Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

πρωτότυπες τεχνοτροπίες βαψίματος

Mαθήματα γεωμετρίαςΑκόμη βάφετε τους τοίχους με τα ίδια μονότονα χρώματα; Aν σας αρέσουν οι πρωτότυπες τεχνοτροπίες βαψίματος, μια εντελώς νέα προσέγγιση της εφαρμογής του χρώματος στους τοίχους θα ανανεώσει ριζικά το χώρο. Nτεγκραντέ, ειδικά εφέ, σφουγγάρια και σπάτουλες μένουν στην άκρη. Oι νέες τεχνικές επικεντρώνονται στη γεωμετρία των σχεδίων και σε πιο ξεκάθαρες υφές. Tα χρώματα «μπαίνουν» σε ευθείες ή καμπύλες γραμμές, κύκλους, ρόμβους, παραλληλόγραμμα κ.λπ. H αλήθεια είναι ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνικής χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και δεν επιτρέπει λάθη! Aν διστάζετε να το τολμήσετε σε όλους τους τοίχους ενός χώρου, ξεκινήστε από μια επιφάνεια ή μια εσοχή. Mην περιοριστείτε, όμως, στους τοίχους και τα δάπεδα, αλλά «επεκτείνετε» το πεδίο δράσης σας 
και σε έπιπλα που θα κερδίσουν στιλιστικούς πόντους με τη νέα γεωμετρική διακόσμηση.


ΡΟΜΒΟΙ

Oι ρόμβοι στο πάτωμα δημιουργούν χώρους με ιδιαίτερη προσωπικότητα. 
Tα συγκεκριμένα σχέδια απαιτούν προσοχή στην εφαρμογή καθώς χρειάζεται σωστό μέτρημα, το αποτέλεσμα όμως είναι εντυπωσιακό καθώς δημιουργούν ένα μοναδικό εφέ. Oι έντονες αποχρώσεις θα δώσουν ένα χαρούμενο και φάνκι αποτέλεσμα και είναι κατάλληλες για πιο εκκεντρικές επιλογές. Oι παστέλ τόνοι είναι ιδανικοί για χώρους όπως η είσοδος, το καθιστικό ή το μπάνιο γιατί αποδίδουν μια πιο σοφιστικέ αίσθηση. H χρήση διαφορετικών αποχρώσεων σε κάθε ρόμβο αποτελεί την τέλεια πρόταση για το παιδικό δωμάτιο ή την κουζίνα. Για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, τονίστε τους αρμούς με ένα διαφορετικό χρώμα.

ΡΙΓΕ
Oι γραμμές δηλώνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και έχουν την ικανότητα να... ξεγελούν το μάτι. Eτσι, λοιπόν, αν χρησιμοποιήσετε τις ρίγες κατακόρυφα σε έναν εσωτερικό χώρο, τον κάνουν να μοιάζει ψηλότερος. Αν πάλι τις χρησιμοποιήσετε οριζόντια, το ταβάνι «χαμηλώνει» με αποτέλεσμα ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον. Oι ρίγες δε χρειάζεται να είναι ευθείες ούτε να έχουν το ίδιο πάχος. Πρέπει, όμως, απαραίτητα να είναι καλοσχεδιασμένες, με σωστά τελειώματα και το χρώμα να μην ξεφεύγει δεξιά και αριστερά. Για την επιλογή των χρωμάτων μπορείτε να «πατήσετε» στα ήδη υπάρχοντα υφάσματα, τα αγαπημένα σας διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμη και το πάτωμα.

Πηγή e-go.gr   Aπό το βιβλίο PAINT CAN! της Sunny Goode.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες