Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ-ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ



1.Περισσότερα από ένα σημεία εστίασης.
Σε κάθε χώρο πρέπει να υπάρχει μόνο ένα σημείο εστίασης. Αν δυσκολεύεστε να το βρείτε ακολουθείστε τον εξής κανόνα: Στο σαλόνι και το καθιστικό εστιάστε στον τοίχο της τηλεόρασης ή στο τζάκι ή στη θέα από τη μπαλκονόπορτα. Στη κρεββατοκάμαρα το σημείο εστίασης είναι το κεφαλάρι του κρεββατιού και στο μπάνιο ο τοίχος του νιπτήρα.

2. Διασκορπισμένες συλλογές.

Δώστε έμφαση συγκεντρώνοντας όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες σε ένα τοίχο ή εκθέτοντας όλες τις κρυστάλλινες μινιατούρες σας σε ένα τραπεζάκι.
Όταν διασκορπίζετε αντικείμενα σαν αυτά, ουσιαστικά τα
αποδυναμώνετε οπτικά αντί να
τα αναδείξετε όπως θα θέλατε.

3.Πίνακες κρεμασμένοι πολύ ψηλά.

Σε γενικές γραμμές προσπαθείστε ώστε το κάτω μέρος του πίνακα να απέχει τουλάχιστον 22 εκ. μέχρι το πολύ 50 εκ. από την επιφάνεια του επίπλου πάνω από το οποίο θα το κρεμάσετε. Αν θέλετε να κρεμάσετε κάτι στις σκάλες ή μόνο του σε ένα τοίχο , π.χ στο χώλ, πρέπει το κάτω μέρος του να απέχει περίπου 168 εκατοστά από το δάπεδο.

4. Μίξη πολλών χρωμάτων ξύλου.

Ο κανόνας είναι ένας και πολύ απλός: ποτέ μη χρησιμποποιήτε περισσότερες από τρείς αποχρώσεις ξύλου σε ένα δωμάτιο. Με αυτό κατά νου θα πρέπει να επιλέξετε ξύλινο δάπεδο, ντουλάπια, τραπέζια και άλλα ξύλινα έπιπλα. Αν κάποια παλιά αλλά αγαπημένα κομμάτια ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα βάψτε τα σε μία επιθυμητή απόχρωση ώστε να ενταχθούν αρμονικά στον χώρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες