουν όσο κάποια άλλα. Είναι μεγάλο σοκ ο αποχωρισμός του από τον ιδιοκτήτη και πολύ συχνά τα οδηγεί στο θάνατο.
Πριν πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε ένα ιγκουάνα, σας επισημαίνω επίσης πως η συντήρηση του, θα σας στοιχίζει αρκετά χρήματα.
   Η διατροφή του σε γενικές γραμμές πρέπει να είναι πλούσια σε κάλσιο και φτωχή σε φωσφόρο, και να περιέχει επαρκή ποσότητα βιταμίνης D. Η βιταμίνη D παίζει βασικό ρόλο στην απορρόφηση του κάλσιου. Απουσία βιταμίνης D από τον οργανισμό του ιγκουάνα, σημαίνει ότι το ζώο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κάλσιο. Τα περισσότερα πολυβιταμινούχα προϊόντα, που υπάρχουν στο εμπόριο περιέχουν ότι χρειάζεται το ιγκουάνα σας σε κάλσιο, φωσφόρο και βιταμίνη D. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει 60-70% πράσινα λαχανικά, 15-25% λαχανικά καρότα, μπιζέλια, μπρόκολο και 5-10% φρούτα . Μερικά από τα φαγητά που μπορεί να καταναλώσει το ιγκουάνα είναι: λάχανο, φύλλα ρέβας, μαϊντανός, ραδίκια, σύκα, αχλάδι, αντίδι, φραγκοστάφυλο, πράσο, σταφύλια, πράσινα φασόλια, ραπανάκια, μπάμια.
   Το ιγκουάνα χρειάζεται καθημερινό τάισμα. Πρέπει να προσφέρετε την τροφή του κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια, γιατί με αυτόν τον τρόπο του δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα κατά την κατάποση και διευκολύνεται η πέψη. Η προσθήκη συμπληρώματος καλσίου είναι καθημερινή ανάγκη και η προσθήκη πολυβιταμινών και άλατων μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η ζωική πρωτείνη θεωρείται επιβλαβής για το ιγκουάνα και καλό είναι να μην περιλαμβάνεται στο σιτηρέσιο τους. Τα ιγκουάνα έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν πόσο πρέπει να φάνε. Είναι από τα λίγα ζώα, που δεν πρόκειται να φάνε περισσότερο από όσο πρέπει και βέβαια πρέπει να γνωρίζετε ότι καταναλώνει περισσότερη πορότητα τροφής το καλοκαίρι, παρά το χειμώνα.
   Έχετε πάντοτε φρέσκο, καθαρό νερό στη διάθεσή του. Το ιγκουάνα χρειάζεται αρκετό νερό για να επιβιώσει,  είδικά την εποχή αλλαγής δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα μεγάλο μπολ με νερό στο κλουβί του, ώστε να μπορεί να πίνει όποτε αυτό θέλει και φυσικά να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα.
   Το ιγκουάνα έχει μήκος μόλις 15cm όταν γεννηθεί και αυξάνεται σχετικά γρήγορα, ώστε να φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη με ολικό μήκος 1.50 με 2 μέτρα. Η ουρά του αποτελεί το μισό περίπου του συνολικού του μήκους και φέρει χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες. Το πράσινο ιγκουάνα μπορεί να ποικίλλει σε αποχρώσεις του πράσινου. Το δέρμα του είναι τραχύ στην υφή και η πλάτη του αποτελείται από πολλά μυτερά λέπια, τα οποία έχουν σκοπό να το προστατεύουν από τους εχθρούς. Έχει μεγάλα δάκτυλα και νύχια, για να εξυπηρετείται όταν πρέπει να αρπάζει γερά και να σκαρφαλώνει. Τα νύχια του είναι κοφτερά. Καλό είναι τα κόβετε συχνά, τουλάχιστον 2 με 3 φορές το χρόνο, για να αποφύγετε δυσάρεστες περιπτώσεις τραυματισμού και του ίδιου αλλά και του εαυτού σας. Για το κόψιμο των νυχιών μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αφου αγοράσετε τον ανάλογο νυχοκόπτη ή να επισκευτείτε έναν κτηνίατρο. Προσοχή όμως πρέπει να κόβετε μόνο τις άκρες των νυχιών και όχι πιο πάνω, που είναι η μήτρα του νυχιού, γιατί θα έχετε αιμορραγίες.
   Το ιγκουάνα δεν είναι επιθετικό και μπορεί να εξημερωθεί εύκολα. Για την εξημέρωση του βασική προϋπόθεση, είναι να υπάρχει επαφή με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του σε καθημερινή βάση. Για την εξημέρωση του χρειάζονται βόλτες έξω από το κλουβί του, αγκαλιά , χάδια, να του μιλάτε ήρεμα, τρυφερά, ψυθηριστά και να αποφεύγετε πάντα φασαρίες και κάθε απότομη κίνηση. Τα αρσενικά ιγκουάνα μπορεί να γίνονται λίγο κτητικά με την περιοχή τους και ίσως να παρουσιάζουν κάποια επιθετικότητα Η επιθετική διάθεση τους εκδηλώνεται ανοίγοντας επιδεικτικά όλο το δέρμα που κρέμεται κάτω από το πηγούνι και στη συνέχεια να σκληραίνουν και να φουσκώνουν όλο το κορμί τους. Το χαρακτηριστικό νεύμα με το κεφάλι, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του ιγκουάνα με τον άνθρωπο ή με άλλα ζώα. Αποφεύγετε να πιάνετε το ιγκουάνα από την ουρά, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κοπεί η ουρά του. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς το ιγκουάνα έχει την ικανότητα να αναπλάθει την ουρά του.
   Ένα υγιές ιγκουάνα είναι πάντα δραστήριο, όσο δραστήριο μπορεί να είναι ένα τέτοιο ζωάκι. Οι ασθένειες που συνήθως παρουσιάζει είναι: 1. Λόγω αφυδάτωσης βλάβες στα νεφρά που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του. 2. Διατροφή μη ισορροπημένη και φτωχή σε κάλσιο, φωσφόρο και βιταμίνες, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα οστά. 3. Τέλος από υπερβολικές διαταραχές της θερμοκρασίας και του περιβάλλοντος κρύο ή ξηρασία μπορεί να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα.

Τι κρύβουν τα μελανισμένα χέρια



Ποιες παθήσεις μπορεί
να υποκρύπτονται
Μπορεί να πιστεύετε ότι αιτία είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, ωστόσο, μια σοβαρή διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος, γνωστή και ως σύνδρομο Ρεϊνό, μπορεί να είναι η εξήγηση για τα κρύα, μελανιασμένα χέρια και πόδια σας.

Σύμφωνα με μελέτη Βρετανών ερευνητών, η διαταραχή αυτή οφείλεται στον σπασμό που κάνουν λόγω του ψύχους οι αρτηρίες οι οποίες τροφοδοτούν με αίμα τα δάκτυλα. Ως συνέπεια, όταν ο πάσχων βγαίνει στο κρύο, τα δάκτυλά του γίνονται στην αρχή ωχρά και σταδιακά αποκτούν ένα μελανό έως κόκκινο χρώμα. Μπορεί, μάλιστα, να νιώθει έντονο πόνο και μούδιασμα λόγω της μειωμένης ροής του αίματος. Σε ακραίες περιπτώσεις, η αιμάτωση διακόπτεται εντελώς και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης γάγγραινας.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όσοι παρουσιάζουν την παραπάνω συμπτωματολογία και παραπονιούνται για το ότι έχουν μελανιασμένα χέρια και πόδια, έχουν αγνώστου αιτιολογίας σύνδρομο Ρεϊνό. Συνήθως εκδηλώνεται για πρώτη φορά σε νεαρή ηλικία και είναι 10 φορές πιο συχνό στις γυναίκες απ΄ ό,τι στους άνδρες: προσβάλλει, δε, μία στις πέντε γυναίκες στις ηλικίες από 20 έως 30. Αντιμετωπίστε το μελάνιασμα χεριών και ποδιών

Η αντιμετώπιση βασίζεται κατ΄ αρχήν στην καλή προστασία από το κρύο, με θερμικές κάλτσες και ένα καλό ζευγάρι γάντια. Άλλα μέτρα είναι η διακοπή του καπνίσματος και η ρύθμιση νοσημάτων που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος , λ.χ. διαβήτης, υπέρταση και αυξημένη χοληστερόλη. Τα μέτρα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκούν για να αντιμετωπίσετε τα μελανιασμένα χέρια και πόδια.

Ωστόσο, υπάρχουν και φάρμακα που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και τα οποία μπορεί να σας χορηγήσει ο γιατρός σας εάν το πρόβλημα με τα μελανιασμένα χέρια και πόδια επιμένει. Σε οριακές καταστάσεις απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: healthpress.gr 

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ



Ηρωίδα των κόμικς, που γεννήθηκε από το
πενάκι της Αμερικανίδας σκιτσογράφου Μάρτζορι Χέντερσον Μπιούελ (1904-1993), γνωστής με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο...

Marge. Πρωτοεμφανίσθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1935, μέσα από τις σελίδες του εβδομαδιαίου περιοδικού The Saturday Evening Post, που εκδίδεται στην Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών.



Η Μικρή Λουλού (Little Lulu), όπως είναι το παρατσούκλι της Λούλου Μόπετ, είναι ένα χαριτωμένο και πανέξυπνο κοριτσάκι, με κατσαρές μπούκλες, που ηγείται μιας παρέας κοριτσιών της γειτονιάς της. Μπλέκει συχνά σε απίθανες γκάφες και ξέφρενες παρεξηγήσεις, που όμως έχουν πάντα αίσιο τέλος. O πιο στενός φίλος της είναι ο Τάμπι Τόμπκινς, που συχνά της κάνει το βίο αβίωτο, αλλά βρίσκεται πάντα στο πλευρό της, όταν χρειαστεί τη βοήθειά του.



Η Μικρή Λουλού έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στις 24 Δεκεμβρίου 1943 στην ταινία κινουμένων σχεδίων Eggs Don't Bounce και άρχισε να γίνεται γνωστή σε παναμερικανικό επίπεδο. Αλλά η μεγάλη επιτυχία, που την καθιέρωσε ως μία από τις κλασικές φιγούρες στο χώρο των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων, ήλθε από το 1945 και μετά, όταν οι περιπέτειές της άρχισαν να κυκλοφορούν σε βιβλία.



Στην Ελλάδα η Μικρή Λουλού έγινε γνωστή αρχικά μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων και στη συνέχεια από την τηλεόραση, όπου προβάλλονται ακόμη και σήμερα οι ταινίες κινουμένων σχεδίων της.

Η «Μικρή Λουλού» στις άλλες γλώσσες



Αραβικά: لولو الصغيرة - Lulu al-Saghyrah

Βουλγαρικά: Малката Лулу - Malkata Lulu

Καταλανικά: La petita Lulú

Κινεζικά: 小露露 - Xiǎo Lùlù

Δανικά: Lille Lullu

Ολλανδικά: Lieve Lulu

Φιλανδικά: Pikku Lulu

Γαλλικά: Petite Lulu

Γερμανικά: Kleine Lulu

Εβραϊκά: לולו הקטנה

Ουγγρικά: Kicsi Lulu

Iσλανδικά: Litla Lulu

Ιταλικά: La piccola Lulú

Ινδονησιακά: Lulu Kecil

Ιαπωνικά: リトル ルル - Ritoru Ruru

Kορεάτικα: 리틀 루루 - Liteul Lulu

Nορβηγικά: Lille Lulu

Polish - Mała Lulu

Πορτογαλικά: Luluzinha

Ρωσικά: Малышка Лулу - Malish'ka Lulu

Σουηδικά: Lilla Lotta

Ισπανικά: La pequeña Lulú

Tαϋλανδέζικα: ลิตเติ้ล ลูลู่ - Litteîl Lūlū

Tουρκικά: Küçük Lulu

Ουκρανικά: Маленька Лулу - Malenʹkа Lulu

Βιετναμικά: Chút Lulu

sansimera.gr

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Οι pencil φούστες επιστρέφουν δυναμικά





Πως να αγνοήσει μια κομψή γυναίκα ένα τέτοιο ρούχο που διαχρονικά συμβολίζει τη μοιραία θηλυκότητα;


Σαφώς και δεν μπορεί γι’ αυτό και ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας, πάντα υπάρχουν pencil skirts στις ντουλάπες πολλών γυναικών.

Φέτος η εφαρμοστή φούστα επιστρέφει μαζί με πολλά ακόμα classics στην επικαιρότητα.

Πως θα τις κάνετε να σας κολακεύουν

- Πρόσεξε το μήκος της φούστας: Η πιο κολακευτική pencil skirt είναι αυτή με μήκος μέχρι το γόνατο. Η midi ωστόσο μπορεί να είναι η ιδανική λύση για μια ψηλή γυναίκα που δεν έχει τις πιο λεπτές γάμπες του κόσμου.

- Όσο πιο σκούρες οι pencil skirts, τόσο πιο κολακευτικές: Φέτος εμφανίστηκαν στην αγορά κάποιες ακόμα πιο user-friendly με σκούρες φάσες στο πλάι, οι οποίες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση πιο λεπτής σιλουέτας.

- Επιβάλλεται να τις φορέσετε με ένα top από μέσα για να φανεί η μέση σας και φυσικά να συμπληρώσετε το styling με τακούνια. Αυτός ο συνδυασμός θα επιμηκύνει την εικόνα σας και θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

- Οι ρίγες απαιτούν καλλίγραμμες σιλουέτες, ιδίως αν συνδυάζονται με ελαστικά υφάσματα.
Marie Claire

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Πώς οι καμένες λάμπες μπορούν να σας ξαναχαρίσουν... φως



Μην πετάξετε τη λάμπα που κάηκε...


Κάηκε η λάμπα; Η πρώτη κίνηση όλων μας είναι να την πάρουμε και να την στείλουμε στον κάδο απορριμμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μειώσουμε τα έξοδά μας και να σώσουμε τον πλανήτη;


Πως όμως μπορεί μια καμένη λάμπα να ξαναχαρίσει φως; Σκεφτείτε έξυπνα!


Μπορείτε να τις μετατρέψετε σε... κεράκια! Πώς; Με ένα αιχμηρό αντικείμενο, ξεκολλήστε το πάνω (μεταλλικό) μέρος της λάμπας. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο, ώστε να περάσετε από εκεί το φυτίλι. Τώρα αυτό που μένει είναι να γεμίσετε τη λάμπα με φωτιστικό παραφινέλαιο και να επανατοποθετήσετε το μεταλλικό με το φυτίλι στη σωστή θέση. Μπορείτε να το κολλήσετε πάνω σε ένα αντικείμενο ή και να το κρεμάσετε με ένα σπάγκο όπου θέλετε, για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Δοκιμάστε το!





queen.gr

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

ΜΑΜΑ ΜΠΑΜΠΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ....



Ο φόβος είναι ένα παρεξηγημένο συναίσθημα. Όλοι τον θεωρούν ελάττωμα και μειονέκτημα, σε αντίθεση με το θάρρος και την τόλμη που δημιουργούν θαυμασμό.




Όμως από την ηλικία των 2-3 ετών, όταν ο εγκέφαλος του παιδιού αρχίζει να αναπτύσσεται και να προσπαθεί να διερευνήσει και να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του, ο φόβος αντανακλά την ανησυχία που δημιουργεί το άγνωστο, το δυσνόητο και το ανεξέλεγκτο και προειδοποιεί για τον κίνδυνο που μπορεί να υποκρύπτεται.



Ο φόβος αναπτύσσεται μόλις ο εγκέφαλος λάβει ένα σήμα, πως κάτι κακό, δυσάρεστο και απειλητικό βρίσκεται μπροστά μας και μας προετοιμάζει για να το αντιμετωπίσουμε.



Για να βοηθήσουμε το παιδί να ξεπεράσει το φόβο του σκοταδιού, όπως και τους άλλους φόβους, πρέπει να το στηρίζουμε για να τον εκφράσει, να τον εκλογικεύσει και να τον αντιμετωπίσει. Δεν ωφελεί να τον αγνοούμε, ούτε βέβαια να ειρωνευόμαστε και να απαξιώνουμε το παιδί που φοβάται.



Πέντε τρόποι αντιμετώπισης των φόβων ενός παιδιού



Νο 1 : Άκου



Ενθάρρυνε το παιδί να σου μιλήσει για τις φοβίες του. Πολλές φορές αποφεύγουμε να ανοίξουμε συζήτηση για τις φοβίες με το παιδί μας, γιατί ίσως πιστεύουμε ότι θα τις κάνουμε χειρότερες αν μιλάμε γι' αυτές. Όμως, όταν ένα παιδί μιλήσει για τις φοβίες του σε κάποιον, τότε μπορεί να τις κατανοήσει και ίσως να τις ξεπεράσει. Ακόμα και να μην τις ξεπεράσει με την συζήτηση, μαθαίνει ένα πολύ σημαντικό μάθημα στην ζωή του, ότι πρέπει να μιλάμε για αυτά που μας ανησυχούν και μας φοβίζουν,ώστε να καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι.



Η φοβία του παιδιού σου ίσως δεν φύγει με την συζήτηση, αλλά η διάθεση και η όρεξή σου να το ακούσεις, του δίνει να καταλάβει ότι η φοβία του δεν είναι τόσο τρομακτική τελικά και μπορεί να αντιμετωπιστεί.



Νο 2 : Αναγνώρισε τις φοβίες του-Μίλα με το παιδί σου.



Είναι δύσκολο να βρεις τί να πεις, χωρίς να αισθανθεί ότι το κοροϊδεύεις ή το ειρωνεύεσαι. Θέλει προσοχή γιατί, έχοντας ξεχάσει πώς είναι να είσαι παιδί και να έχεις απεριόριστη φαντασία, μπορεί η φοβία του παιδιού σου να σου φανεί γελοία ή αστεία και να θέλεις να γελάσεις, γιατί ΕΣΥ ξέρεις ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται.



ΤΟ ΠΑΙΔΙ όμως δεν το γνωρίζει και πρέπει να του δώσεις να το καταλάβει. Μπορείς να πάρεις από το χεράκι το παιδί σου και να κάνετε μια μικρή βόλτα στο δωμάτιο, να κοιτάξετε μαζί κάτω από το κρεβάτι,να ανοίξετε μαζί την ντουλάπα ή το μπαούλο με τα παιχνίδια και όταν βεβαιωθείς ότι αισθάνεται ασφάλεια, να το ηρεμήσεις διαβάζοντάς του ένα παραμύθι για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί γαλήνια και ήσυχα. Σε αυτή την ηλικία,το παιδί είναι στην διαδικασία που δημιουργεί την δική του άποψη για τον κόσμο που το περιβάλλει, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να πιστέψει ότι η γνώμη και η σκέψη του είναι σεβαστές.



Νο 3 : Να παρέχεις υποστήριξη



Στην ηλικία που αρχίζουν οι φοβίες,υπάρχει ταυτόχρονα ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού και από την πλευρά των γονέων,αλλά και από την πλευρά των παιδιών ,γιατί πλέον τα παιδιά αρχίζουν να ανεξαρτοποιούνται και να αναγνωρίζουν τον κόσμο σαν μικρά ανθρωπάκια. Εδώ λοιπόν είναι που πρέπει η συνεχής στήριξη των γονέων να είναι παρούσα σε στιγμές που οι φοβίες κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορεί να χρειαστεί να επισκέπτεσαι συχνά το δωμάτιο που κοιμάται το παιδί για να τσεκάρεις ότι αισθάνεται ασφάλεια, να το αγκαλιάζεις συχνά και να του δείχνεις κάθε στιγμή ότι είσαι εκεί και θα είσαι συνοδοιπόρος του, και στις φοβίες και στις ήρεμες στιγμές και να του υπενθυμίζεις συνεχώς ότι το αγαπάς.



Νο 4 : Επέτρεψε στο παιδί να "παθιαστεί" με τον φόβο του.



Όλως περιέργως, πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν τις φοβίες τους με το να συζητάνε συνέχεια γι' αυτές. Μπορεί να χρειαστεί να ακούσεις την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά ή να σου ζητάει να διηγηθείς μια τρομακτική ιστορία συνέχεια. Στην ουσία,αυτή η "τακτική" που υιοθετούν τα παιδιά είναι χαλιναγώγηση του φόβου τους. Παθιάζονται τόσο πολύ με αυτόν,ώσπου στο τέλος,αρχίζουν να τον ξεπερνάνε ή ακόμα και να τον βαριούνται μιας και δεν έχει πλέον ενδιαφέρον μετά από τόση συζήτηση! Τώρα,αν διαπιστώσετε ότι η εμμονή του παιδιού σας με τον φόβο, ξεπεράσει το χρονικό όριο κάποιων μηνών και τραβήξει παραπάνω,ίσως είναι καλό να επισκεφτείτε έναν ειδικό για να μιλήσει είτε με το παιδί σας απευθείας,είτε με εσάς και να σας υποδείξει κάποιες στρατηγικές για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την φοβία του παιδιού.



Νο 5 : Βοήθησε το παιδί να αναπτύξει επιδεξιότητες



Όσο σημαντικό και αν είναι να ξεπεράσει ένα παιδί τους φόβους του, η εμπειρία αυτή προσφέρει την ευκαιρία να το βοηθήσεις να αναπτύξει επιδεξιότητες που θα του χρησιμεύσουν στην ζωή του. Μπορείς να μάθεις στο παιδί πώς να διαχειρίζεται τον φόβο του, να τον αναγνωρίζει, να τον ερευνά σε βάθος και να εφευρίσκει στρατηγικές για να δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας στον εαυτό του. Η έρευνα σχετίζεται με την διασταύρωση πληροφοριών που θα μαζεύει από το περιβάλλον του ή την εξερεύνηση του χώρου που του προκαλεί φόβο, μόνο του.



Η αντιμετώπιση του σκοταδιού μπορεί να γίνει αρχικά με ένα είδος παιχνιδιού όπως το "Μπου-Τα"!με το παιδί να κρύβεται κάτω από την κουβέρτα και να την ανοιγοκλείνει όποτε θέλει αυτό, ώστε να συνηθίσει την αλλαγή από σκοτάδι σε φως και ανάποδα,αλλά υπό τον έλεγχο του ίδιου.



Η στρατηγική του να αισθανθεί ασφαλής από μόνο του, περιλαμβάνει την χρήση φακού ή μικρής λάμπας το βράδυ στο δωμάτιο ώστε να νιώθει ότι μπορεί να ελέγξει γύρω,εφόσον βλέπει.Το βασικό είναι να οδηγήσετε το παιδί στο να σκέφτεται ιδέες για να αντιμετωπίσει τον φόβο του. Οι ιδέες σε κάνουν δυνατό σε αντίθεση με τον φόβο που σε αφήνει ευάλωτο.




hamomilaki.blogspot.gr

Τα νύχια «καθρέφτης» της υγείας!





Οι αιτίες πίσω από προβλήματα στην εμφάνισή τους...


Τα νύχια μας, προδίδουν τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας. Διαβάστε πού οφείλονται συνηθισμένα προβλήματα στην εμφάνισή τους.

Ραβδώσεις ή γραμμές κατά μήκος των νυχιών

Όλοι έχουμε λίγο ως πολύ αυτά τα σημάδια στα νύχια μας, που με τα χρόνια έχουν την τάση να γίνονται εντονότερα.

Γίνονται επίσης εμφανέστερα σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε συχνά, χωρίς γάντια, ισχυρά προϊόντα του νοικοκυριού (απορρυπαντικά, καθαριστικά κ.ά.) ή επαγγελματικά προϊόντα (είδη κομμωτηρίου). Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό.

Αντίθετα, αν δεν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους, και οι γραμμές στα νύχια γίνονται πιο έντονες ή εμφανίζονται απότομα, σημαίνουν, πολλές φορές, αυξημένη κούραση που μπορεί να σχετίζεται ή όχι με κάποια ασθένεια. Ή ακόμα οι γραμμές αυτές σημαίνουν μια έλλειψη ψευδαργύρου.

Ένα ή και περισσότερα νύχια θαρρείς σαν να έχουν μικρές τρυπούλες, ενώ η επιφάνειά τους γίνεται ανώμαλη, μαλακή και εύθραυστη

Η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων (βερνικιών, ξεβαφτικών κ.ά.) μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους προβλήματα. Ωστόσο και ορισμένες ασθένειες μπορούν να έχουν τέτοιο αντίκτυπο στην υφή των νυχιών.

Ένας μύκητας που τα «κατατρώει» είναι σίγουρα μια αιτία: στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα το μανικιούρ σας, για να μην επεκταθεί ο μύκητας και στα άλλα νύχια.

Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, δεν πρέπει να πειράζετε το άρρωστο νύχι. Άλλες πιθανές αιτίες: έκζεμα ή ψωρίαση ή ακόμα και μια έλλειψη βιταμινών ή μεταλλικών στοιχείων (κυρίως σιδήρου).

Μικροί λευκοί λεκέδες που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια

Αντίθετα με την άποψη που έχει επικρατήσει, οι λεκέδες αυτοί δεν είναι συνώνυμοι μιας έλλειψης ασβεστίου ή βιταμινών. Αν υπάρχουν από την παιδική ηλικία, είναι γενετικής προέλευσης και συνεπώς δε χρειάζεται να ασχολείστε μαζί τους, ούτε και ν’ ανησυχείτε.

Διαφορετικά, η εμφάνισή τους αντιστοιχεί σε κόπωση, σ’ ένα ψυχολογικό σοκ (π.χ. μια χειρουργική επέμβαση, ένα ατύχημα).

Προσοχή, όμως, γιατί πίσω από αυτό το φαινομενικά καλοήθες φαινόμενο, μερικές φορές τυχαίνει να κρύβεται μια μολυσματική ασθένεια, όπως ψωρίαση, πεπτικά προβλήματα, κ.ά.

Εμφάνιση μιας εγκοπής ή αύλακα στο πλάτος του νυχιού

Αν είναι η μοναδική (συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο), μπορεί να οφείλεται σε χτύπημα στη βάση του νυχιού ή μπορεί να εμφανιστεί μετά από μια αρρώστια που ταλαιπώρησε πολύ τον οργανισμό (ιώσεις).

Η θέση της αύλακας, σε σχέση με τη ρίζα, μπορεί να υποδηλώσει στο γιατρό περίπου την ημερομηνία της ασθένειας, αφού γνωρίζει ότι το νύχι μεγαλώνει κατά ένα περίπου χιλιοστό την εβδομάδα.

Αν υπάρχουν πολλές εγκάρσιες γραμμές, πρέπει να αναζητήσετε μια μικροβιακή προσβολή (στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο) ή ένα έκζεμα.

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!


Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!».
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!perierga.gr

Απαντήσεις σε 8… απλές απορίες για τα ζώα!


Απλές, συνηθισμένες ερωτήσεις που όμως έχουν την απάντησή τους που μάλλον απέχει από το προφανές ή έστω από αυτό που θα σκεφτόμασταν συνδυάζοντας τις γνώσεις μας.
1. Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν μακριούς λαιμούς;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Ο λόγος είναι το σεξ! Οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις χρησιμοποιούν το λαιμό τους στη μάχη για την ερωτική επικράτηση  κατά την περίοδο του ζευγαρώματος. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το λαιμό τους σαν… σφυρί που χτυπά προς τα κάτω για να διώξει και να εκφοβίσει τον εχθρό. Η καμηλοπάρδαλη με το μεγαλύτερο και δυνατότερο λαιμό κερδίζει και παίρνει το κορίτσι!
2. Γιατί οι ελέφαντες έχουν μεγάλα αυτιά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα αυτιά τους είναι τόσο μεγάλα: Πρώτον, για να ακούνε καλύτερα! Στην άγρια φύση, όπως και άλλα ζώα, θέλουν να ξέρουν τι γίνεται γύρω τους και να πιάνουν τους ήχους ακόμα κι αν αυτοί βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Επίσης τα αυτιά τούς βοηθούν να μην… ζεσταίνονται. Λειτουργούν σαν μια δροσερή κομπρέσα στο κεφάλι τους.
3. Υπάρχει ζώο με ένα μόνο μάτι;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Ανήκει στα καρκινοειδή μαλακόστρακα και ονομάζεται «Κύκλωπας». Είναι πολύ μικρό (2 εκ. μήκος) και το μάτι του βρίσκεται κοντά στην κορυφή της κεφαλής, μεταξύ των κεραιών.
4. Γιατί ζέβρες έχουν ρίγες;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Οι ζέβρες ήταν κάποτε εντελώς μαύρες, αλλά μια μέρα μία από αυτές στάθηκε δίπλα σε έναν λευκό φρεσκοβαμμένο φράχτη και ιδού! Ας σοβαρευτούμε, όμως. Ο βασικός λόγος είναι το καμουφλάζ μέσα στα καταπράσινα δάση όπου ζουν, και ειδικότερα η προστασία τους από τα λιοντάρια. Και θα σκεφτείτε τώρα: «Μα οι ρίγες της ζέβρας δεν είναι πράσινες. Πώς επιτυγχάνει το καμουφλάζ;». Τα λιοντάρια έχουν αχρωματοψία και έτσι δεν είναι σε θέση να δουν τη διαφορά μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων.
5. Έχουν οι αράχνες καρδιά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Φυσικά, μια αράχνη έχει καρδιά αλλά δεν μοιάζει με αυτό που εμείς φανταζόμαστε. Είναι ένας απλός σωλήνας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της κοιλιάς της.
6. Έχουν τα ψάρια τα βλέφαρα;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η απλή απάντηση είναι όχι! Γι ‘αυτό ποτέ δεν πρόκειται να σας ανοιγοκλείσει τα ματάκια του ένα ψαράκι. Τα ψάρια έχουν ένα λεπτό διαφανές στρώμα που καλύπτει το μάτι, παρόμοιο με τον κερατοειδή μας, το οποίο το προστατεύσει από τα διάφορα σωματίδια του νερού.
7. Γιατί οι κότες δεν μπορούν να πετάξουν αφού έχουν φτερά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η αλήθεια είναι ότι μπορούν, αλλά το κάνουν πολύ άσχημα. Αν ακι έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επέτρεπαν να πετάνε όπως τα άλλα πτηνά (ελαφριά κόκαλα, θύλακες αέρα στο εσωτερικό των οστών και σάκους αέρα στους πνεύμονες) παρόλα αυτά ζωή τους ως οικόσιτα ζώα εδώ και χιλιάδες χρόνια περιόρισε την ικανότητά τους αυτή και τη μετέτρεψε σε ένα απλό φτερούγισμα. Οι κότες ζουν με τους ανθρώπους, σε κοτέτσια, σε χώρους περιορισμένους και έτσι δεν έμαθαν ποτέ να χρησιμοποιούν τα φτερά τους για… υπερατλαντικές πτήσεις!
8. Γιατί τα σκυλιά γλείφουν τη μύτη τους;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η απλούστερη απάντηση εδώ είναι: «Γιατί μπορούν!» Υπάρχουν, όμως, μια σειρά από λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος γλείφει τη μύτη του. Πρώτον και κύριον, είναι μια μέθοδος επικοινωνίας μεταξύ των σκύλων. Δεύτερον, το γλείψιμο της μύτης υποδηλώνει ότι ο ίδιος ηρεμεί και χαλαρώνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τρίτον, αισθάνεται ίσως άβολα για κάποιο λόγο και τέταρτον, προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι σε κάτι που θεωρεί ότι τον απειλεί.

http://perierga.gr/

Ποιοί ηταν οι πρώτοι τουρίστες?






