Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κεικ




Υλικά3/4 του ποτηριού καλαμποκέλαιο
2 πορτοκάλια μεγάλα λιωμένα στο μούλτι
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2-3 βανίλιες
4 ασπράδια αυγών – 1 κρόκο
1 φαρίνα
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
κανέλα-γαρύφαλλο


εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε στη συνέχεια ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τις βανίλιες λίγο-λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Τέλος, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες