Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τα πορτοκάλια προστατεύουν απο το εγκεφαλικό .

Πορτοκάλι
Μία ουσία που υπάρχει στα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ και άλλα εσπεριδοειδή μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως η ακολούθηση μίας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά συμβάλλει στην προστασία από τα εγκεφαλικά και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το όφελος πηγάζει από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των φυτικών τροφίμων – κυρίως από τα φλαβονοειδή, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.
Τα φλαβονοειδή είναι ουσίες που, μεταξύ άλλων, προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά το λαμπερό χρώμα τους. Η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί επίσης είναι πλούσια σε φλαβονοειδή.
Υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 5.000 υποτύποι φλαβονοειδών.
Στη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Heart» που εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ), διαπιστώθηκε ότι τη μεγαλύτερη προστασία από το εγκεφαλικό παρέχει ένα είδος φλαβονοειδών που λέγονται φλαβανόνες.
Η νέα μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων μίας 14ετίας που προέρχονται από περισσότερες από 70.000 εθελόντριες. Κατά την έναρξη της μελέτης και ανά τετραετία στη συνέχεια, οι εθελόντριες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής. Καταγραφόταν επίσης η πορεία της υγείας τους.
Όσες γυναίκες κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβανόνες, είχαν κατά 19% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν εγκεφαλικό σχετιζόμενο με θρόμβωση.
Τα εγκεφαλικά αυτά αποτελούν την συνηθέστερη μορφή των επεισοδίων και οφείλονται στην διακοπή της παροχής αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου, επειδή ένας θρόμβος αποφράσσει κάποιο αγγείο – γι’ αυτό και αποκαλούνται ισχαιμικά εγκεφαλικά.
Οι ερευνητές εστίασαν την μελέτη τους στην κατανάλωση έξι συγκεκριμένων υποτύπων φλαβονοειδών, εκ των οποίων οι φλαβανόνες διαπιστώθηκε πως είναι οι περισσότερο ωφέλιμες.
Στην πραγματικότητα, τον μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού διέτρεχαν οι εθελόντριες που έτρωγαν πολύ συχνά πορτοκάλια και έπιναν χυμό πορτοκαλιού ή γκρέιπ φρουτ.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και την Ιατρική Σχολή του Νόργουϊτς στη Βρετανία που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη, εφιστούν την προσοχή.
Όπως εξηγούν, το γκρέιπ φρουτ και ο χυμός του αντενδείκνυνται σε ορισμένους ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για να προστατεύσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους, επειδή υπάρχει κίνδυνος επικίνδυνης αλληλεπίδρασης.
Ο χυμός γκρέιπ φρουτ, λ.χ., μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηπατικών προβλημάτων σε άτομα που παίρνουν στατίνες για να ρίξουν τη χοληστερίνη τους ή να αυξήσει τη συγκέντρωση στο αίμα ορισμένων αντιυπερτασικών φαρμάκων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.
Εάν, επομένως, κάποιος υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να συμβουλευτεί πρώτα τον γιατρό του, συνιστά η δρ Πένι Κρις-Έθερον, καθηγήτρια Διατροφής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και εκπρόσωπος της ΑΗΑ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ο άνθρωπος με το δεύτερο δαιμονικό πρόσωπο... Μύθος ή αλήθεια;

Η αληθινή ιστορία του Edward Mordake (Mordrake) έχει χαθεί στην ιστορία.
Αφορά μια ασυνήθιστη περίπτωση π
ου συνέβη παλαιότερα στο ιατρικό ιστορικό και η αναφορά της πλέον γίνεται μόνο ίσως σε ιστορίες που εκδίδονται κατά καιρούς. Η ιστορία της ζωής του έχει γίνει τόσο μπερδεμένη με το πέρασμα του χρόνου ώστε να μην υπάρχει μια σίγουρη ημερομηνία γέννησης ή θανάτου σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές.



Η ιστορία ξεκινά πάντα όμως με τον ίδιο τρόπο. Ο Edward λέγεται ότι ήταν... γόνος μιας από τις πιο ευγενείς οικογένειες της Αγγλίας. Ήταν ένας φωτεινός και όμορφος άντρας - μελετητής, μουσικός και χαρακτηρίζεται ως ένας νεαρός άνδρας που είχε μεγάλο χάρισμα. Σύμφωνα με την ιστορία ήταν αρκετά όμορφος όταν κάποιος τον παρατηρούσε από μπροστά, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υπήρχε ένα δεύτερο πρόσωπο, διεστραμμένο και σατανικό. Σε ορισμένες εκδοχές της ιστορίας, το δεύτερο πρόσωπο του Edward ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Αυτό είναι μάλλον αδύνατο, καθώς όλα τα παρασιτικά δίδυμα είναι του ίδιου φύλου. Συχνά ειπώθηκε ότι διέθετε τη δική της ευφυΐα του και ήταν αρκετά κακοήθης στις προθέσεις της. Σύμφωνα με την ιστορία τα μάτια της "ακολουθούσαν" τους περαστικούς και τα χείλη της «φλυαρούσαν» αδυσώπητα και σιωπηλά. Σύμφωνα με το μύθο, χαμογελούσε και χλεύαζε όταν ο Edward έκλαιγε για την κατάσταση του. Ενώ κανείς ποτέ δεν είχε ακούσει την φωνή της ο Edward ορκιζόταν ότι συχνά έπρεπε να μείνει ξύπνιος από τον μισητό ψίθυρο του «κακού διδύμου» του. Η ιστορία τελειώνει πάντοτε με τον νεαρό Edward να αυτοκτονεί σε ηλικία είκοσι τριών ετών. Η μέθοδος του θανάτου του διαφέρει επίσης, μερικές φορές αναφέρεται ότι ήταν δηλητήριο και σε άλλες εκδόσεις μια σφαίρα, ανάμεσα στα μάτια του διαβολικού-διδύμου του ώστε να τον βγάλει από τη δυστυχία του. Και στις δύο εκδόσεις ο Edward αφήνει πίσω του μια επιστολή ζητώντας από τον «δαίμονα πρόσωπο» να καταστραφεί πριν την ταφή του, «μήπως συνεχίσει τους φοβερούς ψιθύρους του στον τάφο του». Είναι η ιστορία του Edward αλήθεια; 



Το 1896 το Anomolies and Curiosities of Medicine αναφέρει μια εκδοχή της ιστορίας και ο Edward έχει προβληθεί σε πολλά κείμενα, θεατρικά έργα, ακόμα και μουσική, όπως το τραγούδι του Tom Waits "Poor Edward" που βασίζεται στην ιστορία. Ωστόσο, η ιστορία θεωρήθηκε ψευδής εδώ και αρκετό καιρό. Απλά ήταν πάρα πολύ φανταστική για να τη πιστέψει κανείς και, προφανώς, πολλά μέρη της ιστορίας απλά δεν στέκουν με την ιατρική έννοια του όρου. Επίσης μέσω της επανάληψης τόσα χρόνια ίσως να έχει διαστρεβλωθεί κάτι που πιθανόν να ήταν ένα πραγματικό περιστατικό. Πώς μπορεί κανείς να κάνει την υπόθεση ότι υπάρχει πράγματι κάτω από αυτήν την ιστορία; Ο Chang Tzu Ping ανακαλύφθηκε στην Κίνα στα τέλη της δεκαετίας του '70 ή στις αρχές του '80. Στα 40 του χρόνια, ο Τσανγκ είχε γεννηθεί με ένα δεύτερο πρόσωπο που αποτελούνταν από ένα στόμα, μια ακατάλληλη γλώσσα, αρκετά δόντια, ένα μπάλωμα του τριχωτού της κεφαλής, καθώς άλλα απομεινάρια προσώπου. Ο λαιμός και τα χείλη του δεύτερου προσώπου δεν μπορούσαν να κινηθούν ανεξάρτητα, αλλά το στόμα δεν αντιδρούσε σε συνδυασμό με το άνοιγμα του στόματος του Chang. Λίγο μετά αφού ανακαλύφθηκε πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αφαιρέσει χειρουργικά το δεύτερο πρόσωπο. Η όλη υπόθεση έχει καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της δεκαετίας του '80 «That’s Incredible», και όμως δεν υπάρχει σχεδόν καμία άλλη απόδειξη της ύπαρξής του. Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής και ο Chang πήγε πιθανόν σπίτι του στο χωριό του για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς το «διαβολικό πρόσωπο του». Από εδώ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ίσως και η ιστορία του Edward έχει κάποιο ψήγμα πραγματικότητας, ίσως να είχε κάτι παρόμοιο με τον Chang και η ιστορία αλλοιώθηκε από παραμυθάδες στο πέρασμα του χρόνου. Σκεφτείτε ότι η υπόθεση του Chang Ping Tzu είναι σχετικά άγνωστη παρότι συνέβηκε πριν από λίγες δεκαετίες όπως και η παράξενη ιστορία του The Boy of Bengal. Αυτές είναι πράγματι πολύ σπάνιες περιπτώσεις και το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να χαρακτηρίσει το ασυνήθιστο ως αδύνατο, βοηθά συχνά πολλούς να κοιμούνται καλά το βράδυ..

Όλα όσα κρύβονται πίσω από τον..."αριθμό 7"!!!!

Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός!!! 



Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε… 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την...

Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.



Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο. 



Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε....

ένα κύκλο! 



Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο. 



Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών! 



Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού! 







Το 7 στην Αρχαιότητα! Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών! 





Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη. 



Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών. 



Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες. 



Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια. 







Το 7 εμφανίζεται συχνά στην Μυθολογία: 7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων! 



Ο αριθμός 7 εμφανίζεται πολύ συχνά στην Ελληνική Μυθολογία: Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα, είχε 7 χορδές. 



Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα! Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. 7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.



Το 7 στη θρησκεία! Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών. 



Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη! 



Οι Μουσουλμάνοι δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι. 



Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929! 



7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση. 



Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης! 





Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες. 



Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα. 



Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.



Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη Μυθολογία. Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια. 







Το 7 στη Γεωγραφία! 7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί. 



Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ – που μάλιστα θα αποτελείται από 7 βιβλία. 



7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΙ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ. 



Τα 7 ονόματα που έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη. 





Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. 



Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί. 



Βλέπουμε τελικά; πως ο αριθμός αυτός κρύβει κάτι το ξεχωριστό αλλά,,, σίγουρα και μυστήριο αφού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σημαδεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ζωή μας. 



cerebralism


Dinatos

Τα σκυλιά έχουν κεντρ.σύστημα θέρμανσης...


Ένας Ιάπωνας επιστήμονας βρήκε την απάντηση στο πώς μπορούν οι σκύλοι να περπατούν...
ξυπόλυτοι χιόνι: διαθέτουν ένα εσωτερικό, κεντρικό σύστημα θέρμανσης...

Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο κυκλοφορίας του αίματος των σκύλων ώστε να μην παγώνει το υπόλοιπο σώμα τους όταν έρχεται σε επαφή με ψυχρές επιφάνειες, σύμφωνα με τον Χιρογιόσι Νινομίγια, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Yamazaki Gakuen, δυτικά του Τόκιο.

Το σύστημά τους χρησιμοποιεί θερμό, οξυγονωμένο αίμα για να θερμαίνει το ψυχρό αίμα, το οποίο έχει έρθει σε επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια προτού το επιστρέψει στην καρδιά του σκύλου και στο κεντρικό κυκλοφορικό του σύστημα.

«Οι σκύλοι μεταφέρουν την θερμότητα στην απόληξη των ποδιών τους. Το αρτηριακό αίμα ρέει στις απολήξεις των ποδιών τους και στη συνέχει θερμαίνει το φλεβικό αίμα προτού το επιστρέψει στην καρδιά» εξηγεί ο Νινομίγια αναφερόμενος στα συμπεράσματα της μελέτης του που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Veterinary Dermatology.

«Με άλλα λόγια, διαθέτουν ένα σύστημα μεταφοράς θερμότητας στα πόδια τους» προσθέτει.

Ο Νινομόγια μελέτησε με ειδικό μικροσκόπιο το πόδι ενός σκύλου και διαπίστωσε ότι εξαιτίας της εγγύτητας των αρτηριών και των φλεβών στο πέλμα του, η θερμότητα στο αίμα που μεταφέρεται από την καρδιά στις αρτηρίες κατευθύνεται εύκολα στο ψυχρότερο αίμα στις φλέβες.

Αυτή η μεταφορά θερμότητας διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία στο πέλμα του ζώου, ακόμη κι όταν αυτό εκτίθεται σε υπερβολικά ψυχρές συνθήκες.

Οι σκύλοι δεν είναι τα μοναδικά ζώα που διαθέτουν αυτό το σύστημα αφού, όπως προσθέτει ο Νινομίγια, και τα δελφίνια έχουν το ίδιο.

tyxaiodenomizo.blogspot.com

Εφυγε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ


Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.


Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία....



άνετη ζωή στην οικογένειά του.



Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.



Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.



Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός απεβίωσε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Φιλμογραφία

Κινηματογράφος

  • Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]
  • Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]
  • Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]
  • Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]
  • Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]
  • Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]

Τηλεόραση

  • ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)
  • Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)
  • Βράδυα επιθεώρησης (1984)
  • 1000 χρόνια πριν (1977)
  • Ατσίδες (1976)
  • Βίβα Κατερίνα (1973)
  • Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]
  • Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]
  • Το θέατρο της Δευτέρας (1970)
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Διακοσμήστε με σκάλες!


Οι σκάλες αποτελούν μία υπέροχη, εύκολη και κυρίως οικονομική ιδέα, για να διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού!


Στην φωτογραφία βλέπουμε μια πολύ ωραία ιδέα για το σαλόνι! Δύο σκάλες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί... ράφια σε κάθε σκαλί, ενώνονται με ένα μεγαλύτερο ράφι που αποτελεί το κύριο μέρος του γραφείου. Έχουν συνδεθεί και βιδωθεί στον τοίχο, δημιουργώντας έτσι ένα κομψό και πρωτότυπο χώρο εργασίας μέσα στο σπίτι! Η ιδέα αυτή αποτελεί τέλεια λύση για μικρούς χώρους, τόσο για το σαλόνι, όσο και για την κρεβατοκάμαρα!

Εδώ η σκάλα βαμμένη σε σκούρο γκρι, χρησιμοποιείται σαν κομοδίνο! Ένα κομμάτι ξύλο βιδωμένο πάνω στη σκάλα, φιλοξενεί τα απαραίτητα αντικείμενα, ενώ στα υπόλοιπα σκαλιά χωράνε εύκολα τα αξεσουάρ, ένα πουγκί με αρωματικά βότανα, το φωτιστικό κ.α.

Μια πιο χαρούμενη και φωτεινή εκδοχή είναι να βάψουμε μια ξύλινη φθαρμένη σκάλα, σε λευκό ή υπόλευκο χρώμα για να εξυπηρετηθεί το ρομαντικό ύφος και να την χρησιμοποιήσουμε ως χώρο αποθήκευσης για φουλάρια, ριχτάρια, μπιζού κ.α.

Στην κουζίνα , μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε παράπλευρο χώρο για να βοηθάει στις καθημερινές εργασίες μας όπως να μεταμορφωθεί σε μια κρεμάστρα για τις πετσέτες! Ακόμη, μια παλιά ξύλινη σκάλα, στερεωμένη με συρματόσκοινο ή αλυσίδα από το ταβάνι της κουζίνας, φιλοξενεί όλα τα απαραίτητα σκεύη, εξοικονομώντας αποθηκευτικό χώρο στα ντουλάπια και στα ράφια της κουζίνας! Παράλληλα, προσδίδει country ύφος!

Στο χωλ ή στο σαλόνι, μια σκάλα σε μορφή βιβλιοθήκης, μπορεί να δώσει στυλ και να μεταμορφώσει ακόμη και έναν αδιάφορο τοίχο ή χώρο!

Στο μπάνιο, τοποθετήστε μια μαύρη σκάλα και τοποθετήστε επάνω ασπρόμαυρα κουτιά αποθήκευσης για τα καλλυντικά σας, κεραμικά μπολ, πετσέτες και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!

Δώστε μια girly πινελιά, ταξινομώντας τα αγαπημένα σας παπούτσια πάνω σε μία ξύλινη σκάλα! Ταιριάζει τόσο σε μια κρεβατοκάμαρα όσο και σε ένα μπάνιο!

Δώστε μια vintage αισθητική σε έναν αδιάφορο τοίχο της βεράντας σας, στερεώνοντας σε αυτόν μια παλιά ξύλινη σκάλα που θα αποτελέσει την κορνίζα για ασπρόμαυρες φωτογραφίες!

Άλλη μια λύση για τακτοποίηση και εξοικονόμηση χώρου! Τοποθετήστε σανίδες ανάμεσα στα σκαλοπάτια και βάλτε επάνω ότι μπορείτε να σκεφτείτε!






























petitemaisonblog

Η μακροζωία και πώς θα την εξασφαλίσεις.



Στον 20ό αιώνα, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 30 χρόνια η μεγαλύτερη αύξηση στα 5.000 της ανθρώπινης ιστορίας. 
Επίσης, οι «αιωνόβιοι» οι άνθρωποι δηλαδή τριψήφιας ηλικίας- δεναποτελούνπια κλαμπ για . ελάχιστα εκλεκτά μέλη, αφού αυξήθηκαν κατά 51% από το 1990 μέχρι το 2000. Πού οφείλονται αυτές οι αυξήσεις;

Όπως πιθανότατα «μαντεύεις», στην πρόοδο της ιατρικής και στον τομέα της εκπαίδευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των ασθενειών. Αυτό που μάλλον δεν φαντάζεσαι όμως, είναι ότι μερικές φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές συνήθειες ή παρελθοντικά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο ζωής μας. Το Prevention σού παρουσιάζει τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα για τη μακροζωία και πώς θα την εξασφαλίσεις.


1. Η μητέρα σου σε γέννησε σε νεαρή ηλικία
Αν ήταν νεότερη από 25 χρονών, έχεις διπλάσιες πιθανότητες να φτάσεις τα 100 απ' ό,τι κάποιος που γεννήθηκε από μεγαλύτερη μητέρα, σύμφωνα με έρευνα του Παν/μίου του Σικάγο. Οι ειδικοί θεωρούν πως τα ωάρια μιας νεαρής γυναίκας είναι «καλύτερα», γι' αυτό δίνουν και υγιέστερα νεογνά.

2. Πίνεις τσάι
Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι περιέχουν κατεχίνες, ουσίες οι οποίες προστατεύουν την καρδιά. Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 40.500 Ιάπωνες, άντρες και γυναίκες, εκείνοι που έπιναν 5 ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα συγκέντρωσαν τις λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή πάθηση ή εγκεφαλικό. Επίσης, άλλες παλαιότερες έρευνες σχετικά με το μαύρο τσάι είχαν δείξει παρόμοια αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, χρειάζεσαι 1 με 2 φλιτζάνια τη μέρα για να αρχίσεις να προστατεύεις και να «ανακουφίζεις» την καρδιά σου. Εκτός από τα έτοιμα προϊόντα που θα βρεις στο εμπόριο, μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου. Σ' αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να το πιεις «φρέσκο», μόλις λίγα λεπτά μετά την παρασκευή του. Τέλος, αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που το απολαμβάνουν προσθέτοντας γάλα, καλό είναι να αλλάξεις συνήθειες. Κι αυτό γιατί, κάποιες παλαιότερες έρευνες, έχουν δείξει ότι και το γάλα ελαττώνει τις ευεργετικές επιδράσεις του τσαγιού στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Περιορίσου λοιπόν στο να εμπλουτίσεις τη γεύση του με μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγο μέλι.

3. Προτιμάς το περπάτημα
Τα γυμνασμένα άτομα -εννοώντας και όσους περπατάνε 30' τη μέρα- έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνα που κάνουν καθιστική ζωή, άσχετο με το πόσο λίπος έχουν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε 2.063 άντρες και γυναίκες. Παρομοίως, οι υπέρβαρες γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους προσθέτοντας έστω και 10' σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα τους, εννοώντας το γρήγορο βάδισμα και όχι το πλύσιμο των πιάτων. Οπότε, κάνε καθημερινή σου συνήθεια έναν μικρό περίπατο, π.χ. ξεκινώντας λίγο νωρίτερα για να πάρεις το παιδί απ' το σχολείο - δεν είναι δα και ο άθλος του Ηρακλή.

4. Έχεις υπάρξει φοιτήτρια
Πρόσφατη έρευνα του Harvard έδειξε πως τα άτομα, τα οποία έχουν μεγαλύτερη από τη 12ετή βασική εκπαίδευση (ακόμα κι αν φοίτησαν μόνο 1 χρονιά σε Ανώτερη ή Ανώτατη Σχολή ή είχαν ακολουθήσει οποιαδήποτε μετεκπαίδευση) ζουν κατά μέσο όρο 18 μήνες περισσότερο συγκριτικά με εκείνα τα οποία έχουν λιγότερα χρόνια εκπαίδευσης. Για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Καταρχάς, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όσο περισσότερο μορφώνεσαι τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να καπνίσεις ή να ακολουθήσεις άλλες βλαβερές συνήθειες (π.χ. αλκοόλ). Συγκεκριμένα, μόνο ένα 10% φοιτητών (που όμως δεν τελείωσαν τις ανώτατες σπουδές τους) κάπνιζε, σε αντίθεση με ένα 35% που περιορίστηκε στο απολυτήριο Λυκείου (ή Γυμνασίου). Προφανώς δεν έχουν δει ποτέ γιατρό να καπνίζει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

5. Έχεις δυνατά πόδια
Το δυνατό κάτω μέρος του κορμού μεταφράζεται σε καλή ισορροπία, ευλυγισία και αντοχή. Όσο μεγαλώνεις, αυτοί είναι οι παράγοντες-κλειδιά, που θα μειώσουν τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών - ιδίως καταγμάτων των ισχύων, που συχνά οδηγούν σε γενικότερη κατάρρευση της υγείας (έως και ένα 20% των ασθενών πεθαίνουν μέσα στο επόμενο έτος από τις επιπλοκές). Οι χαλαροί μηροί είναι η Νο 1 ένδειξη σωματικής αδυναμίας στα γεράματα. Για να τους δυναμώσεις ακολούθησε την άσκηση «καρέκλα φάντασμα»: Στάσου όρθια με την πλάτη να ακουμπάει στον τοίχο. Σιγά σιγά περπάτησε τα πόδια μπροστά και χαμήλωσε την πλάτη σου μέχρι να φτάσεις σε καθιστή στάση, προσέχοντας ώστε τα γόνατα να μην είναι πιο μπροστά από τις πατούσες και η βάση της πλάτης σου να ακουμπάει στον τοίχο. Μείνε σ' αυτήν τη στάση μέχρι οι μηροί σου να φωνάξουν «Φτάνει!». Επανάλαβε καθημερινά, αυξάνοντας το χρόνο παραμονής μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά.

6. Καταναλώνεις... τα σκούρα
Μαύρο σταφύλι, μούρα, κόκκινο κρασί: Και τα τρία έχουν πλούσιο, βαθύ χρώμα από την πολυφαινόλη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από καρδιακά επεισόδια, ακόμα και από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νεότερη έρευνα. Οι πολυφαινόλες διατηρούν τα καρδιακά αγγεία υγιή. Ό,τι είναι καλό για τη στεφανιαία αρτηρία είναι επίσης καλό για τα εγκεφαλικά αγγεία. Παλαιότερη έρευνα σε πειραματόζωα έδειξε ότι μαύρα σταφύλια μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ πιο πρόσφατη σε ανθρώπους έδειξε πως 1 φλ. βατόμουρα καθημερινά δυναμώνει τη μνήμη.

7. Είχες φυσιολογικό βάρος στην παιδική ηλικία
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Pediatrics και παρακολούθησε 137 Αφροαμερικάνους από τη γέννηση μέχρι τα 28 τους χρόνια, συμπέρανε ότι τα παιδιά που είναι υπέρβαρα στα 14, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2 μεγαλώνοντας. Επιπλέον, οι ενήλικες με διαβήτη αντιμετωπίζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις από εκείνους που δεν πάσχουν από ζάχαρο σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς.


8. Δεν τρως χάμπουργκερ
Μερικά χοιρινά ή μοσχαρίσια μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης μια στο τόσο δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά αν καταναλώνεις περισσότερο από 500 γραμμ. κόκκινο κρέας την εβδομάδα, κινδυνεύεις περισσότερο από καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενήργησε ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Έρευνα του Καρκίνου. Οι πιθανότητες αυξάνονται κατά 42% με κάθε μερίδα 100 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος (π.χ. αλλαντικά) που καταναλώνουμε καθημερινά, συμπέρανε η μελέτη. Χωρίς να είναι σίγουροι γιατί το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας είναι τόσο βλαβερό, οι επιστήμονες έχουν ξεχωρίσει ως έναν από τους κύριους υπόπτους τα καρκινογόνα που σχηματίζονται όταν ψήνεται στο γκριλ ή γίνεται καπνιστό ή όταν του προσθέτουμε συντηρητικά. Οπότε, απόλαυσε με την ησυχία σου εκείνο το hot dog στο σινεμά, αλλά μην το κάνεις καθημερινή συνήθεια. Και όταν βάζεις κόκκινο κρέας στο γκριλ, φρόντισε να το έχεις μαρινάρει προηγουμένως, να το έχεις κόψει κομματάκια και να το γυρνάς συχνά πάνω στη σχάρα - όλα αυτά εμποδίζουν τη δημιουργία καρκινογόνων. Στο φούρνο, διατήρησε τη θερμοκρασία κάτω από 200 0C.


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ποιός ήταν ο Oscar, που έδωσε το όνομά του στα "βραβεία Oscar";



  H απάντηση στο ερώτημα "γιατί τα βραβεία Oscar, ονομάστηκαν έτσι", δεν είναι σαφής. Το βέβαιο είναι πως το πρώτο αγαλματάκι που "γεννήθηκε" το 1929 , ονομαζόταν Academy Award Of Merit.

  Η ονομασία Oscar εμφανίζεται ανεπίσημα περίπου το 1934, οπότε αρχίζει να κυκλοφορεί από στομα σε στόμα. Πέντε χρόνια μετά, το 1939, η Ακαδημία  καθιερώνει την αποδέχεται και επισήμως. Υπάρχουν τρείς εκδοχές για το ποιός  είναι ο "νονός" του "Oscar".

Ποια ήταν η ανιψιά του..."θείου Oscar";
  Η πρώτη εκδοχή θέλει την Margaret Herrick, που ήταν γραμματέας και βιβλιοθηκάριος της νεοσύστατης τότε Ακαδημίας, να αποκαλεί πρώτη το χρυσό αγαλματίδιο Oscar κι αυτό γιατί της θύμιζε έναν... θείο της! Βρισκόταν στην αίθουσα τύπου μαζί με μερικούς δημοσιογράφους όταν κοίταξε το αγαλματάκι και αναφώνησε "Θεέ μου, είναι φτυστό ο θείος μου ο Oscar".
  Οι δημοσιογράφοι, βρήκαν πολύ χαριτωμένη τη σκηνή και αμέσως την διέδωσαν στόμα με στόμα. Κι επειδή το Hollywood ήταν από τότε μια μεγααααααλη γειτονιά, το παρατσούκλι "Oscar", έγινε αμέσως  σλόγκαν! Η δημοσίευση του περιστατικού σε μία εφημερίδα τις απόμενες ημέρες, ήταν απλώς το "κερασάκι"!

Η Μπέτι Ντέιβις, νονά του Oscar;

  Η δεύτερη εκδοχή, έρχεται δια στόματος της ηθοποιού Μπέτι Ντέιβις όταν το 1935 κέρδισε το βραβείο για το ρόλο της στο θρίλερ  "Dangerous". "Είμαι σίγουρη πως εγώ αποκάλεσα γαι πρώτη φορά το αγαλματάκι "Oscar". Κι αυτό για΄τι μόλις λίγες ημέρες πριν την απονομή είχα συνειδητοποιήσει ότι τε δέυτερο όνομα του συζύγου μου , του Harmon Nelson Jr, ήταν Oscar. Το βρήκα τόσο ταιριαστό όνομα για το βραβείο μου!" είχε πει σε μία συνέντευξή της."Αλλά πάλι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά", είχε προσθέσει!

"Θα πάρετε ένα πούρο, Oscar;"

  Η τρίτη εξήγηση για την προέλευση του ονόματος, έρχεται από τον ίδιο τον Sidney Skolsky, τον αρθρογράφο που πρώτος αποκάλεσε δημοσίως το αγαλματάκι με το σημερινό όνομά του. Στο βιβλίο του "Μην με παρεξηγείτε- Αγαπώ το Hollywood" , το 1975 ο Skolsky έγραψε:

  "Έγραφα το άρθρο για την απονομή των βραβείων. Χρειαζόμουν κάτι έξυπνο, ένα "μαγικό" όνομα, γρήγορα. Αλλά γρήγορα! Θυμήθηκα ένα νούμερο από βαριετέ που είχα δει. Οι κωμικοί γύριζαν διαρκώς στον διευθυντή της ορχήστρας που βρισκότανε ένα επίπεδο κάτω από τη σκηνή και του έλεγαν "Θα πάρετε ένα πούρο, Οσκαρ;" Εκείνος πλησίαζε και τότε οι κωμικοί έκαναν αστεία σχόλια και το κοινό ξεσπούσε σε γάλια και χειροκροτήματα. Αυτό ήταν! Άρχισα να χτυπώ τα πλήκτρα στη γραφομηχανή: "H Κάθριν Χέπμπορν κέρδισε το "Όσκαρ" για την ερμηνεία της ως Eva Lovelace στο Morning Glory, την τρίτη της ταινία στο Hollywood." Ένιωσα καλύτερα. Μου άρεσε αυτή η έκφραση."

Πόσο σπουδαίος πρέπει να είσαι για να γίνεις... βραβείο στο Hollywwod!
  Είτε ο Oscar  ήταν ο θείος μιας βιβλιοθηκάριου, είτε ο σύζυγος μιας μεγάλης ηθοποιού, ή ο διευθυντής μιας ορχήστρας βεριετέ, ένα είναι γεγονός: στο Hollywood δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος σπουδαίος για να σε κάνουν βραβείο! Ενίοτε δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να σε κάνουν και... ηθοποιό!

Πώς κατασκευάζονται τα αγαλματίδια των βραβείων Oscar;
 Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς κατασκευάζονται τα πολυπόθητα αγαλματίδια στην R.S. Owens, στο Σικάγο:
 

pyles.tv

Τραπεζάκι σαλονιού με touch screen


Ξεχάστε τα φτηνιάρικα τραπεζάκια σαλονιού που βρίσκει κανείς στα πολυκαταστήματα. Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, το τραπεζάκι της FlatFrog είναι μονόδρομος.
Πρόκειται για μια οθόνη αφής μεγέθους 32 ιντσών στα 1080p προσαρμοσμένη σε έναν μεταλλικό σκελετό σχηματίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα μικρό τραπέζι. Έχει χρόνο απόκρισης μόνο 8ms και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Planar Scatter Detection.
Αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για να τοποθετείτε τις μπίρες και τις πίτσες όταν βλέπετε τον αγώνα, όταν το συνδέσετε με υπολογιστή οι δυνατότητες για παιχνίδια ή άλλες εφαρμογές είναι απεριόριστες.

proho.gr

Coffee Joulies για να έχει ο καφές σας την τέλεια θερμοκρασία


Η διαδικασία όταν φτιάχνουμε τον καφέ μας είναι γνωστή. Αρχικά είναι τόσο καυτός που δεν μπορούμε να τον ακουμπήσουμε. Περιμένουμε λίγο και συχνά τον ξεχνάμε. Μόλις δοκιμάζουμε ξανά να τον πιούμε δεν έχει κρυώσει απλώς. Έχει σχεδόν παγώσει.
Για όλα τα προβλήματα υπάρχει και μια λύση όμως και στην προκειμένη περίπτωση η λύση λέγεται Coffee Joulies. Τα Coffee Joulies θυμίζουν υπερμεγέθεις κόκκους καφέ και είναι φτιαγμένα από ένα υλικό που απορροφά την θερμότητα.
Η λειτουργία τους είναι η εξής. Όταν έρθουν σε επαφή με πολύ καυτό καφέ, τσάι κλπ. απορροφούν την επιπλέον θερμότητα κατεβάζοντας την θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα. Αμέσως όμως μόλις την απορροφήσουν, αρχίζουν και πάλι να την ακτινοβολούν προς το ρόφημα αλλά σε πολύ πιο αργό ρυθμό.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καφές μας να έρχεται σχεδόν αμέσως στην επιθυμητή θερμοκρασία αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να την διατηρεί ακόμη και για ώρες. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τους πραγματικά μερακλήδες!



proho.gr

Καρδιακό γιλέκο ειδοποιεί για έμφραγμα


Ένα καρδιακό γιλέκο το οποίο θα ειδοποιεί εγκαίρως τους γιατρούς σε περίπτωση εμφράγματος αυτού που το φοράει... δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε βρετανικό νοσοκομείο.


Η επαναστατική συσκευή προσφέρει πολύ πιο έγκαιρη διάγνωση – ως και 12 ώρες νωρίτερα από τις υπάρχουσες μεθόδους. Αποτελεί βελτιωμένη εκδοχή ενός συστήματος που είχε δοκιμαστεί με επιτυχία σε μεγάλης κλίμακας δοκιμές το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πανοραμικό καρδιογράφημα 3D

Το Heartscape 3D ECG System διαθέτει 80 αισθητήρες (σε σχέση με 12 στους συμβατικούς καρδιογράφους) οι οποίοι τοποθετούνται στον θώρακα και στην πλάτη του ασθενούς προσφέροντας άμεσα μια πανοραμική τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς σε οθόνη.

Με τον τρόπο αυτόν οι γιατροί μπορούν μέσα σε μερικά λεπτά όχι μόνο να δουν αν ο ασθενής έχει υποστεί έμφραγμα αλλά και να εντοπίσουν το σημείο του καρδιακού μυός στο οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Με τη συμβατική μέθοδο του απλού καρδιογραφήματος η διάγνωση είναι πολύ πιο χρονοβόρα, καθώς ο ασθενής χρειάζεται να περιμένει ως και 12 ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Πρώτες δοκιμές στην Ευρώπη

Η νέα συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Verathon, θα αρχίσει να δοκιμάζεται τον Μάρτιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου στις μονάδες επειγόντων περιστατικών και εισαγωγής στο Bradford Royal Infirmary του Γιορκσάιρ. Οι αρμόδιοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δοκιμές σε ολόκληρο το νοσοκομείο το 2013.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το «καρδιακό» γιλέκο θε βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας των καρδιοπαθειών. «Τα σημερινά, συμβατικά μηχανήματα δεν είναι τόσο ευαίσθητα στη διάγνωση των καρδιοπαθειών» τόνισε ο Τζέιμς Ντάνμπαρ, γιατρός του βρετανικού νοσοκομείου.

«Αυτό το νέο γιλέκο θα μας βοηθήσει να έχουμε άμεση και εις βάθος τρισδιάστατη άποψη διευκολύνοντάς μας να ερμηνεύσουμε αν ένας ασθενής παθαίνει έμφραγμα και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε νωρίτερα τη θεραπεία, με καλύτερα,όπως ελπίζουμε, αποτελέσματα για τον ασθενή» πρόσθεσε ο κ. Ντάνμπαρ.

Εντός του έτους το Heartscape θα δοκιμαστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 24ωρο

Τα 10 πιο… καρναβαλικά μέρη του πλανήτη


Τα 10 πιο… καρναβαλικά μέρη του πλανήτη
Η αποκριάτικη περίοδος πλησιάζει στην κορύφωσή της και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις...
στήνονται σε όλο τους το πολύχρωμο μεγαλείο σε όλο τον πλανήτη. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Cheapflights δημιούργησε το δικό της top 10 προορισμών για τους mainstream αλλά και τους εναλλακτικούς καρναβαλιστές κι εμείς σας μεταφέρουμε την λίστα και… χαζεύουμε τις φιέστες ανά την υφήλιο.

1.Mardi Gras, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Κάθε χρόνο, η «Λιπαρή Τρίτη» που σηματοδοτεί την έναρξη της καθολικής Σαρακοστής, γιορτάζεται στην Λουιζιάνα με κάθε τιμή (και κάθε χρώμα του ηλιακού φάσματος στα πρόσωπα των συμμετεχόντων). Το πάρτι χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο free party στην Γη με παρελάσεις που διαρκούν μια εβδομάδα.
2. Καρναβάλι του Binche, Βέλγιο

Το καρναβάλι της βελγικής πόλης συγκαταλέγεται στην λίστα με την Κληρονομιά Παραδόσεων της UNESCO και περιλαμβάνει περίπου 1.000 άνδρες της πόλης, οι οποίοι επιλέγονται για να μεταμορφωθούν σε Gilles, ένα είδος κλόουν που προχωρά στην πόλη από το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.
3. Καρναβάλι των Trinidad και Tobago

Επί μήνες οι κάτοικοι της Καραϊβικής ετοιμάζουν τα φανταχτερά τους κοστούμια και επί τρεις ημέρες, πριν την «Λιπαρή Τρίτη» πραγματοποιούν μία τεράστια γιορτή με μουσικές μάχες μεταξύ συγκροτημάτων για το ποιος θα λάβει τον τίτλο «Calypso Monarch», μία από τις σημαντικότερες τιμές στην χώρα.
4. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο ξακουστό καρναβάλι του κόσμου, αυτό στο οποίο οι Βραζιλιάνοι δίνουν όλο τους το είναι για να γεμίσουν τους δρόμους του Ρίο με χρώματα, μουσικές και χορευτές σάμπα.
5. Mardi Gras, Σύδνεϋ, Αυστραλία

Και στην Αυστραλία η «Λιπαρή Τρίτη» γιορτάζεται με κάθε τιμή, αλλά σε αυτή την περίπτωση, «τιμώμενα πρόσωπα» είναι τα μέλη της LGBT κοινότητας, αφού διοργανώνονται πάνω από 60 events για χάρη τους. Το πιο ενδιαφέρον θέαμα είναι η παρέλαση μεταξύ των δρόμων Oxford και Flinders, ενώ και το λιμάνι της πόλης πλημμυρίζει από χρώματα.
6. Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το καρναβάλι είναι καλοκαιρινή υπόθεση στην Γηραιά Αλβιόνα – Ολυμπιακοί πλησιάζουν και κάθε γιορτή θα συνοδεύεται απαραίτητα από τον ήλιο του Αυγούστου. Οι κάτοικοι του Λονδίνου από το Τρινιδάδ σέρνουν τον χορό, αλλά ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να ακολουθήσουν στα στενά δρομάκια του δημοφιλούς προαστίου.
7.Χειμερινό Καρναβάλι του Κεμπέκ, Καναδάς

Κάθε Φεβρουάριο, η παγωμένη καναδική πόλη ξυπνά και το καρναβάλι της συνοδεύεται από επιδείξεις snowboard και ελκηθροδρομιών, διαγωνισμούς… χιονογλυπτικής και μασκέ πάρτι, που περιλαμβάνουν τεράστιες συναυλίες και παρελάσεις για μικρούς και μεγάλους.
8.Καρναβάλι Βενετίας, Ιταλία

Οι βενετσιάνικες μάσκες αποκτούν χρηστική αξία, οι αρχοντικές φορεσιές και οι φαντασμαγορικές μεταμφιέσεις βγαίνουν από τα ντουλάπια και η Βενετία υποδέχεται πλήθη τουριστών που περιμένουν να διασκεδάσουν αλλά και να δουν ποιος θα ψηφιστεί «μασκαράς της χρονιάς» και να συμμετάσχουν στην «σιωπηλή υδάτινη παρέλαση», θαυμάζοντας την «Πτήση του Αγγέλου» στην πόλη.
9.Mardi Gras των Universal Studios, Ορλάντο, ΗΠΑ

Κάθε Σάββατο επί δύο μήνες μέχρι να φτάσει η «Λιπαρή Τρίτη», στα στούντιο στην Φλόριντα στήνονται μουσικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, συναυλίες με πασίγνωστους τραγουδιστές, γαστριμαργικές εκπλήξεις και καθόλου αναστολές.
10. Καρναβάλι του Montevideo, Ουρουγουάη

Οι κάτοικοι της Ουρουγουάης έχουν την τύχη να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο σε διάρκεια καρναβάλι του κόσμου. Για περισσότερες από 40 ημέρες, το Μοντεβιδέο συγκεντρώνει τα βλέμματα και τους επισκέπτες όλης της χώρας και τα θέατρα της πόλης στεγάζουν τα περίφημα tablados, αυτοσχέδιες όπερες πολιτών που παρουσιάζουν μέσα από αυτές το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της χώρας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παρελάσεις, που έχουν αφρικανικές ρίζες, στις οποίες ένας «ποταμός» από κρουστά οδηγεί στην κορύφωση του Καρναβαλιού.

 24ωρο

Το παγωτό προκαλεί εθισμό


Το παγωτό είναι ναρκωτικό!


















Οι επιστήμονες έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το παγωτό προκαλεί εθισμό, όπως ακριβώς και οι...
ναρκωτικές ουσίες. Ομάδα επιστημόνων από το Όρεγκον των ΗΠΑ, έκανε έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση παγωτού κάνει τον οργανισμό να ζητά όλο και περισότερο.

Οι ερευνητές εξέτασαν 151 εθελοντές και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Ο εγκέφαλός τους αντιδρούσε στο παγωτό, όπως αντιδρά ο εγκέφαλος των τοξικομανών στα ναρκωτικά. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι αυτό ισχύει μόνο για το παγωτό και όχι για άλλες τροφές. Ακόμη και το milk shake έγινε δεκτό με λιγότερο ενθουσιασμό!

24ωρο

η βρώμη

Ως λειτουργικό τρόφιμο μπορεί να χαρακτηριστεί... η βρώμη (Avena sativa) λόγω της περιεκτικότητάς της σε β-γλυκάνη.

Οι β-γλυκάνες είναι δομικοί πολυσακχαρίτες και τις συναντάμε στα κυτταρικά τοιχώματα των δημητριακών σπόρων. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διαλυτές φυτικές ίνες. Το πίτουρο της βρώμης περιέχει β-γλυκάνες σε ποσοστό 2,2-7,8%.

Πολλές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συμπέραναν πως οι φυτικές ίνες όπως το πίτουρο βρώμης βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ. Επίσης συμβάλουν στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης αίματος.

Η μελέτη των Brown et al έδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη διαλυτών φυτικών ινών κατά 1 γρ /ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ολικής και της LDL – κακής χοληστερόλης κατά 1,73 mg/dl και 2,2 mg/dl αντίστοιχα.

Η μελέτη CARDIA κατέληξε στις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών καθώς παρατηρήθηκαν βελτιωμένα επίπεδα ινσουλίνης, μείωση σωματικού βάρους, αρτηριακής πίεσης, τριγλυκεριδίων, της LDL χοληστερόλης και του ινωδογόνου αίματος.

Οι μηχανισμοί με τους οποίους δρουν οι διαλυτές β-γλυκάνες στα λιπίδια αίματος είναι οι εξής:

• Δημιουργούν μέσα στο έντερο ένα είδος ζελατίνης που δεσμεύει τη χοληστερόλη και δεν επιτρέπουν την απορρόφηση της από το έντερο.
• Δεσμεύουν τα χολικά οξέα στο λεπτό έντερο με αποτέλεσμα την μείωση της χοληστερόλης στον ορό.
• Μέσω της ζύμωσης από τα βακτήρια του παχέος εντέρου αναστέλλουν την σύνθεση της χοληστερόλης.

Οι β-γλυκάνες, λοιπόν, ανήκουν στην κατηγορία των λειτουργικών και βιοενεργών συστατικών. Στην Μεγάλη Βρετανία το J.H.C.I (Joint Health Claims Initiative) υποστηρίζει ότι η κατανάλωση 3 γραμμαρίων β-γλυκάνης βρώμης στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής με χαμηλές θερμίδες, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη μείωση της χοληστερόλης.

Η πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Αμερικανικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για τη Χοληστερόλη (NCEP) συστήνει την κατανάλωση φυτικών διαλυτών ινών, όπως η β-γλυκάνη. Για τους παραπάνω λόγους, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο εμπλουτισμός προϊόντων σε β-γλυκάνες όπως δημητριακά πρωινού, αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά.

 24ωρο

Τι είναι τα Ρίγη ?

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/a5350bfea4dbed3b59248df43ab315de_L.jpg




























Τα ρίγη που νιώθουμε μερικές φορές, μπορεί να οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες...σωματικούς, οργανικούς ή και ψυχολογικούς. Για να θεραπευτούν αυτά τα ρίγη, γνωστά και ως κρυάδες ή ανατριχίλες, πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία που τα προκαλεί. Αν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, καλό είναι να συμβουλευτούμε έναν ειδικό, αν είναι ορμονικό, έναν ενδοκρινολόγο, αν είναι εξαιτίας πυρετού χρειαζόμαστε αντιπυρετικά, αν είναι λόγο εμμηνόπαυσης θα μας συμβουλεύσει ο γυναικολόγος, ενώ αν είναι εξαιτίας της κούρασης (που είναι και ο πιο συχνός λόγος), τότε το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας καλός ύπνος.queen.gr

ΔΕΙΤΕ: Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας

ΔΕΙΤΕ: Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας

Σε ποιά ηλικία η γυναίκα βρίσκεται στο ζενίθ της ομορφιάς ?
