Ποιοί και πότε εφηύραν τις διακοπές [εικόνες]

Οι μαζικές καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν μετά τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν η μεσαία...


τάξη, κυρίως της Βρετανίας με δεδομένη την οικονομική της ευμάρεια, αρχίζει να περνάει τα καλοκαίρια της σε παραθαλάσσια θέρετρα. Ωστόσο, αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν διακοπές για ξεκούραση ήταν οι αρχαίοι πλούσιοι Ρωμαίοι.



Η αριστοκρατία της Ευρώπης είχε ήδη φτιάξει τα δικά της θέρετρα στις Αλπεις, όπου κατέφευγε τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι Βρετανοί, όμως, τα μετέτρεψαν σε τουριστικό προορισμό, κάνοντας ορειβασία και πεζοπορία στις βουνοκορφές. Και ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν το σκι ως χειμερινό σπορ.



Μόνο στις αρχές του 20ού αιώνα άρχισαν και οι εργάτες να συρρέουν στις παραλίες. Μέχρι τότε τα δικά τους ταξίδια αναψυχής ήταν ημερήσιες εκδρομές σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο.



Ο Μ. Α. Τιβέριος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γράφει για τις διακοπές των Αρχαίων:



Θυμάμαι την έκπληξη των φοιτητών μου όταν πριν από χρόνια, σε μάθημα για τον ιδιωτικό βίο των αρχαίων, αναφέρθηκα στις διακοπές τους. Πίστευαν ότι η συνήθεια να πηγαίνουν οι άνθρωποι για ένα χρονικό διάστημα για διακοπές είναι εφεύρημα των καιρών μας.

Στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι ταξίδευαν συχνά. Προτιμούσαν μάλιστα τις μετακινήσεις μέσω θαλάσσης – όχι βέβαια το καταχείμωνο – αφού ένα ταξίδι με πλεούμενο ήταν πιο ασφαλές, πιο άνετο και πιο γρήγορο. Πολλοί ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να αφήνουν για λίγο την πόλη τους, λόγοι επαγγελματικοί, λόγοι υγείας, όταν πήγαιναν να επισκεφτούν κάποιο διάσημο ιατρικό κέντρο, όπως τα ασκληπιεία της Επιδαύρου και Κω, λόγοι θρησκευτικοί.



Επισκέπτονταν μεγάλα ιερά, όπως π.χ. αυτό της Ολυμπίας, για να συμμετάσχουν στα λατρευτικά δρώμενα και να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες, παρευρίσκονταν σε περίφημες γιορτές, όπως ήταν τα Παναθήναια και τα Μεγάλα Διονύσια στην Αθήνα – στα τελευταία μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις των μεγάλων τραγικών-, πήγαιναν σε ιερά-μαντεία, όπως αυτό του Απόλλωνος στους Δελφούς, για να ζητήσουν τη γνώμη της θεότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημά τους. Υπήρχαν ακόμη ορισμένοι, οπωσδήποτε λίγοι σε αριθμό, που ταξίδευαν για να γνωρίσουν τον κόσμο και τα αξιοθέατά του.

Αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν διακοπές για ξεκούραση ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Οι πλουσιότεροι μάλιστα από αυτούς διέθεταν περισσότερες από μια εξοχικές κατοικίες, έτσι ώστε οι διακοπές τους να μη καταντούν μονότονες από τη διαμονή στα ίδια μέρη. Οι εξοχικές αυτές επαύλεις εμφανίζονται από το δεύτερο προχριστιανικό αιώνα, όταν γίνεται πιο ευκρινής και η διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή του Ρωμαίου αριστοκράτη. Η εξοχική κατοικία αντιπροσώπευε την έννοια του otium (= σχόλη, ζωή στο ύπαιθρο) σε αντιδιαστολή προς την έννοια του negotium (= καθήκον, πολιτική δραστηριότητα).



Ως τόποι διακοπών προτιμούνταν και τότε παραθαλάσσιες θέσεις, όπως και καταπράσινες πλαγιές ορεινών περιοχών με υγιεινό κλίμα. Η αριστοκρατία π.χ. της Ρώμης έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στον κόλπο της Νεάπολης και στους καταπράσινους λόφους γύρω από τη Ρώμη. Στις παραθαλάσσιες επαύλεις κατέφευγε τους ανοιξιάτικους μήνες, ενώ στις ορεινές στους καλοκαιρινούς. Και αυτό όχι μόνο για να αποφεύγει τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού αλλά και το θόρυβο των κοινών θνητών που συνωστίζονταν στις παραλίες. Πολλές από τις επαύλεις αυτές, που γρήγορα εξελίχθηκαν σε μέσα αυτοπροβολής και κοινωνικής αναγνώρισης, κατέπλησσαν με τον πλούτο τους, καθώς διέθεταν στοές, βιβλιοθήκες, πισίνες, κήπους με συντριβάνια, λουτρά».




























iefimerida.gr


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πως διαλύονται τα άλατα απο το σίδερο

Ένα κόλπο για να δείχνει σαν καινούργιο Τα ηλεκτρικά σίδερα μετά από αρκετή χρήση γεμίζουν άλατα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους. Για να απαλλαγούμε από τα άλατα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που αποτελείται από μισή ποσότητα νερού και μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και να το ρίξουμε μέσα στη συσκευή. Στη συνέχεια, ανοίγουμε στο τέρμα το κουμπί του ατμού και κρατάμε το σίδερο πάνω από το νεροχύτη για να στάξει τα άλατα. Αφού αφήσουμε το σίδερο να κρυώσει, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντάς το αυτή τη φορά μόνο με νερό. Με ένα καθαρό βαμβακερό πανί που έχουμε βουτήξει σε ξίδι περνάμε την πλάκα του σίδερου και μετά πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ψιλό αλάτι, το οποίο θα δώσει επιπλέον λάμψη και το ηλεκτρικό μας σίδερο θα φαίνεται σαν καινούριο. Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ: Οι ήχοι που μας προκαλούν ανατριχίλα!

Μια καινούρια έρευνα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο ποιοι είναι οι ήχοι που μας προκαλούν... ανατριχίλα και γιατί αυτό συμβαίνει... H σκέψη και μόνο των νυχιών ή της κιμωλίας πάνω στον μαυροπίνακα σας κάνει να έχετε εφιάλτες; Αυτό που φταίει είναι η αμυγδαλή σας! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτή η πρωτόγονη περιοχή του εγκεφάλου, που έχει σχήμα αμυγδάλου, από όπου πήρε και το όνομά της, βρίσκεται πίσω από την έμφυτη ενόχλησή μας προς τους υψηλής συχνότητας ήχους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ, με την συμμετοχή 13 εθελοντών, οι οποίοι άκουσαν 74 διαφορετικούς ήχους και στη συνέχεια τους βαθμολόγησαν αναλόγως με το πόσο ευχάριστους ή δυσάρεστους τους θεωρούσαν. Όσο εκείνοι άκουγαν τους ήχους, οι επιστήμονες κατέγραφαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλό τους. Η έρευνα έδειξε πως όσο πιο δυσάρεστος ήταν ένας ήχος, τόσο εντονότερη ήταν η ενεργοποίηση της αμυγδαλής και, εν συνεχεία, η ενεργοποίηση του ακουστικού φλοιού του εγκεφάλου, που είναι το τμήμα που επεξεργάζεται τους ήχους. Όπως δημοσίευσαν οι ερευνητές στην "Επιθεώρηση Νευροεπιστήμης", ο "πρωταθλητής" των δυσάρεστων ήχων αναδείχθηκε ο ήχος του μαχαιριού που "γρατζουνάει" ένα γυάλινο μπουκάλι. Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο ήχος του πιρουνιού στο ποτήρι, ο ήχος της κιμωλίας στον μαυροπίνακα, αυτός ενός χάρακα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και τέλος τα νύχια στον μαυροπίνακα. Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr

Περιποίηση δέρματος για ηλικίες 18+

Το δέρμα στις νεαρές ηλικίες 18+ είναι τόσο όμορφο, λείο, λαμπερό και σφριγηλό, όμως... δεν θα διατηρηθεί έτσι αν δεν το περιποιηθείτε σωστά ή αν το παραμελήσετε. Επειδή το δέρμα σας λειτουργεί σωστά και αρμονικά δεν χρειάζεται να το επιβαρύνετε με πολλά προϊόντα, αλλά πρέπει να το ενισχύσετε με τα βασικά. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές: 1. Ήπιο καθαριστικό, το έχουμε πει πολλές φορές, ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς έντονα σαπούνια και στυπτικά συστατικά είναι το ιδανικό για να καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ, σε καθημερινή βάση. Το ήπιο καθαριστικό απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ χωρίς να διαταράσσει τον φυσικό μανδύα προστασίας του δέρματος. Ακόμα και αν έχετε ακμή αποφύγετε τα δυνατά σαπούνια ή gel καθαρισμού που ερεθίζουν περισσότερο το δέρμα. 2. Κρέμα ημέρας, μια απαλή και ήπια κρέμα ημέρας είναι αυτό που χρειάζεται το δέρμα σας για να διατηρήσει την υγρασία του. Αποφύγετε τις ενισχυμένες κρέμες προσώπου που συνήθως ενδείκνυνται για άλλες ηλικίες. 3. Αντηλιακό, ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Μην παραμελείτε την αντηλιακή σας χειμώνα-καλοκαίρι. Αν ξεκινήσετε από τώρα να είστε σίγουρες ότι θα προλάβετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος. 4. Φροντίδα ακμής, μερικές κοπέλες προφανώς αντιμετωπίζετε ακόμα την ακμή της εφηβείας. Απαγορεύεται να σπάτε τα σπυράκια γιατί μπορεί να μείνουν σημάδια ή να επιδεινωθεί η κατάσταση του δέρματος. Φροντίστε να προμηθευτείτε εξειδικευμένα προϊόντα κατά των σπυριών (spot treatment), υπάρχουν σε φαρμακεία ή σε φαρμακευτικές εταιρείες. Τα προϊόντα αυτά εφαρμόζονται τοπικά και «μαραίνουν» τα σπυράκια, έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση. 5. Εντατικός καθαρισμός, μια μάσκα καθαρισμού 1 φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη. Κάντε μάσκα με άργιλο σε σκόνη που μπορείτε να βρείτε σε φαρμακεία. 6. Περιποίηση για το βράδυ, μετά τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ του προσώπου απλώστε με ήπια ενυδατική – τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ. Η λοσιόν επαναφέρει το pH του δέρματος μετά τον καθαρισμό, το καταπραΰνει και είναι ιδανική μη λιπαρή περιποίηση για την ώρα του ύπνου. jenny.gr

Αναγνώστες