Σύμφωνα με έρευνα που έγινε η γυναίκα βρίσκεται στο ζενίθ της ομορφιάς και της γοητείας της, ακριβώς στα...



31 της χρόνια!Με σύνθημα “τα 31 είναι τα νέα 21;”, βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά. από γκάλοπ που βασίστηκε σε δείγμα 2.000 ανδρών και γυναικών και έγινε με τη
. μέθοδο της τηλεφωνικής δημοσκόπησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμφώνησε πως ακριβώς μετά τα 30 η γυναίκα είναι πολύ πιο ποθητή, από ότι στην ηλικία των 18-19 ετών με το “φρέσκο, αρυτίδωτο προσωπάκι”. Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, στην ερώτηση “πότε είναι πιο ελκυστική μία γυναίκα” οι περισσότεροι απάντησαν στην ηλικία των 31ετών.
Ως ομορφιά το 70% των συμμετεχόντων όρισε “κάτι απορρέει από μέσα μας”, το 67% “την ωραία εξωτερική εμφάνιση”, ενώ το 47% “το στυλ”.
“Αυτό που μας δείχνει η συγκεκριμένη έρευνα, είναι ακριβώς αυτό που υποψιαζόμασταν: η ομορφιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία καλή εμφάνιση! Είναι ένας συνδυασμός αυτοπεποίθησης, στυλ και προσωπικότητας, μέσα σε ένα ωραίο περιτύλιγμα”, δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

24ωρο

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι η σκυλίσια «περίοδος»


ΓΑΒ ΣΕΞ
Αυτά που θέλετε και πρέπει να ξέρετε και δε θα τα διαβάσετε ποτέ στο Cosmopolitan! 
Βρε πως έχεις μεγαλώσει... Μπέμπα, Μπέμπα!
Μήπως η μικρή σας τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει συμπεριφορά; Δείχνει αδιαφορία για τις κούκλες και τα λαγουδάκια της; Μήπως αφιερώνει περισσότερο χρόνο για την περιποίηση του εαυτού της ενώ την προσοχή της την τραβούν περισσότερο τα αρσενικά που κυκλοφορούν τριγύρω της παρά τα παιχνίδια; Αν σας έχει μείνει η παραμικρή αμφιβολία, και η σκύλα σας είναι από 6 έως 10 μηνών να είστε σίγουροι ότι γίνεται πια έφηβη και ωριμάζει σεξουαλικά. Βέβαια η εφηβεία σε ορισμένες σκυλίτσες μπορεί να έρθει πρόωρα ή με καθυστέρηση, περίπου στα 2 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της εφηβείας το σώμα της σκυλίτσας αλλάζει. Το αιδοίο μεγαλώνει και αποβάλλει αίμα το οποίο είναι η σκυλίσια «περίοδος» ενώ εμείς οι άνθρωποι λέμε ότι η σκύλα «είναι στις μέρες της».
Τα πρώτα συμπτώματα πριν την εμφάνιση του οίστρου είναι κοιλιακές ενοχλήσεις, ανορεξία και νευρικότητα. Ο οίστρος διαρκεί τρεις εβδομάδες περίπου και αποτελείται από τρεις φάσεις. 
Προ-οίστρος:
Κατά το διάστημα αυτό, η σκύλα γλύφει συνέχεια το αιδοίο, το οποίο πρήζεται και εκκρίνει σκούρο αίμα. Μόλις έρθει το αίμα, υπολογίστε ότι θα αρχίσουν να μαζεύονται και αρσενικές ουρές στην πόρτα σας…
Οίστρος:
Το αιδοίο είναι διογκωμένο και οι εκκρίσεις είναι ανοιχτού χρώματος ώσπου σταματούν, καθώς τα επίπεδα της προγεστερόνης αυξάνονται και το σώμα της ετοιμάζεται να ελευθερώσει τα ωάρια από τις ωοθήκες. Η ωορρηξία γίνεται περίπου δύο μέρες μετά την έναρξη του οίστρου ενώ εκείνη αρχίζει να αποδέχεται το αρσενικό, οπότε επιτρέπεται και το ζευγάρωμα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας θα ουρεί συχνότερα προκειμένου να προσελκύσει τους αρσενικούς μνηστήρες. Και εσείς θα βρείτε το μπελά σας από αυτούς που θα μαζεύονται…
Αν η σκύλα σας ζευγαρώσει θα μείνει έγκυος.
Αν όχι ακολουθεί ο:
Μετά οίστρος:

Σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές παρόμοιες με εκείνες της εγκυμοσύνης. Τα τοιχώματα της μήτρας διογκώνονται ενώ υπάρχει πιθανότητα για ψευδοκύηση.*
Επιπτώσεις της ψευδοκύησης στην καθημερινότητα μας
Για τον ιδιοκτήτη μιας σκύλας με ψευδοκύηση τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Αυτό που μπορεί να κάνει όταν τα συμπτώματα είναι ήπια, είναι να παροτρύνει τη σκύλα του να παίξει και να ασκηθεί και να της πάρει (έγκαιρα) από κοντά της τα παιχνίδια για να περιοριστούν λίγο τα νευρικά συμπτώματα. Η διατροφή της πρέπει να φροντίσει να είναι φτωχή σε υδατάνθρακες και το νερό της περιορισμένο προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Καλό είναι τέλος να της πλένει τους μαστούς για να απορροφηθεί το γάλα. Σε σοβαρότερες καταστάσεις η θεραπεία πάντα υπό την ευθύνη του κτηνιάτρου περιλαμβάνει ενέσιμες ορμόνες ή χάπια αλλά και αγωγή για την καταπολέμηση των νευρικών συμπτωμάτων.
Υπομονή: ότι και αν κάνετε αν δε χορηγηθεί στη σκύλα σας φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα δε θα φύγουν τελείως παρά μόνο όταν οι ορμόνες της επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Το κακό είναι επίσης ότι το πρόβλημα σε ορισμένες σκύλες δεν παρουσιάζεται μόνο μια φορά, μια και υπάρχουν ζώα που παθαίνουν ψευδοκύηση σε κάθε οίστρο (και δεν το «γράφει» στο μέτωπο τους).
Η καλύτερη λύση λοιπόν για την αποφυγή όλων των παραπάνω είναι η στείρωση.
Ανοιστρος: είναι η περίοδος όπου η σκύλα «έχει πονοκέφαλο…» κοινώς δηλαδή δεν έχει σεξουαλική όρεξη. Η διάρκειά του καθορίζει το πόσο συχνά η σκύλα σας θα έχει περίοδο. Συνήθως εμφανίζεται κάθε 6-9 μήνες για την υπόλοιπη ζωή της ενώ καλό είναι να ξέρετε ότι οι σκύλες δεν περνάνε εμμηνόπαυση. 
Για περάστε, για περάστε, όλοι θα πάρετε.
Το Ζευγάρωμα

Οι φιλόδοξοι «μνηστήρες» μπορεί να μαζεύονται στην πόρτα σας από την πρώτη μέρα του οίστρου, όμως εκείνη θα τους δώσει σημασία γύρω στην 7η –10η μέρα της περιόδου της.
Γι αυτό και κατά τη διάρκεια του οίστρου καλό είναι να την προσέχετε πολύ γιατί μπορεί να το σκάσει, προκειμένου να «κλεφτεί» με κάποιο αρσενικό.
Την ώρα της βόλτας, η συχνή ούρηση προσελκύει τα αρσενικά της περιοχής που με τη σειρά τους θα ουρήσουν στο ίδιο σημείο όπου η σκύλα αφήνει τα σημάδια της για να της δείξουν το ενδιαφέρον τους. Εκείνη όμως θα επικεντρωθεί στην οσμή των ούρων του αρσενικού που θα την ελκύσει περισσότερο κι εκεί θα ουρήσει επανειλημμένα. Το ίδιο θα κάνει και ο αρσενικός διεκδικώντάς την από τους υπόλοιπους. Εκτός από αυτό το σινιάλο, η μικρή Λολίτα, θα δηλώσει το ενδιαφέρον της για τον αρσενικό πειράζοντάς τον, Θα απλώσει την πατούσα της στο στήθος του, μπορεί να τον καβαλικέψει και να απομακρυνθεί με μεγάλη ταχύτητα. Αν το αρσενικό ανταποκριθεί κι αρχίσει να την κυνηγάει εκείνη, αντανακλαστικά, θα υψώσει από ένστικτο (και όχι επειδή του κάνει σκέρτσα για τον προκαλέσει!) την ουρά της μπροστά στη μύτη του αρσενικού. Αν όμως δεν είναι στις μέρες της, την ώρα που ο σκύλος θα προσπαθεί να την καθηλώσει, εκείνη θα αρνηθεί με γρύλισμα ή δάγκωμα. Όσο όμως πλησιάζει η μέρα του οίστρου, τα γρυλίσματα μειώνονται και σταματούν.
Κολλημένοι
Η σύλληψη πραγματοποιείται συνήθως μεταξύ της 10ης και της 12ης μέρας. Κατά τη συνουσία οι μύες του αιδοίου συστέλλονται εμποδίζοντας το πέος να βγει. Αυτό δημιουργεί το αποκαλούμενο «κόλλημα». Σ’ αυτή τη φάση, ακόμα κι αν ρίξετε νερό στα σκυλιά δε θα καταφέρετε να τα ξεκολλήσετε. Κάντε υπομονή θα «ξεκολλήσουν» από μόνα τους! Το ζευγάρωμα μπορεί να διαρκέσει από 20-30 λεπτά (υπομονή).
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο
Η σκύλα πρέπει να ζευγαρώσει σε κατάλληλη εποχή και αν είναι η πρώτη της φορά θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος επιβήτορας. Με το σωστό ζευγάρωμα, αποφεύγονται οι συγγενείς ανωμαλίες όπως ομφαλοκήλη, η κακή διάπλαση των αρθρώσεων στα κουτάβια κ.α. Αφήστέ τη να περάσει τουλάχιστον 2 οίστρους πριν την αφήσετε να ζευγαρώσει.
Και αν δεν «κάθεται»;
Ορισμένες σκύλες δε θέλουν να ζευγαρώνουν στη φάση του οίστρου. H κτηνίατρος Βασιλική Σαμαρτζή μας εξήγησε γιατί: «Η άρνηση μπορεί να οφείλεται είτε σε ορμονική δυσλειτουργία όπως πολυκυστικές ωοθήκες, στο ότι το ζώο είναι υπερήλικο, ή σε ψυχολογικά αίτια (που είναι και τα συχνότερα) και συνήθως παρατηρούνται σε ζώα που είναι προσκολλημένα στα αφεντικά τους» (πάλι εσείς φταίτε!). 
Δίδονται κουτάβιαΣκεφτείτε καλά που θα διοχετεύσετε τα κουτάβια που θα γεννηθούν. Αν δε μπορείτε να τους βρείτε σπίτι, καλύτερα να αποτρέψετε το ζευγάρωμα, παρά να αφήσετε τα κουτάβια στους δρόμους και να βάλετε το ίδιο το ζώο στην ταλαιπωρία της γέννας.
Προσέχουμε για να έχουμεΠριν από την εγκυμοσύνη, πηγαίνετε τη σκύλα στον κτηνίατρο για εξέταση. Θα πρέπει να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από ενδοπαράσιτα και να έχει κάνει όλα τα εμβόλια και ειδικά αυτό για Brucella canis bacteria. 
Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνηΗ κτηνίατρος Βασιλική Σαμαρτζή επισημαίνει πως «υπάρχει τεστ εγκυμοσύνης για σκύλες και η διάγνωσή του γίνεται με μεγάλη ακρίβεια στο τέλος του πρώτου μήνα».
Για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη υπάρχουν επίσης ενέσιμα σκευάσματα καθώς και η χρήση κορτιζόνης. Και οι δύο μέθοδοι προκαλούν αποβολή. Η γνώμη της κτηνιάτρου πάντως είναι πώς: «Κατά την προσωπική μου άποψη όμως καμία μέθοδος δεν είναι ασφαλής».
Προσέχουμε… για να μην έχουμε
Αν λοιπόν θέλουμε να προλάβουμε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν αφήνουμε τη σκύλα ελεύθερη όταν βρίσκεται σε οίστρο. 
* ΨευδοκύησηΟφείλεται στα επίπεδα ορμονών του σκύλου και θεωρείται φυσιολογική κατάσταση, αφού συμβαίνει στο 60% των θηλυκών. Παρατηρείται όταν η σκύλα δεν καταφέρνει να συλλάβει κατά τον οίστρο, παρόλα αυτά όμως έχει τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Συμβαίνει στις 60-80 ημέρες μετά τον οίστρο, στο χρόνο δηλαδή που η κυοφορούσα σκύλα θα γεννούσε.
Συμπτώματα: η κοιλιά διογκώνεται, το στήθος γεμίζει γάλα και η σκύλα συμπεριφέρεται σαν μάνα-σκύλα. Παρουσιάζει δηλαδή νευρικά συμπτώματα, προτιμά να κάθεται από το να ασκείται, λαχανιάζει και της κόβεται η αναπνοή και μπορεί να σπρώχνει και να πιέζει όπως θα έκανε στον τοκετό. Συνήθως συνδέεται συναισθηματικά με τα παιχνίδια της που ίσως τα θεωρεί κουτάβια της και αναπτύσσει επιθετικότητα προκειμένου να προστατέψει αυτά και το χώρο της.
Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται μετά από κάθε περίοδο, στη φάση του μετά-οίστρου και διαρκούν για όλη τη ζωή της. Οι σκύλες που ζουν σε αγέλη, υπό αυτές τις συνθήκες μπορούν να φροντίσουν τα ορφανά κουτάβια ή αν η αγέλη είναι οικόσιτη ακόμα και τα ορφανά γατιά. 
Οχι πια σεξ μόνο σκύλοι
Οι λόγοι που ένας ιδιοκτήτης πρέπει να αποτρέψει την ερωτική επιθυμία της σκύλας του με στείρωση είναι:
 Για την υγεία του ζώου καθώς έτσι μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης όγκων στους μαστούς και ψευδοκύηση.
 Για να μειωθεί ο κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
 Για να διατηρηθεί η συναισθηματική ισορροπία της σκύλας που με τη στείρωση παραμένει φυσιολογική ενώ σε περίπτωση ψευδοκύησης αλλάζει.
 Για να αποφεύγονται οι αιμορραγίες, η άσχημη μυρωδιά, ο περιορισμός του ζώου (στο σπίτι) κατά τον οίστρο και η συγκέντρωση των αρσενικών στην πόρτα σας.
Γιατί μη γελιέστε, κανένα σπρέι δεν μπορεί να καλύψει τη μυρωδιά της όταν η σκύλα σας είναι στις μέρες της. Ακόμα και αν εσείς δεν το μυρίζετε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεγελάσετε την όσφρηση ενός έμπειρου αρσενικού σκύλου. 
Αλήθειες και ψέματα
Λένε πως μία σκύλα πρέπει οπωσδήποτε να βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της τη γέννα.
«Δεν είναι απαραίτητο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πρέπει να γίνεται από όλους προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Η διασταύρωση ιδιαίτερα ημίαιμων σκύλων πρέπει να αποφεύγεται» εξηγεί η κα Σαμαρτζή. 
Καίτη Αστεριάδη
Επιστημονική επιμέλεια: Βασιλική Σαμαρτζή, Κτηνίατρος



interpet.g

Αναγνώστες